Οι επιδόσεις των Σερραίων βουλευτών στα … καθήκοντά τους, με αριθμούς

Βουλευτές νομου Σερρών 2012Στις 31 Ιουλίου 2013 έκλεισε ένας χρόνος και ένας μήνας από τον σχηματισμό Κυβέρνησης Σαμαρά (25-6-2012 η ορκωμοσία). Στα πλαίσια της τακτικής μας προβολής του Κοινοβουλευτικού έργου των Σερραίων βουλευτών (σ.σ. αυτών που εκλέγονται στις Σέρρες μια και τον κ.Ματθαιόπουλο της Χρυσής Αυγής δεν τον λες και… σερραίο) σας παρουσιάζουμε τις… επιδόσεις τους σε αριθμούς.

31.07.2013

ΟΜΙΛΙΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

ΑΝΑΦΟΡΕΣ

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ

7

42

120

2

ΒΛΑΧΒΕΗΣ

2

47

73

8

ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ

3

65

186

13

ΚΟΛΛΙΑ

61

752

106

80

ΜΠΟΛΑΡΗΣ

3

24

61

6

ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ

6

153

74

18

ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ

30

144

64

9

Από την «μελέτη» του πίνακα εξάγουμε κάποια συμπεράσματα:

Α) Αδιαφιλονίκητη πρωταθλήτρια εμφανίζεται η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, έχοντας την πρωτιά σε τρεις από τις τέσσερεις κατηγορίες (Ομιλίες, ερωτήσεις, αναφορές). Στις ερωτήσεις δε έρχεται από τους πρώτους και στους 300 της Βουλής με ρυθμό σχεδόν 2 ερωτήσεις ανα ημέρα. Κι όπως ξανά τονίσαμε, αν κάποιοι βιαστούν να μιλήσουν για «βιομηχανία» ερωτήσεων, θα είναι γιατί προφανώς δεν έχουν δει τις ερωτήσεις της, οι οποίες είναι τεκμηριωμένες και βασίζονται σε πλήθος στοιχείων, που δείχνουν οργανωμένη δουλειά, του γραφείου της και των συνεργατών της.

Β) Πρωταθλητής στην συμμετοχή σε Επιτροπές της Βουλής είναι ο «αρχαιότερος» βουλευτής του νομού, Θεόφιλος Λεονταρίδης, και ο οποίος θα μπορούσε να είχε έναν δεύτερο μισθό (για βουλευτικό μιλάμε πάντα) αν δεν είχε μειωθεί η «αποζημίωση» συμμετοχής σε αυτές, από τα 245€ που ήταν το 2011 στα 105€ πέρυσι τον Οκτώβριο. Ετσι θα πρέπει να αισθάνεται ικανοποιημένος από τα 19.530€ (186 χ 105€) που αποκόμισε από την συμμετοχή του σε αυτές, μια και αντιστοιχούν σε ένα μισθό Δημοσίου υπαλλήλου με διευθυντική θέση.

 Γ) Αξιοσημείωτη είναι και η συμμετοχή (120) στις επιτροπές, της πρωτοεκλεγμένης βουλευτίνας με τη Νέα Δημοκρατία κυρίας Φωτεινής Αραμπατζή. Η οποία αν και νέα βουλευτής και νεα στο κόμμα της ΝΔ, φαίνεται να βρήκε τον τρόπο να έχει αυξημένη συμμετοχή στις «προσοδοφόρες» Επιτροπές αποκομίζοντας 12.600€, ερχόμενη 2η πίσω από τον «πρωταθλητή». Στον αντίποδα βρίσκεται προτελευταία σε ερωτήσεις (42), μπροστά από τον «αδιάφορο» Μ.Μπόλαρη.

Δ) Ο Μάρκος Μπόλαρης από την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ δείχνει, με την αρκετά μειωμένη παρουσία του στην Βουλή (έρχεται τελευταίος σε όλες τις κατηγορίες, με εξαίρεση εκείνη των αναφορών), ότι έχει επιλέξει άλλον «στίβο» στην πολιτική και ρίχνει μεγαλύτερο βάρος στα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ε) Η κυρία Αφροδίτη Σταμπουλή εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ στο ν.Σερρών είναι δεύτερη στις ερωτήσεις (153), με πολλές από αυτές να αφορούν θέματα του νομού.

ΣΤ) Ο Μενέλαος Βλάχβεης, αφού ξεπέρασε το «τρακ» του «πρωτάρη» στην Βουλή, μια και η πρώτη του ομιλία έγινε τον περασμένο Μάρτιο, δείχνει να οργανώνεται και με 47 ερωτήσεις και 8 αναφορές περνά στην «αντεπίθεση» προβάλλοντας τα προβλήματα της περιοχής.

 Ζ) Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, έχει αναλάβει το κοινοβουλευτικό εργο της Χρυσής Αυγής με αξιοσημείωτη παρουσία στην Βουλή που περιλαμβάνει 30 ομιλίες, και 144 ερωτήσεις , όμως ελάχιστες από αυτές (μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού) αφορούν τις Σέρρες.