Οι νέοι βουλευτές των Σερρών – Μάχη σταυρού στον ΣΥΡΙΖΑ!

Οι νέοι βουλευτές των Σερρών – Μάχη σταυρού στον ΣΥΡΙΖΑ!

Οριστικοποιήθηκε (εκτός απροοπτου) η κατανομή των εδρών στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με το οποία η ΝΔ κερδίζει τέσσερεις έδρες από τις έξι, ενώ μία έδρα κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και μία η Ελληνική Λύση.

Αρχικά στο ΚΙΝΑΛ, αλλά…

Η αρχική κατανομή έδινε τρεις στη ΝΔ και από μία έδρα στο ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση και ΚΙΝΑΛ, όμως, όπως εξηγούσαμε και σε αναλυτικό άρθρο μας προ 20 ημερών, για να έμεινε η έδρα στο ΚΙΝΑΛ θα έπρεπε να ξεπεράσει τις 10.000 ψήφους στο ν.Σερρών (στα 481/492 των εκλογικών τμημάτων είχε 9.497) να αυξήσει το πανελλαδικό ποσοτό του περισσότερο από 1% έτσι αυτή πήγε στη ΝΔ.

Οι τέσσερεις της ΝΔ

Με ξεκαθαρισμένη την κατανομή των εδρών, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο ποιοι εκλέγονται βουλευτές. Στη ΝΔ η μάχη του σταυρού έχει ξεκαθαρίσει καθώς ο 5ος κ. Γκολέμης έχει μεγάλη διαφορά από τον 4ο Λεονταρίδη περισσότερους από 1.700 σταυρούς. Ετσι εκτός μεγάλης έκπληξης εκλέγονται βουλευτές ο Κώστας Καραμανλής, η Φωτεινή Αραμπατζή, ο Τάσος Χατζηβασιλείου και ο Θεόφιλος Λεονταρίδης.

Αδιαμφισβήτητη η πρωτιά του Κώστα Καραμανλή, που απέχει περισσότερες από 3.000 σταυρούς από την 2η Φωτεινή Αραμπατζή με καταμετρημένο το 40% των εκλογικών τμημάτων

Μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ

Αντίθετα στο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τιποτα καθώς τη μία έδρα που κερδίζει στις Σέρρες την διεκδικούν τρεις ο Ελευθέριος Αβραμάκης, η Αφροδίτη Σταμπουλή και ο Κώστας Καρπουχτσής με τον 3ο να απέχει από τον πρώτο  200 σταυρούς, ενώ η νυν βουλευτρια Αφροδίτη Σταμπουλή που είναι 2η απέχει από τον Αβραμάκη 139 ψήφους.

Βέβαια η σειρά κατάταξης έχει παγιωθεί εδώ και αρκετή ώρα, όμως θα πρέπει να καταμετρηθούν οι σταυροί από πολύ περισσότερα εκλογικά τμήματα από το 42% που έχουν έως αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Μακριά η νύχτα για τους τρεις υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ

Το φαβορί της Ελληνικής Λύσης

Αντίθετα στην Ελληνική λύση το φαβορί στο νομό ήταν γνωστό και η κάλπη απλώς επιβεβαίωσε τις προγνώσεις.

Ο Κώστας Μπούμπας είναι αυτός που καταλαμβάνει την έδρα του κόμματος του Βελόπουλου στις Σέρρες και θα εκπροσωπεί το νομό στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.