Οι δράσεις της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών στο Eco Festival

Οι δράσεις της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών στο Eco Festival

βιβλιοθηκη-σερρες_5394Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών συμμετείχε και αυτή τη χρονιά στο Eco Festival με δράσεις που έλαβαν χώρα στο χώρο διοργάνωσης του φεστιβάλ αλλά και με παράλληλες δράσεις στο χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης.

Η Κινητή Βιβλιοθήκη, στο πλαίσιο της επαναλειτουργίας της, βρισκόταν συνεχώς στο χώρο του Eco Festival και υποδέχθηκε περισσότερους από 400 μαθητές και εκπαιδευτικούς που είχαν την ευκαιρία να τη δουν και να ενημερωθούν για τη λειτουργία της.

βιβλιοθηκη-σερρες_5389Στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Ιουνίου δράση με αφήγηση της ιστορίας του Jean Giono «Η ιστορία του ανθρώπου που φύτευε δέντρα» και κατασκευή δέντρων από τους μικρούς μας φίλους. Εμψυχώτριες της δράσης ήταν οι εκπαιδευτικοί Φακετοπούλου Νατάσα, Καρύδα Πετρούσα και η βιβλιοθηκονόμος Βραχλιώτου Μαρία.

Οι παράλληλες δράσεις περιλάμβαναν την προβολή του ντοκιμαντέρ του National Geographic με τίτλο «Η μανία της φύσης» σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Φίλων Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών στο αμφιθέατρο «Γ. Καφταντζής» και η δράση με τίτλο «Ελάτε να γράψουμε ένα παραμύθι για το περιβάλλον», με εμψυχώτρια την εκπαιδευτικό και συγγραφέα κ. Αντωνία Θεοχαρίδου στον 2ο όροφο της Δ.Κ.Β.Σ. και πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 4 Ιουνίου.