Οι X-Darawish και οι Kabila άνοιξαν το Serres World Music Festival (φωτος)

Οι X-Darawish και οι Kabila άνοιξαν το Serres World Music Festival (φωτος)

Serres_festival_X–DARAWISH_KABILA-DSC_0928Αυλαία έναρξης την Παρασκευή 19/6 για το 1ο Serres World Music Festival, που ο Δήμος Σερρών φιλοδοξεί να το καταστήσει θεσμό στπολιτιστικά δρώμενα της πόλης και όχι μόνο.
Την έναρξη του φεστιβάλ, που λαμβάνει χώρα στο κέντρο της πόλης των Σερρών στο νέο πεζόδρομο Κ.Καραμανλή στην Πλατεία Κρονίου κήρυξε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης
Την 1η μέρα του τετραήμερου φεστιβάλ στη σκηνή ανέβηκαν οι X-Darawish μαζί με τους KABILA οι οποίοι έβαλαν στους ρυθμούς τους τους θεατές που συγκεντρώθηκαν για να τους ακούσουν.
Οι KABILA μια εθνο-ποπ-ροκ μπάντα με μουσικούς από τον Λίβανο και την Ιταλία και χρησιμοποιώντας ένα μιγμα μουσικών οργάνων από κιθάρες μέχρι ούτι, μπουζούκι, γκάιντα, αραβικά κρουστά έως συνθεσάιζερ κατορθώνει τον συγκερασμό διαφορετικών ειδών μουσικής και τραγουδιού στα Αραβικά και Ιταλικά.
Serres_festival_X–DARAWISH_KABILA-DSC_0974Ο τραγουδιστής EMAD SHUMAN είχε απίστευτη ενεργητικότητα πάνω στη σκηνή και οδηγούσε τους θεατές να λικνίζονται στη μουσική του συγκροτήματος που αποτελούσαν ο GABRIELE POLVERINI στις Κιθάρες, ο MARCO CHIANUCCI στο μπάσο, ο MIRKO SPERANZI στα πλήκτρα ο CRISTIANO ROSSI σε Ούτι, σάζι, ακουστική κιθάρα και ο ADRIANO CHECCACCI στα Τύμπανα

Οι X-Darawish ιδρύθηκαν στο Μπάρι τnς Ιταλίας τo 1997 από τον Ελληνα Στράτο Διαμαντή (ακορντεόν) και τον Ιταλό Έντζο Λεόνε (κιθάρα) και αποτελούν τυπικό συγκρότημα world music, που ενσωματώνει στην πoπ και ροκ μουσική την παραδοσιακή τnς Μεσογείου.
Το γκρουπ έχει δώσει πάνω από εξακόσιες συναυλίες σε ολόκληρη τnv Ευρώπη και μοιράστηκε τη σκηνή με μουσικούς όπως ο Elvis Costello, ο Nick Cave, ο Franco Battiato και ο James Taylor. Το συγκρότημα αποτελούν οι STRATOS DIAMANTIS: Ακορντεόν, φωνή, κρουστά (ΕΛΛΑΔΑ) ΕΝΖΟ LEONE: Κιθάρες φωνή (ΙΤΑΛΙΑ) μαζί τους και ο DIMOSTHENIS TSAMIS: Φωνή (ΕΛΛΑΔΑ)

httpv://youtu.be/3syXjcIuQ9s