Οι ισοπεδωτικές ιδεοληψίες για τα αδέσποτα του … κτηνιάτρου – Δημάρχου Σερρών

Οι ισοπεδωτικές ιδεοληψίες για τα αδέσποτα του … κτηνιάτρου – Δημάρχου Σερρών

Οι δηλώσεις του Δημάρχου Σερρών για το πρόβλημα των αδέσποτων σκυλιών στην πόλη των Σερρών, στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ΔΙΚΤΥΟ, έγιναν αντικείμενο σκληρής κριτικής από τον φιλοζωικό  σύλλογο και το Πανελλήνιο όργανο τους στον ιστοτόπο zoosos.gr. Οι ισοπεδωτικές δε απόψεις του για τα αδέσποτα ζώα έγιναν θεμα αρνητικής προβολής στα πανελλήνια ΜΜΕ, ως και θεμα σε …σατυρικές εκπομπές (Ότι ναναι ΣΚΑΪ).

Οι «ακραίοι φιλόζωοι» είναι το πρόβλημα σύμφωνα με τον δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη – και όχι εκείνοι που εγκαταλείπουν ή κακοποιούν ζώα; – ο οποίος κατήγγειλε την περασμένη Δευτέρα (28/12) μέσω του δελτίου ειδήσεων του καναλιού «Δίκτυο» ότι «αόρατα χέρια φέρνουν στην πόλη των Σερρών αδέσποτα σκυλιά» ενώ δικαιολόγησε ακόμα και εκείνους που δεν μπορούν ούτε καν να αντικρίζουν τα σκυλιά και μάλιστα τους αναγνώρισε αυτό το δικαίωμα!

Ο δήμαρχος ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι ο Δήμος Σερρών ξοδεύει 100.000 ευρώ τον χρόνο για την φροντίδα των αδέσποτων και είπε μάλιστα αυτό θα προκαλέσει την κοινωνία (!) επειδή για την κοινωνική κουζίνα ετησίως δίνονται 35.000 ευρώ (σ.σ. ο Δημος είναι υπεύθυνος για την κατανομή των κονδυλίων και στο χέρι του είναι να αυξήσει τα ποσά για την κοινωνική κουζίνα ή για την όποια κατανομή τους.)


Ο κ. Αγγελίδης χαρακτήρισε «ωραιότατο» το Δημοτικό Κυνοκομείο στο οποίο οι προδιαγραφές του προβλέπουν θέσεις μόνο για 70 ζώα, ενώ κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης τους

Μάλιστα ο κ. Αγγελίδης είπε ξεκάθαρα – αν και παραπονέθηκε ότι παρεξηγείται ό,τι λέει – ότι όσοι αγαπούν τ’ αδέσποτα θα πρέπει να τα πάρουν στα σπίτια τους σεβόμενοι τους συμπολίτες τους (!) αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά πόσο μακριά από την πραγματικότητα είναι η αντίληψη του.

Ο Δήμαρχος Σερρών φτάνει στο σημείο να υπονοεί ευθέως ότι κάποιοι μεταφέρουν σκυλιά στις Σέρρες και τα αφήνουν αδέσποτα διογκώνοντας το πρόβλημα, καθώς όπως είπε δεν μπορεί να εξηγήσει πως ενώ μαζεύονται τα αδέσποτα σε λίγες ημέρες, ο αριθμός τους αυξάνεται ξανά.

Ο δήμαρχος θα πρέπει να γίνει πιο ειλικρινής απέναντι σε εκείνους τους λιγοστούς εθελοντές που βοηθούν και οργανώνουν συστηματικά κάθε χρόνο εκατοντάδες στειρώσεις αδέσποτων χωρίς να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου Σερρών για να περιορίσουν τον ολοένα και αυξανόμενο πληθυσμό των αδέσποτων (αφού οι εγκαταλείψεις οικόσιτων κατοικίδιων δεν σταματούν ποτέ).

Θα πρέπει να είναι πιο ειλικρινής με εκείνους που ταΐζουν ζώα, που φιλοξενούν χτυπημένα, δηλητηριασμένα, άρρωστα, αδέσποτα στα σπίτια τους, που υποκαθιστούν καθημερινά, όλο το 24ωρο, καθημερινές και αργίες τις υπηρεσίες του Δήμου Σερρών και είναι σε εγρήγορση για να βοηθήσουν ζώα τα οποία υποφέρουν επειδή ασθένησαν ή κακοποιήθηκαν από τους συμπολίτες τους. Θα πρέπει να είναι πιο ειλικρινής με εκείνους που πληρώνουν από την τσέπη τους όλα αυτά τα έξοδα.

Ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης (Κτηνίατρος στο επάγγελμα με θητεία στο Κτηνιατρείο Σερρών0 – που κάλυπτε την κτηνίατρο του δήμου η οποία αρνούνταν επί 7 ολόκληρα χρόνια να κάνει στειρώσεις ζώων γιατί δήλωνε αλλεργική στα χειρουργικά γάντια – θα πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν απευθύνεται σε… ανόητους.

SerresPerisyllogiAdespoton12-2015-6Η έναρξη λειτουργίας της χριστουγεννιάτικης «Πολιτείας των Ευχών» στο κέντρο της πόλης των Σερρών στις 16 Δεκεμβρίου συνέπεσε με την επιχείρηση – σκούπα για τα αδέσποτα.

Με εντολή δημάρχου περισυνέλλεξαν τα επανενταγμένα ζώα, που ζούσαν εκεί,.Για το σκοπό αυτό διατέθηκε ένας μόνο υπάλληλος που  μάζεψε τα ήδη στειρωμένα και επανενταγμένα σκυλιά από το χώρο των εκδηλώσεων…

Στοιχεία από το www.zoosos.gr