Οι Σέρρες αφορμή για νέα επίθεση Ιωαννίδη σε Τζιτζικώστα

ΙωαννίδηςΜε ανακοίνωσή της η παράταξη Ιωαννίδη, χαρακτηρίζει τον περιφερειάρχη και εκ νέου υποψήφιο, «αδιάβαστο παρατηρητή και σχολιαστή», σημειώνοντας πως «ο τόπος μας έχει ανάγκη από ανθρώπους που διεκδικούν, πιέζουν και φέρνουν αποτελέσματα».
Αναφορικά με τις δηλώσεις του κ. Τζιτζικώστα, στη συνάντηση του με το προεδρείο της ΟΕΒΕ Σερρών την Πέμπτη, ότι «είναι επιτακτική η ανάγκη να διορθωθούν οι ρυθμίσεις για τους ΟΤΑ», ο συνδυασμός Ιωαννίδη σημειώνει ότι «το μέχρι τώρα νομικό πλαίσιο επέβαλε επιτόκιο 2% μηνιαίως στις καθυστερημένες δόσεις, στις οποίες προστίθεντο και οι προσαυξήσεις πέραν του κεφαλαίου. Στο νομοσχέδιο που εισήχθη στη Βουλή (Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών- Θέματα Οργάνωσης και λειτουργίας ΟΤΑ) και θα ψηφιστεί τη Δευτέρα, προβλέπεται η ρύθμιση οφειλών πολιτών και επιχειρήσεων προς τους δήμους με διαγραφή των προσαυξήσεων και των προστίμων».

«Η υπόθεση αφορά εκατομμύρια πολίτες και επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα. Η τακτοποίηση της έχει ζητηθεί από τα όργανα της Αυτοδιοίκησης (ΠΕΔ και ΚΕΔΕ). Πολλοί επιχειρηματίες αδυνατούσαν να εκδώσουν μέχρι και άδεια γάμου λόγω αυτής της οφειλής. Ευτυχώς το θέμα βαίνει προς επίλυση. Η λύση δόθηκε με εισήγηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη» τονίζεται στην ανακοίνωση.

 «Είναι τουλάχιστον θλιβερό να μην γνωρίζει ένας εν ενεργεία περιφερειάρχης τα νομοθετήματα που αφορούν την αυτοδιοίκηση. Και πολύ περισσότερο να μην έχει πληροφορηθεί καν ότι ένα νέο σχέδιο νόμου, με σοβαρές ρυθμίσεις για τους δήμους και τους επαγγελματίες έχει εισαχθεί ήδη στη Βουλή. Την ώρα λοιπόν που ο κ. Τζιτζικώστας τόνιζε την αναγκαιότητα νέου πλαισίου για τη ρύθμιση των χρεών προς τους δήμους, η υπόθεση είχε ήδη προχωρήσει. Προχώρησε χωρίς τη δική του προσπάθεια, ο ίδιος έμεινε απλός παρατηρητής και σχολιαστής των εξελίξεων, την ώρα που κάποιοι άλλοι προωθούσαν λύσεις» σημειώνεται στην ανακοίνωση του συνδυασμού «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» .

«Δεν χρειαζόμαστε άλλους αδιάβαστους παρατηρητές και σχολιαστές, ο τόπος μας έχει ανάγκη από ανθρώπους που διεκδικούν, πιέζουν και φέρνουν αποτελέσματα. Ελπίζουμε το περιστατικό να είναι μεμονωμένο. Και ο κ. Τζιτζικώστας να ενημερώνεται πληρέστερα για θέματα με τα οποία καταπιάνεται. Το να μιλάς για υποθέσεις που δεν ξέρεις, είναι εκτός από λαϊκίστικο, και βαθειά παλαιοκομματικό. Αλήθεια, ο κ. Καμμένος, με τον οποίο διατηρεί τόσο στενή σχέση δεν πρόλαβε να τον ενημερώσει;» τονίζει.

Advertisements