Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών

Οι νέοι Πρόεδροι στα δημοτικά συμβούλια των δήμων της Π.Ε. Σερρών

Ομαλά διεξήχθησαν, την Κυριακή (5/3), οι ψηφοφορίες στους δήμους του νομού για την ανάδειξη νέων προεδρείων των δημοτικών συμβουλίων στους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Δήμος Σερρών: Λευκά … διαμαρτυρίας(;)

Τον Θόδωρο Αραμπατζή ως πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών ανέδειξε η κάλπη για την εκλογή Προεδρείου του Σώματος. Ο κ. Αραμπατζής έλαβε στη πρώτη ψηφοφορία του 22 ψήφους και 2 λευκά της παράταξής. Στη δεύτερη ψηφοφορία του Σώματος ψήφισαν συνολικά 36 άτομα και έλαβε 32 Ναι και 4 λευκά. Τα σχόλια πήραν και έδωσαν εντός και εκτός της αιθούσης για τα δύο λευκά της πρώτης ψηφοφορίας, με επικρατούσα εκτίμηση πως πρόκειται για έκφραση δυσαρέσκειας από τις πρόσφατες επιλογές του κ. Δημάρχου για τις αντιδημαρχίες. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Αθανάσιος Γάτσιος από τη μείζονα αντιπολίτευση ο οποίος έλαβε 35 ψήφους και 1 λευκό. Για τη θέση του Γραμματέα εξελέγη ο Δημήτρης Τσαλίκογλου ο οποίος έλαβε 22 Ναι και 2 λευκά. Να σημειωθεί πως για τη θέση του Γραμματέα η παράταξη του κ. Μηλίδη (ελάσσονα αντιπολίτευση) δεν πρότεινε υποψήφιο και το Προεδρείο (λανθασμένα) ζήτησε από τη μείζονα αντιπολίτευση (παράταξη Φωτιάδη) κάνει την πρότασή της, η οποία ήταν η κυρία Χρυσούλα Δρίγκα. Υπήρξε προβληματισμός αν ακολουθείται σωστά η διαδικασία και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Σερρών, Σοφοκλής Θεμιστοκλέους, έκανε παρέμβαση διευκρινίζοντας, πως όταν η ελάσσονα αντιπολίτευση δε προτείνει υποψήφιο, η πρόταση γίνεται από την πλειοψηφούσα παράταξη και όχι από τη μείζονα. Έτσι προτάθηκε και εκλέχθηκε ο κ. Τσαλίκογλου.

Ευχές στους νεοεκλεγέντες

Ο Δήμαρχος Σερρών συνεχάρη τους εκλεγέντες και ευχήθηκε καλή δύναμη και μίλησε με τα καλύτερα λόγια τόσο για τον νεοεκλεγέντα όσο και για τον απερχόμενο πρόεδρο. Ευχές εδόθησαν και από τον κ. Φωτιάδη, και τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Παπαβασιλείου στον νέο Πρόεδρο που εξήρε την προσωπικότητα και την εμπειρία του στην Τ.Α ενώ ο κ. Αραμπατζής μετά τις ευχαριστίες προς το Δήμαρχο και το Σώμα είπε πως θα είναι πρόεδρος όλου του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής εξελέγη ο Χρήστος Χαρίτος. Αντιπρόεδροι και στις δύο επιτροπές θα εκλεγούν στην πρώτη συνεδρίαση τους.

Στον δήμο Αμφίπολης εξελέγησαν οι :

Γρηγόρης Κοδρόπουλος πρόεδρος, Σοφία Χατζηγεωργιάδου αντιπρόεδρος και Λάζαρος Τσομπανέλης γενικός γραμματέας.

Στον δήμο Βισαλτίας εξελέγησαν οι :

Αθανασία Πάντσιου – Λουκάκη πρόεδρος, Αναστασία Μαλιαράκη αντιπρόεδρος και Νίκος Καδής γενικός γραμματέας.

Στον δήμο Εμμανουήλ Παππά εξελέγησαν οι :

Δήμητρα Πυρινή πρόεδρος, Βάϊα Πήλιου – Χαμάλη αντιπρόεδρος και Δημήτρης Τσιμουλάκος γενικός γραμματέας.

Στον δήμο Ν.  Ζίχνης εξελέγησαν οι :

Παναγιώτης Πολυμέρης πρόεδρος, Μαγδαληνή Ταρπενίδου αντιπρόεδρος και Κατερίνα Μπουγιουκλή γενική γραμματέας.

Στον δήμο Ηράκλειας εξελέγησαν οι :

Νίκος Γκόγκας πρόεδρος, Χρήστος Τσομπανίδης αντιπρόεδρος και Απόστολος Μπαλάσκας γενικός γραμματέας.

Στον δήμο Σιντικής εξελέγησαν οι :

Σάββας Σιδηρόπουλος πρόεδρος, Οδυσσέας Μπακούρας αντιπρόεδρος και Νίκος Ιντζές γενικός γραμματέας. Η θητεία των νέων προέδρων λήγει στις 31/8/2019, όταν λήγει και η θητεία των δημοτικών αρχών (Οι επόμενε Δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2019)

 (πηγη: ΕΡΤ Σερρών)