Οι «Σερραίες Μανούλες» κρατάνε… «μικρό καλάθι» για τις παιδικές χαρές στις Σέρρες

Συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Ηλία Γκότση και δίνουν… Ραντεβού το Σεπτέμβρη… στις παιδικές χαρές

Οι «Σερραίες Μανούλες» κρατάνε… «μικρό καλάθι» για τις παιδικές χαρές στις Σέρρες

Το Δ.Σ. του συλλόγου «Σερραίες Μανούλες»  ένα χρόνο μετά την πρώτη συνάντηση που είχανε με τον δήμαρχο Πέτρο Αγγελίδη και τον αντιδήμαρχο Ηλία Γκότση, την Δευτέρα (3/4) μαζί με μέλη του συλλόγου – επισκεφτήκανε εκ νέου το δημαρχείο και καταθέσαν ακόμη μια επιστολή διαμαρτυρίας για το καυτό θέμα των παιδικών χαρών.

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή που εξέδωσαν μετά τη συνάντηση:

Οι περσινές υποσχέσεις της δημοτικής αρχής δεν τηρήθηκαν και εξακολουθεί ο δήμος των Σερρών να είναι ο μόνος στην Ελλάδα που δεν διαθέτει παιδικές χαρές.

Δέσμευση Γκότση για τρεις Παιδικές χαρές

Ο αντιδήμαρχος Ηλίας Γκότσης, δεσμεύτηκε σήμερα για τη δημιουργία 3 παιδικών χαρών στην πόλη των Σερρών μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Αυτή τη φορά δεν φύγαμε με «συγκρατημένη αισιοδοξία» αλλά με μικρό καλάθι δεδομένου ότι ο Σεπτέμβρης είναι κοντά και τόσο ο δήμαρχος όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος γνωρίζουν πως δεν θα διστάσουμε να τους επισκεφτούμε για τρίτη φορά στο ανακαινισμένο δημαρχείο.

Η ανοιχτή επιστολή που επέδωσαν στον αντιδήμαρχο κ. Ηλία Γκότση η Πρόεδρος του Συλλόγου, κυρία Ξένια Καράμπελα και η γραμματέας κυρία Χριστίνα Καρπάζη αναφέρει:

 Ανοικτή Επιστολή

Ανησυχία για τις ανύπαρκτες παιδικές χαρές στο δήμο Σερρών ένα χρόνο μετά την πρώτη μας συνάντηση

Αξιότιμε κε Δήμαρχε, πριν από ένα χρόνο ακριβώς σας είχαμε επισκεφτεί και είχαμε καταθέσει την με αρ. πρωτ. 92 επιστολή  και είχαμε αποσπάσει τη  δέσμευση σας καθώς και του αντιδημάρχου κ. Ηλία Γκότση για τη δημιουργία δύο παιδικών χαρών.

Συγκεκριμένα μας είχατε πει ότι ο Δήμος Σερρών, θα διαθέσει κονδύλιο 120.000 ευρώ για τη δημιουργία παιδικών χαρών.

Να σας θυμίσουμε πως μας είχατε πει πως η μία παιδική χαρά θα γινόταν στην πλατεία του ΙΚΑ αλλά δεν είχατε ακόμη οριστικοποιήσει τη χωροθέτηση της δεύτερης παιδικής χαράς.

Με το χρονοδιάγραμμα που μας είχατε παρουσιάσει το Σεπτέμβριο 2016 θα είχε ολοκληρωθεί η μελέτη, θα ακολουθούσε η δημοπράτηση και στα τέλη του 2016 θα είχαμε ήδη την πρώτη παιδική χαρά και πως μέσα στο 2017 θα είχατε ολοκληρώσει  άλλες τρείς παιδικές χαρές.

Στο δελτίο τύπου που τότε είχαμε εκδώσει καταλήγαμε :

Με «άδεια» τα χέρια αλλά με μία συγκρατημένη αισιοδοξία φεύγοντας ανανέωσε ο σύλλογος «Σερραίες Μανούλες» το ραντεβού με τον Δήμαρχο, έτσι ώστε να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στο τόσο σοβαρό και ζωτικής σημασίας θέμα που θλίβει και προβληματίζει πολλές οικογένειες.

