Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Σερρών στον Οικουμενικό Πατριαρχη Βαρθολομαίο

1Γυμνάσιο-ΠατριάρχηΤο ιστορικό 1ο Γυμνάσιο Σερρών επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη από την Παρασκευή 22 Μαρτίου μέχρι την Κυριακή της Ορθοδοξίας 24 Μαρτίου 2013. Όπως αναφέρει δελτίο τυπου που υπογράφει ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Σερρών Απόστολος Βαγενάς:

Την Παρασκευή με την άφιξή  μας επισκεφτήκαμε την Παναγία  των Βλαχερνών, το Σάββατο στα μαγευτικά πριγκιπόννησα βρεθήκαμε στη Χάλκη με τα γραφικά σπίτια και ξεναγηθήκαμε στη Θεολογική σχολή της, φυτώριο Πατριαρχών, Μητροπολιτών και πλήθος ελλογιμοτάτων ανδρών στη διάρκεια της λειτουργίας της.
Το απόγευμα παρακολουθήσαμε  στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου  Γεωργίου στο Φανάρι με κατάνυξη και  συγκίνηση τον Πανηγυρικό Πατριαρχικό  Εσπερινό της Κυριακής της Ορθοδοξίας και ακούσαμε τις σοφές συμβουλές του Παναγιωτάτου προς τους μαθητές. Συζητήσαμε για λίγο μαζί του και, προσφέροντας την ευλογία Του και ένα σταυρό ως ενθύμιο, άκουσε τους προβληματισμούς των παιδιών και αστειεύτηκε μαζί τους.
Την Κυριακή ολοκληρώσαμε την επίσκεψή μας στην Κωνσταντινούπολη, με την συγκινητική ξενάγηση στον Ναό της Του Θεού Σοφίας και, αφού προσκυνήσαμε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου  την Κυριακή της Ορθοδοξίας, πήραμε τον δρόμο της επιστροφής γεμάτοι έντονα συναισθήματα και ανεπανάληπτα βιώματα.