Οι θέσεις της Αντικαπιταλιστική Αριστερά‐Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία

ΑΝΤΑΡΣΥΑ-4084[5]Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ η  Αντικαπιταλιστική ΑριστεράΑνταρσία στην Κεντρική  Μακεδονία στις  Σέρρες, την Παρασκευή (11/04) για να παρουσιάσει το ψηφοδέλτιο της στο ν.Σερρών. Κατά τη συνέντευξη τυπου παρουσίασαν αρχικά την διακήρυξη των θέσεων τους συμφωνα με την οποία:

Κάλεσμα αγώνα, αντίστασης, ρήξης και ανατροπής
Ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ – Ενάντια σε Καλλικράτη και Μνημόνια
  • Να ηττηθεί η πολιτική που ρημάζει τις ζωές μας!
  • Ανταρσία για απελευθέρωση από Μνημόνια, Χρέος, ευρώ και ΕΕ
Οι Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014, που  συμπίπτουν και με τις Ευρωεκλογές, αποτελούν κρίσιμη και  συνολική πολιτική μάχη με τεράστια σημασία.
Η Αντικαπιταλιστική ΑριστεράΑνταρσία στην Κεντρική  Μακεδονία θα δώσει ξανά τη μάχη των Περιφερειακών Εκλογών, με συνολικό αντικυβερνητικό, αντιΕΕ, αντιδιαχειριστικό πολιτικό περιεχόμενο, ενάντια στο κράτος, τις Περιφέρειες και τους Δήμους του. Για την επιβίωση και τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων της πόλης και του χωριού, με την αντικαπιταλιστική ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου, από σκοπιά επαναστατική και με σύγχρονη κομμουνιστική προοπτική.
ANTARSYA-2014-04-12_165539Το 2010 με τη στήριξη του λαού της Κ. Μακεδονίας Αντικαπιταλιστική ΑριστεράΑνταρσία στην Κ. Μακεδονία εξέλεξε περιφερειακό σύμβουλο. Απ’ αυτή τη θέση καταγγείλαμε και αποκαλύψαμε κάθε προσπάθεια αντιλαϊκής πολιτική που πήγε να εφαρμοστεί με όχημα την περιφέρεια. Επιλέξαμε να είμαστε παρόντες στο κίνημα και όχι στα κανάλια, να μιλάμε με τη   φωνή των διεκδικήσεων του λαού και όχι των τεχνοκρατών‐πλασιέ των ΕΣΠΑ.
Καλούμε σε πολιτική μετωπική συσπείρωση και συμπόρευση και δράση όλες τις δυνάμεις και αγωνιστές της  αντικαπιταλιστικής, αντιϊμπεριαλιστικής, αντιΕΕ και Αριστεράς, τους πρωτοπόρους αγωνιστές του Κινήματος, όλους τους αγωνιστές που διαφοροποιούνται από τη διαχειριστική και ρεφορμιστική Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ), κάθε δημοκράτη και σκεπτόμενο άνθρωπο. Παλεύουμε μαζί με τους εργαζόμενους και τη νεολαία στο μαζικό λαϊκό κίνημα, για :
  • Ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου στις Περιφέρειες, στους Δήμους και στην κοινωνία και της κυβέρνησης που την εφαρμόζει.
  • Για τα κοινωνικά δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας με διαγραφή του τοκογλυφικού –ιμπεριαλιστικού χρέους, με κατάργηση Μνημονίων, δανειακών συμβάσεων και εφαρμοστικών νόμων.
  • Για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος και της χώρας μας από την καταστροφική επιδρομή του κεφαλαίου.  Αγωνιζόμαστε για να σταματήσει η διαδικασία εξόρυξης  χρυσού , η διέλευση του αγωγού ΤΑΡ από την περιοχή μας και τη χώρα μας. Να σταματήσει  η λειτουργία του ΧΥΤΑ στο Παλαιόκαστρο  και να αποκατασταθεί πλήρως  ο περιβάλλοντας χώρος ως ελάχιστο μέτρο προστασίας των υπόγειων νερών.
  • Κατάργηση του Καλλικράτη, πάλη ενάντια στο τοπικό κράτος, για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, για θεσμούς λαϊκής οργάνωσης – δημοκρατίας (λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα κ.ά.). Πάλη ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο.
  • Αγώνα ενάντια στο τοπικό αλλά και το μεγάλο κεφάλαιο, στην ανταποδοτικότητα – ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων και Περιφερειών. Όχι στην παραχώρηση των δημόσιων έργων σε ΣΔΙΤ για να θησαυρίζουν οι μεγαλοεργολάβοι.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση και παντού. Όχι στις απολύσεις προσωπικού ,όχι στις διαθεσιμότητες και τις υποχρεωτικές μετακινήσεις .Εναντιωνόμαστε στο εμπόριο ελπίδας των 5μηνων συμβάσεων των ΜΚΟ με 400 ευρώ.
  • Πάλη ενάντια στην πολιτική της ΕΕ, άρνηση και ανυπακοή στις δεσμεύσεις και οδηγίες της, σε σύνδεση με τη συνολική πάλη για ρήξη και αποδέσμευση από Ευρώ και ΕΕ.
Στις εκλογές του Μαΐου η Αντικαπιταλιστική ΑριστεράΑνταρσία στην Κεντρική Μακεδονία  θα συμμετάσχει αυτόνομη, ενισχυμένη και διευρυμένη. Για να παλέψει από καλύτερες θέσεις ,μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο, για τα συμφέροντα των εργαζομένων της πόλης και του χωριού. Με τους αγώνες μας πριν μετά και κατά τις εκλογές θέλουμε να συμβάλουμε στην καταδίκη, ήττα και συντριβή του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και της ακροδεξιάς – φασιστικής εφεδρείας τους (Χρυσή‐Εθνική Αυγή ή όποιο όνομα και αν έχει), στη συνολική καταδίκη της ΕΕ, σε αποτελεσματικούς και νικηφόρους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, στην ενίσχυση του μετώπου της αντικαπιταλιστικής, αντιΕΕ, ανατρεπτικής Αριστεράς, στην αντικαπιταλιστική επαναστατική ανατροπή και προοπτική