Ένα χρόνο μετά εξακολουθούμε να είμαστε με «άδεια» χέρια , δηλαδή χωρίς παιδικές χαρές και κινδυνεύει η συγκρατημένη αισιοδοξία μας να μετατραπεί σε ανεξέλεγκτη απαισιοδοξία αφού η πόλη μας είναι εχθρική και αφιλόξενη κυρίως για τα μικρά παιδιά.

Εξακολουθούμε καθημερινά να δεχόμαστε παράπονα από μέλη και φίλες του συλλόγου αλλά και προτάσεις .

Σας είχαμε επισημάνει πως αν δεν προβείτε άμεσα στην αποκατάσταση αυτών των χώρων σύντομα θα μετατραπούν σε χώρους εναπόθεσης σκουπιδιών και μπαζών ή ακόμη και σε χώρους στάθμευσης, θα χρησιμεύουν ως «τουαλέτες» των κατοικίδιων και θα μοιάζουν με «μικρές χωματερές».

Επειδή, το ζήτημα των παιδικών χαρών απασχολεί την κάθε σερραϊκή οικογένεια που έχει παιδιά από 6μηνών έως 12 ετών.

Επειδή ήδη ταλαιπωρούνται καθημερινά μανούλες και παιδάκια στα κατειλημμένα πεζοδρόμια, στις  κλεισμένες ράμπες, στις αόρατες διαβάσεις θα θέλαμε να μας ενημερώσετε:

  • Πόσες παιδικές χαρές θα δημιουργηθούν τελικά στο δήμο των Σερρών και πότε;
  • Θα δημιουργηθεί παιδική χαρά αποκλειστικά για ΑΜΕΑ;
  • Έχει αλλάξει ο στόχος σας για δημιουργία τουλάχιστον 5 παιδικών χαρών;

Επανερχόμαστε με τις προτάσεις που κάναμε πριν ένα χρόνο και που αν είχαμε εισακουστεί ίσως να είχαν ανακουφιστεί αρκετά οι σερραϊκές οικογένειες.

  • Θα επιθυμούσαμε να διατηρήσουν οι χώροι των παιδικών χαρών το χαρακτήρα τους και να μην αλλάξει η χρήση τους. Να γίνει κατανοητό από όλους πως είναι χώροι που ανήκουν στα παιδιά μας!

Θα μπορούσε να υπάρχει μια υποτυπώδης διαμόρφωση του χώρου της κάθε «πρώην» παιδικής χαράς με την τοποθέτηση τουλάχιστον ενός καθίσματος (παγκάκι), ενός σκουπιδοτενεκέ και διαμόρφωση πρασίνου, από την αρμόδια υπηρεσία σας.

Έτσι, θα δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να παίξουν έστω με μια μπάλα ή με τα κουβαδάκια τους.

  • Θα επιθυμούσαμε να είναι διαθέσιμοι τα απογεύματα, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες οι αυλόγυροι των δημοτικών σχολίων για να παίζουν τα παιδιά, και να ζητηθεί –αν είναι δυνατό- από τους συλλόγους διδασκόντων και γονέων-κηδεμόνων να δημιουργηθούν στις σχολικές αυλές –όπου υπάρχει δυνατότητα- χώροι πράσινου π.χ μικροί λαχανόκηποι ή ανθόκηποι με τη συνδρομή τόσο της υπηρεσίας πρασίνου όσο και του δασαρχείου.

Θεωρούμε πως τα παιδιά μας πρέπει να διδαχτούν να αγαπάν το πράσινο, να φροντίζουν και να διατηρούν τους ανοικτούς κοινόχρηστους χώρους .

Επειδή υπάρχουν πολλά θέματα που μπορούν να προσφέρουν στους Σερραίους καλύτερη ποιότητα ζωής και πάντα υπάρχει περιθώριο για την αισθητική αναβάθμιση της πόλης μας, ευχόμαστε να είναι η τελευταία φορά που σας απασχολούμε για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Άλλωστε ζητάμε το αυτονόητο, αυτό που προσφέρει ο κ. Μπουτάρης και πολλοί άλλοι δήμαρχοι στους λιλιπούτιους δημότες.

Κοντεύει μία ολόκληρη γενιά να μη γνωρίσει παιδικές χαρές!