Οι «Γης Μαδιάμ» σε…τουρ με κατάληξη την… Εθνική Λυρική Σκηνή!!!

Οι «Γης Μαδιάμ» σε…τουρ με κατάληξη την… Εθνική Λυρική Σκηνή!!!

Ήταν να μην τελειώσουν το σχολείο τα κορίτσια του σερραϊκού συγκροτήματος «Γης Μαδιάμ». Οι Στέλλα Τζίνα, Βασιλική Κιορίδου, Μαρία Κύρβεη, Μαρία Τζίνα και Φυλίνα Μπόγιογλου συνεχίζουν τις καλλιτεχνικές μουσικές ανησυχίες, με τη συμμετοχή τους στο μουσικό διαγωνισμό Nousfest vol 3, στη Λάρισα, στις 14/9 όπου προκρίθηκαν στον τελικό του Σαββάτου εντυπωσιάζοντας ακόμη μια φορά τους θεατές με την μουσική τους !!!

Γης Μαδιαμ από την εμφάνισή τους στο φετινό schoolwave festival

Εμφάνιση στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Τα καλύτερα έπονται καθώς στις 23 Οκτώβρη θα εμφανιστούν στην… Εθνική Λυρική Σκηνή ΙΣΝ (Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος) στην Αθήνα, στα πλαίσια του αφιερώματος στο Μάνο Χατζιδάκι «Χρόνια Πολλά κύριε Χατζηδάκη» ως μέλη του project «το schoolwave διασκευάζει Χατζιδάκι»

ΓΗΣ ΜΑΔΙΑΜ: Στέλλα Τζίνα (Τραγούδι), Βασιλική Κιορίδου (Κανονάκι), Μαρία Κύρβεη (Βιολί), Μαρία Τζίνα (Κιθάρα), Φυλίνα Μπογιόγλου (Κρουστά)

Στις 23 Οκτωβρίου 2018, την ημέρα των γενεθλίων του Μάνου Χατζιδάκι, η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει αφιέρωμα στη μουσική του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη, ο οποίος θα συμπλήρωνε φέτος τα 93 του χρόνια.

Στην Εναλλακτική Σκηνή θα παρουσιαστούν πιανιστικά έργα με την Ντόρα Μπακοπούλου, ο Καπετάν Μιχάλης με τον Διονύση Σούρμπη, και συναυλία με μεταγραφές έργων από το φωνητικό κουαρτέτο «Γιασεμί».

Στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, διακεκριμένοι λυρικοί πρωταγωνιστές ερμηνεύουν τραγούδια του Χατζιδάκι, η Γιώτα Νέγκα παρουσιάζει μια νέα ανάγνωση απρόσμενων τραγουδιών του και μπάντες του Schoolwave «πειράζουν» τραγούδια και μουσικές του.

Το Schoolwave πάει Λυρική!

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του ολοήμερου αφιερώματος «Χρόνια πολλά, κύριε Χατζιδάκι», που διοργανώνει στις 23 Οκτωβρίου η Εθνική Λυρική Σκηνή και στο οποίο συμμετέχουν τέσσερις μπάντες από το Schoolwave.
ΟιAstrarot, οι Boulevard, οι Γης Μαδιάμ και ο Μυστήριος Τύπος εμφανίζονται στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στις 22:00 παίζοντας κομμάτια του Μάνου Χατζιδάκι με τον δικό τους τρόπο. Η είσοδος είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή.
Οι προεγγραφές για τα μέλη του ΚΠΙΣΝ θα πραγματοποιηθούν στις 15 Οκτωβρίου, ενώ για το κοινό στις 16 Οκτωβρίου, στα www.nationalopera.gr &www.SNFCC.org.

Συμμετέχει η Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ και η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

«Γης Μαδιάμ»

Για αυτούς που δεν γνωρίζουν ακόμη τους «Γης μαδιάμ» είναι ένα 5μελές αμιγώς γυναικείο συγκρότημα, που υποστηρίζει το ελληνικό παραδοσιακό τραγούδι, αλλά και το έντεχνο.

Ημερομηνία δημιουργίας τους, ο Φεβρουάριος του 2016. Έκτοτε, έχουν συμμετάσχει σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις τόσο στην περιοχή του Νομού Σερρών, όσο και σε πιο μακρινές περιοχές (schoolwave festival, Αθήνα).

Στόχος τους, να παρουσιάσουν στον κόσμο την ελληνική παραδοσιακή μουσική με μια πιο νεανική και ανανεωμένη ματιά και να τον κάνουν να την αγαπήσει όσο και οι ίδιες.

Χαρακτηριστικό τους, οι διασκευές τους με έντονες πολυφωνικές πινελιές. Στο ρεπερτόριο τους εντάσσουν και δικές τους πρωτότυπες συθέσεις.

Μπράβο κορίτσια μας κάνετε υπερήφανους!

Advertisements