Οι επτά υποψήφιοι δήμαρχοι του ΚΚΕ στους Δήμους της Π.Ε. Σερρών

Οι επτά υποψήφιοι δήμαρχοι του ΚΚΕ στους Δήμους της Π.Ε. Σερρών

Με νέα πρόσωπα το ΚΚΕ παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας 7 Ιανουαρίου 2019 την αυτοδιοικητική του πρόταση για τις Δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου στους Δήμους της Π.Ε. Σερρών με το κοινό όνομα συνδυασμών «Λαϊκή Συσπείρωση».

Με συνέντευξη τυπου που δόθηκε στα γραφεία του κόμματος ο γραμματέας της Νομαρχιακής Κώστας Ιντζές παρουσιάζοντας τους υποψηφίους δημάρχους στους 7 Δήμους του νομού Σερρών τόνισε:

«Οι συνδυασμοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους δήμους του Νομού Σερρών και στην Περιφέρεια, μπορούν να εκφράσουν ένα ρεύμα συσπείρωσης και αγώνα για διεκδίκηση φιλολαϊκών μέτρων, που μας πηγαίνουν μπροστά, για μέτρα συνεχούς ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, μέτρα που αναβαθμίζουν την πόλη, την ποιότητα ζωής των κατοίκων»,

υπογραμμίζοντας πως οι υποψήφιοι της ΛΑΣ δεν θα είναι … παρατρεχάμενοι της αντιλαϊκής εξουσίας, των επιχειρηματιών και των κάθε ΜΚΟ, αλλά δυναμικά θα αγωνιστούν για να διεκδικήσουν τα συμφέροντα των δημοτών, δίνοντας «ανάσες» στη σκληρή καθημερινότητα των λαϊκών οικογενειών

Επίσης για πρώτη φορά το ΚΚΕ θα συμμετάσχει με δικό του ψηφοδέλτιο στο Δήμο Σιντικής.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι δήμαρχοι στην Π.Ε. Σερρών με σύντομα βιογραφικά τους είναι:

Δήμος Σερρών: Φαρμάκης Παύλος του Δημητρίου και της Μαρίας.

Γεννήθηκε το 1981 στις Σέρρες όπου και κατοικεί. Είναι παντρεμένος.Αποφοίτησε στο 3ο  γενικό λύκειο Σερρών το 1999 και από τότε εργάζεται στο κρεοπωλείο του πατέρα του όπου και το ανέλαβε το 2000.Είναι μέλος του σωματείου  κρεοπωλών νομού Σερρών από το 2002. Από το 2004 είναι μέλος της διοίκησης του Σωματείου με το χρίσμα του γραμματέα και εκλεγμένος στην διοίκηση της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Σερρών. Το 2011 έως και σήμερα είναι εκλεγμένος στην Πανελλαδική ομοσπονδία των κρεοπωλών. Είναι μέλος του Α.Σ Πανσερραικός.Από μαθητική ηλικία είναι μέλος της ΚΝΕ και λίγο αργότερα μέλος και στέλεχος του ΚΚΕ έως και σήμερα.

Δήμος Βισαλτίας: Λάγιος Γεράσιμος (Μάκης)

Είναι 41 χρονών. Γεννήθηκε  στο Αγρίνιο. Απόφοιτος του Τμήματος Χημείας Παν/μίου Πατρών και κάτοχος μεταπτυχιακού στην “Εφαρμοσμένη Βιοχημεία-Βιοτεχνολογία”. Εργάζεται ως καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Σερρών. Είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Σερρών του ΚΚΕ και μέλος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Σερρών.  Είναι αθλητής ΑμεΑ του Πανσερραϊκού Γ.Σ.

