Οι Σερραίοι Μαραθωνοδρόμοι άξιοι πρεσβευτές μας σε Διεθνείς αγώνες

Σερραίοι Μαραθωνοδρόμοι2013Οπως μας ενημερώνει ο σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Σερρών, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 8ος Μαραθώνιος ” Μέγας Αλέξανδρος”  τη Κυριακή 21/4/2013 στη Θεσσαλονίκη. Οι διοργανωτές έδωσαν σε όλους τους αθλητές το αυτοκόλλητο ” WHY; ”  για να καταδειχτεί η απορία,  ότι οι αγώνες του Μαραθωνίου δρόμου είναι γιορτή για τη κάθε πόλη η οποία φιλοξενεί τέτοιου είδους εκδηλώσεις και όχι  πεδίο  ρατσιστικών  και εξτρεμιστικών ενεργειών.

Οι Σερραίοι είχαν τη τιμή να συμμετάσχουν με 27 αθλητές, 12 μαραθωνοδρόμους   και οι υπόλοιποι στα 5 και 10 ΚΜ, που δηλώθηκαν μέσω του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Σερρών.

Η μεγάλη όμως επιτυχία  του Σερραίου αθλητή μας  ΣΙΚΑΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ο οποίος έκανε τον φανταστικό χρόνο  2ώρες και 45′ λεπτά, τον βρήκε να σκαρφαλώνει στην 7η θέση της Γενικής κατάταξης , αλλά και  ως 3ο ‘Ελληνα, ήταν αυτή που μας έκανε υπερήφανους.
Σερραίοι Μαραθωνοδρόμοι2013-ΣίκαλοςΧρόνος ο οποίος ήρθε μετά από μία συστηματική περίοδο προετοιμασίας, υπό τη καθοδήγηση του προπονητή του Φούλη Παρασκευόπουλου. Οταν η φύση σου χαρίζει το ταλέντο δεν μένει σε σένα παρά να το αξιοποιήσεις, αυτό κάνει ο Γιώργος και βρίσκεται στα βάθρα και πάλι των  μεγάλων διοργανώσεων.

Αξίζει να αναφερθεί, επίσης, για τους πρεσβευτές μας Σερραίους μαραθωνοδρόμους  που συμμετείχαν στους μαραθωνίους  στο Παρίσι αλλά και στο Μιλάνο τους χρόνους που κατάφεραν. Στο Παρίσι ο  Ηλίας Κοτζάογλου με χρόνο 2ώρες και 58′ λεπτά και

ο Μιχάλης Βλασάκης με χρόνο 2 ώρες και 58′ λεπτά και στο 

Μιλάνο ο Στέργιος Σαπαρδάνης  με χρόνο 2ώρες και 58 λεπτά 3ος ‘Ελληνας καθώς και ο Σταύρος Κοδρόπουλος με χρόνο 3ώρες και 28 λεπτά.

Συγχαρητήρια