Οι συστάσεις θα μετατραπούν σε τσουχτερά πρόστιμα για τους Σερραίους εμπόρους που δεν τηρούν τις διατάξεις των εκπτώσεων

Οι συστάσεις θα μετατραπούν σε τσουχτερά πρόστιμα για τους Σερραίους εμπόρους που δεν τηρούν τις διατάξεις των εκπτώσεων

εκπτώσεις-αγορά
«Εκστρατεία» ενημέρωσης του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών προς τα μέλη του, μετά τις συστάσεις της Διεύθυνσης Ανάπτυξης- Τμήμα Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών,  για μη τήρηση διατάξεων των εκπτώσεων.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος αναφέρει:

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους Σερραίους εμπόρους για το θέμα της τήρησης των διατάξεων που διέπουν την εκπτωτική περίοδο που διανύουμε.
Επίσης θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους Σερραίους εμπόρους για τους ελέγχους που διενήργησε η Διεύθυνση Ανάπτυξης- Τμήμα Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών έπειτα από καταγγελίες καταναλωτών για την μη τήρηση κάποιων διατάξεων, η οποία απλά προχώρησε σε συστάσεις.
Σε ενδεχόμενο επόμενου ελέγχου θα επιβληθούν κυρώσεις οι οποίες είναι πολύ αυστηρές και τα πρόστιμα εξοντωτικά.
Σε κάποιες διατάξεις το ελάχιστο πρόστιμο είναι 5.000€ και σε ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους εκπτώσεις το ελάχιστο πρόστιμο είναι 10.000€.
Εμείς προτρέπουμε τους Σερραίους εμπόρους να τηρήσουν τα βασικά που είναι:
  1. Διπλή αναγραφή των τιμών ( παλαιά και νέα )
  2. Ποσοστό έκπτωσης ( χωρίς να είναι υποχρεωτικό)
  3. Τήρηση των αναγραφόμενων  τιμών  στο ταμείο.
Επισυνάπτουμε κάποια άρθρα του Νόμου που αναφέρονται στις υποχρεώσεις μας αλλά και στις κυρώσεις που είναι πολύ αυστηρές.
Αν όμως τηρηθούν αυτά που προτείνουμε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε όπως άλλωστε το έχουν αποδείξει οι Σερραικές αγορές όλα αυτά τα χρόνια.