Δήμος Αμφίπολης: Άντσιου Άννα

Γεννήθηκε στην Κρηνίδα Σερρών το 1965. Φοίτησε στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας(Σ.Ε.Υ.Π.) του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Ήταν ενεργό μέλος του σπουδαστικού κινήματος και μέλος το Δ.Σ. του συλλόγου της σχολής της. Εργάστηκε για 10 χρόνια στο Θεαγένειο  Θεσσαλονίκης ως νοσηλεύτρια Τεχνικής Εκπαίδευσης και στη συνέχεια από το 1997 εργάζεται στο Κέντρο Υγείας Ροδολίβους. Ήταν για 2 περιόδους (2 τριετίες)  εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων Κέντρων Υγείας του νομού Σερρών. Στις δημοτικές εκλογές του 2014 εκλέχτηκε δημοτική σύμβουλος ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης. Είναιι παντρεμένη με τον Σιρλαντζή Γιάννη, κατοικεί στο Ροδολίβος κι έχει δύο παιδιά.

Δήμος Ηράκλειας: Χατζίδου Δέσποινα

Γεννήθηκε και ζει στην Κοίμηση Σερρών. Είναι 61 χρονών άνεργη και για χρόνια εργαζόμενη εμποροϋπάλληλος σε σούπερ μάρκετ. Ενεργό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοίμησης και μέλος του Συλλόγου Γυναικών ν. Σερρών. Έχει τελειώσει το ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης στο τμήμα Γραμματέων. Είναι εκλεγμένη με την Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Ηράκλειας.

Δήμος Ν. Ζίχνης: Στεφανόπουλος Ιωάννης του Στεφάνου και της Χρυσούλας

Γεννημένος το 1956 στο Δραβήσκο Σερρών Παντρεμένος με 2 παιδιά Τελείωσε το 6τάξιο Γυμνάσιο της Ν. Ζίχνης.Μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας εργάστηκε στην N.A.P.C. (Εταιρεία Πετρελαίου Βορείου Αιγαίου) στην Καβάλα για 20 χρόνια.Από το 1999 μέχρι σήμερα εργάζεται στο Φυσικό Αέριο (ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ) μέσω εργολαβικών εταιρειών, στις εγκαταστάσεις του Μετρητικού Σταθμού Σιδηροκάστρου, ως χειριστής Αίθουσας Ελέγχου (CONTROLROOM).

Όλο αυτό το διάστημα ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική και πολιτιστική δράση είτε ως μέλος των Δ.Σ. είτε ως απλό μέλος των σωματείων του χώρου της Ενέργειας.Είναι πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων στην περιοχή του Δραβίσκου.

Για χρόνια ήταν επικεφαλής με το ΠΑΜΕ στον Ν. Σερρών καθώς υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Ε.Κ. ΣερρώνΕίναι αντιπρόεδρος στο Κλαδικό σωματείο Ενέργειας Κεντρικής ΜακεδονίαςΓραμματέας στον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. ΣερρώνΜέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Π.Π. (Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ποδοσφαίρου.

Δήμος Εμμανουήλ Παππά: Μανδάνας Αργύριος του Ζήση

Γεννήθηκε στο Χρυσό Σερρών το 1954.
Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Σπούδασε Γεωλογία στη Μπολόνια της Ιταλίας. Ασκεί ελεύθερο επάγγελμα. Ήταν υποψήφιος πρόεδρος και σύμβουλος Χρυσού. Ήταν υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Ε.Παπα και υποψήφιος βουλευτής ν. Σερρών με το ΚΚΕ.
Έδρασε συνδικαλιστικά με τον σύλλογο Ελλήνων Γεωλόγων(Σ.Ε.Γ.) και στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) Δραστηριοποιήθηκε για πολλά χρόνια στο αγροτικό κίνημα.

Δήμος Σιντικής: Ιωαννίδου Μαρία

Είναι 31 χρονών παντρεμένη με ένα παιδί. Κατάγεται από την Τυρολόη Σερρών.

Είναι απόφοιτη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στην Κομοτηνή στο τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας. Φοιτήτρια μεταπτυχιακού εκπαίδευσης ενηλίκων. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην ιδιωτική εκπαίδευση και είναι μέλος της Επιτροπής Αγώνα Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών. Εργάστηκε ως εμποροϋπάλληλος και ήταν μέλος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων ν. Σερρών. Είναι μέλος του πολιτιστικού Συλλόγου Τυρολόης και στέλεχος του ΚΚΕ.