Οι Έμποροι των Σερρών οργανώνονται: Συναντήσεις του Προέδρου Ι.Μπαλίτη με τα σωματεία Ανθοπωλών και Μπουγατσοποιών

Οι Έμποροι των Σερρών οργανώνονται: Συναντήσεις του Προέδρου Ι.Μπαλίτη με τα σωματεία Ανθοπωλών και Μπουγατσοποιών

Εμπορικός Σύλλογος-Μπαλίτης_ΜηλίγκαΣύμφωνα με διαδοχικά δελτία τύπου του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών, την Τρίτη 24 Ιουνίου 2014 ο Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Ν Σερρών, κ Μπαλίτης Ιωάννης,  είχε ενημερωτικές συναντήσει με τις διοικήσεις τωνσωματείων Ανθοπωλών και Μπουγατσοποιών. Αρχικά συναντήθηκε με το νεοσύστατο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ανθοπωλών και συζητήθηκαν γενικότερα τα προβλήματα του Εμπορικού κόσμου. Ο κ Μπαλίτης ενημέρωσε τα μέλη του   Δ.Σ του Σωματείου ότι μπορούν να εγγραφούν μέλη του Εμπορικού Συλλόγου εφόσον ασκούν εμπορική δραστηριότητα επιλέγοντας τον Εμπορικό σύλλογο ως Δευτερεύουσα συνδικαλιστική οργάνωση. Η πρόταση αυτή του προέδρου είχε θετική ανταπόκριση από τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου ανθοπωλών και ήδη ξεκίνησαν οι εγγραφές στον Εμπορικό Σύλλογο οι οποίες θα συζητηθούν και θα αποφασισθούν στο επόμενο τακτικό ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου

Η Πρόεδρος του Σωματείου Ανθοπωλών, κ Χαραλαμπίδου Χρυσή, ανέφερε στον Πρόεδρο του Εμπορικού συλλόγου ότι μέλη του Σωματείου θέλουν να συμμετέχουν   στην κοινή δράση του Εμπορικού Συλλόγου με την ΟΕΒΕΣΣ στην συγκέντρωση έμπορων – επαγγελματιών που οφείλουν  στον ΟΑΕΕ λόγω της οικονομικής κρίσης για το θέμα των ομαδικών προσφυγών.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ανέφερε ότι σε μελλοντικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται για την τόνωση της αγοράς θέλουν να έχουν την στήριξη και την συνεργασία του Σωματείου Ανθοπωλών.

Την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014 σε συνεδρίαση του ΔΣ του Σ. Ανθοπωλών ο κοινός νομικός σύμβουλος του Εμπορικού Συλλόγου και της ΟΕΒΕΣΣ ενημέρωσε τα μέλη για την κοινή δράση και ξεκίνησε ήδη η συγκέντρωση των μελών του Σωματείου Ανθοπωλών που οφείλουν στον ΟΑΕΕ.

Γ. Συνέλευση του Σωματείου Μπουγατσοποιών Ζαχαροπλαστών Ν. Σερρών

Την Κυριακή 29 Ιουνίου 2014 μετά από πρόσκληση που είχε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ν Σερρών, κ Μπαλίτης Ιωάννης,  παρευρέθη στη Γ. Συνέλευση του Σωματείου Μπουγατσοποιών Ζαχαροπλαστών Ν. Σερρών και ενημέρωσε τα μέλη του Σωματείου για τις δράσεις του Εμπορικού Συλλόγου καθώς επίσης και το γεγονός ότι τα μέλη που ασκούν εμπορική δραστηριότητα μέσω της λιανικής πώλησης  στα καταστήματα τους, μπορούν να εγγραφούν μέλη και στον Εμπορικό Σύλλογο επιλέγοντας τον ως Δευτερεύουσα συνδικαλιστική οργάνωση.

Ενημέρωσε επίσης τα μέλη του Σωματείου για την κοινή δράση του Εμπορικού Συλλόγου και της ΟΕΒΕΣΣ για την συγκέντρωση έμπορων – επαγγελματιών που οφείλουν στον ΟΑΕΕ λόγω της οικονομικής κρίσης για το θέμα των ομαδικών προσφυγών.

Θετική ανταπόκριση έδειξαν τα μέλη του Σωματείου  και στις δύο ενημερώσεις του προέδρου του εμπορικού συλλόγου και θα ξεκινήσουν άμεσα οι εγγραφές νέων μελών στον Εμπορικό Σύλλογο οι οποίες θα συζητηθούν και θα αποφασισθούν στο επόμενο τακτικό ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου καθώς επίσης και για την συγκέντρωση των μελών του Σωματείου για τις ομαδικές προσφυγές  κατά του  ΟΑΕΕ.