Οι κάτοικοι του Δήμου Αμφίπολης βροντοφώναξαν ΟΧΙ στην υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Ροδολίβους

Διαμαρτυρία-κατοίκων Αμφίπολης-1Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα Δευτέρα (28/1) οι κάτοικοι του δήμου Αμφίπολης, στο κέντρο υγείας Ροδολίβους.

Οι κάτοικοι αντιδρούν στην πρόσφατη απόφαση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών που επιβάλλει στο Κέντρο Υγείας Ροδολίβους να εφημερεύει με έναν ιατρό και να εξυπηρετείται στα επείγοντα περιστατικά από το Νοσοκομείο Δράμας, με ιατρική υποστήριξη από το Κέντρο Υγείας Νέας Ζίχνης. Να υπενθυμίσουμε πως μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου σχετικά με τη μείωση των εφημερευόντων ιατρών του Κέντρου Υγείας Ροδολίβους, κατέθεσε το μεσημέρι της Τρίτης 22 Ιανουαρίου 2013, ο Δήμαρχος Αμφίπολης κ. Γεώργιος Βογιατζής

Στο πλευρό των διαμαρτυρόμενων κατοίκων βρέθηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σερρών με επικεφαλής τη βουλευτή Αφροδίτη Σταμπουλή και η ηθοποιός και βουλευτής της Β’ Αθηνών του ΚΚΕ, Ελένη Γερασιμίδου.

Η βουλευτής του ν.Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή, στην τοποθέτησή της ανέφερε:

Η τρικομματική κυβέρνηση  εφαρμόζοντας την πολιτική των μνημονίων  στο χώρο της Υγείας παίρνει όλο  και σκληρότερα μέτρα, έχοντας επίγνωση ότι θα κοστίσουν ανθρώπινες ζωές. Οι περικοπές των εφημεριών των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών έφεραν στα όρια της αντοχής τους όσους/ες πραγματοποιούν ενεργές εφημερίες και έθεσαν σε διαρκή ταλαιπωρία όσους/ες πραγματοποιούν εφημερίες ετοιμότητας (μια και οι υπηρεσίες τους αποδείχθηκαν αναγκαίες παρά τη γνώμη του Υπουργείου) ενώ παράλληλα έκαναν την εφημέρευση κάθε άλλο παρά ασφαλή για τους ασθενείς. Οι περικοπές αυτές, όπως και οι περικοπές των νυχτερινών και εξαιρέσιμων του νοσηλευτικού, επιστημονικού και άλλου προσωπικού, οδήγησαν στην οικονομική εξαθλίωση τους λειτουργούς της δημόσιας υγείας, εξαθλίωση που επιδεινώνεται από την πανθομολογούμενη προθυμία του Διοικητή του Νοσοκομείου Σερρών να αποδέχεται μειώσεις κονδυλίων σε βαθμό δυσανάλογο με άλλα νοσοκομεία ίδιου δυναμικού. Σήμερα ήρθε η σειρά των Κέντρων Υγείας να υποστούν την ίδια πολιτική σε βάρος της ασφάλειας των κατοίκων, με όχημα προώθησης μάλιστα τη διέγερση τεχνητών αντιπαλοτήτων μεταξύ των θυμάτων των περικοπών, ώστε να αποτραπεί η οργάνωση συλλογικής αντίστασης στην επίθεση. Ετσι ελπίζει η κυβέρνηση να προωθήσει τις μνημονιακές της δεσμεύσεις για κατάργηση 11000 νοσηλευτικών κρεβατιών και αντίστοιχου αριθμού γιατρών, μαζί με την υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας και την αποψίλωση ακόμα και των ΜΕΘ από ειδικευμένο προσωπικό. Ετσι, και σε συνδυασμό με την κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ, θα στρέψει προς πανάκριβες παροχές υγείας όσους ακόμη μπορούν να τις πληρώσουν, και θα εγκαταλείψει στο έλεος ΜΚΟ αμφίβολης αξιοπιστίας και σε προγράμματα του ΕΣΠΑ περιορισμένης επάρκειας και διάρκειας τους ανασφάλιστους και άλλους οικονομικά αδύναμους, που αυξάνονται καθημερινά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σερρών καλεί κάθε κάτοικο της περιοχής να μην πέσει στην παγίδα, αλλά να υπερασπιστεί το δικαίωμα σε αποτελεσματική δημόσια περίθαλψη για όλους/ες, παρεχόμενη από λειτουργούς υγείας με συνθήκες αξιοπρεπούς εργασίας. Καλεί κάθε εργαζόμενο/η στην Υγεία να συμμετέχει και κάθε πολίτη/σα να στηρίξει την πανυγειονομική απεργία της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ στις 31 Ιανουαρίου για να ανακοπεί η κυβερνητική επέλαση στην περίθαλψη, για να ανατραπεί αυτή η καταστροφική πολιτική.

Συνάντηση Αραμπατζή με τον Υπουργό Υγείας

Κι ενώ οι κάτοικοι διαμαρτυρόταν, με τον  Υπουργό Υγείας κύριο Ανδρέα Λυκουρέντζο  συναντήθηκε, η βουλευτής Σερρών της  Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Αραμπατζή  προκειμένου να τον ενημερώσει για  το πρόβλημα της μονής εφημέρευσης  στο Κέντρο Υγείας  Ροδολίβους και  τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην έδρα του Δήμου.

Ο Υπουργός, δεσμεύτηκε στη  Σερραία βουλευτή να ενεργήσει αμέσως για την αποκατάσταση του προβλήματος.