Οι εκπαιδευτικοί των Σερρών ζητούν την «Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Εκπαίδευση » και στο ν.Σερρών

Η Βουλεύτρια Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή καταθέτει αναφορά στον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας με τα αιτήματα των Εκπαιδευτικών

Οι εκπαιδευτικοί των Σερρών ζητούν την «Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Εκπαίδευση » και στο ν.Σερρών

Αναφορά κατέθεσε  η Βουλεύτρια Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή  προς τον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων καθώς και την επιστολή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Σερρών «Εμμανουήλ Παππάς» και της Σχολικής Συμβούλου 17ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής με θέμα «Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Εκπαίδευση».

Από το επόμενο σχολικό έτος ξεκινάει πιλοτικά σε 184 δήμους η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση στα νηπιαγωγεία, οι εκπαιδευτικοί των Σερρών διαμαρτύρονται διότι με υπαιτιότητα των δημάρχων δεν συμπεριλαμβάνεται κανένας δήμος της ΠΕ Σερρών.

«Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Εκπαίδευση »

  H Βουλεύτρια Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή  καταθέτει  προς τον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων την επιστολή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Σερρών «Εμμανουήλ Παππάς» και της Σχολικής Συμβούλου 17ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής με θέμα «Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Εκπαίδευση».

Στην επιστολή σημειώνεται ότι η εισαγωγή της δίχρονης  προσχολικής φοίτησης ικανοποιεί «πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και αναβαθμίζει ουσιαστικά την προσχολική αγωγή».

Όμως οι κ.κ. Δήμαρχοι της Π.Ε Σερρών «αν και κατά τις συνεδριάσεις των τριμελών επιτροπών κανείς τους δεν αμφισβήτησε τα λεπτομερή στοιχεία που παρουσίασε η Διεύθυνση Π.Ε Σερρών και που απεδείκνυαν ξεκάθαρα την επάρκεια των υποδομών, απέφυγαν ουσιαστικά να πάρουν θέση, παραπέμποντας το θέμα στα Δημοτικά Συμβούλια».

Οι φορείς στην επιστολή τους επισημαίνουν ότι «η πλειοψηφία των παιδιών (52.164) 4-5 ετών φοιτά ήδη στα δημόσια Νηπιαγωγεία», επίσης «την τελευταία διετία παρατηρείται θεαματική αύξηση των εγγραφών» και καταλήγουν λέγοντας ότι «Θεωρώντας ότι η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών δεν μπορεί, αν και διαθέτει τα προαπαιτούμενα, να αποτελεί ουραγό και φτωχό συγγενή στα εκπαιδευτικά δρώμενα της πατρίδας μας, με ενιαία φωνή και δράση θα διεκδικήσουμε την υλοποίηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης στους Δήμους από το σχολικό έτος 2018-2019 στο πλαίσιο του υπηρεσιακού μας καθήκοντος και των δυνατοτήτων που μας παρέχει το Σύνταγμα και η Νομολογία της Ελληνικής Πολιτείας»

Επισυνάπτεται η Επιστολή

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

 

Advertisements