Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια και στους Δήμους του ν.Σερρών

Λαϊκή ΣυσπείρωσηΠεριοδεία πραγματοποίησε στις Σέρρες ο υποψήφιος περιφερειάρχης  Κεντρικής Μακεδονίας Γ. Ζιώγας και η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Σερρών η Τιμοθέα Ρακιτζή κατά την οποία επισκέφτηκαν το ΧΥΤΑ Παλαιοκάστρου, το ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) Σερρών και το ΤΕΙ Σερρών. Η συζήτηση σε όλους τους παραπάνω χώρους ανέδειξε μια σειρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο λαός και η νεολαία των Σερρών.

Μετά το τέλος της περιοδείας ο Γ. Ζιώγας έκανε την εξής δήλωση:

[embedplusvideo height=”270″ width=”480″ editlink=”https://bit.ly/1hFCdKO” standard=”https://www.youtube.com/v/8JA7ybbYr_E?fs=1″ vars=”ytid=8JA7ybbYr_E&width=480&height=270&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep3633″ /]

“Το ΚΚΕ δίνει τη μάχη ώστε από τις κάλπες του Μάη να δοθεί ενιαία απάντηση στην ενιαία αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιείται από την Ε.Ε, την κυβέρνηση, τις Περιφέρειες και τους δήμους. Αυτήν την πολιτική εφάρμοσαν και οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, είτε με συνεργασία, είτε όχι. Τα έργα και οι ημέρες τους, η πολιτική που άσκησαν στην πόλη των Σερρών μπορεί και πρέπει να οδηγήσει ώστε ο  λαός των Σερρών να βγάλει συμπεράσματα.

 Έχοντας μπροστά μας την μάχη των εκλογών  καλούμε τον  λαό και την νεολαία των Σερρών να εκλέξουν  δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους στήριγμα στον αγώνα τους ενάντια στις ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου στην περιοχή. Που θα παλέψουν ενάντια στη νέα ΚΑΠ που ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες και ενισχύει τους μεγάλους καλλιεργητές. Που θα αγωνιστούν ενάντια στην πολιτική που οδηγεί σε κλείσιμο του εργοστασίου ζάχαρης στις Σέρρες. Που θα μπουν μπροστά ώστε να μην προχωρήσει η παράδοση του γεωθερμικού τόξου Κερκίνης- Νιγρίτας για εκμετάλλευση σε μεγάλους επιχειρηματίες.

Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της συγκομιδής των απορριμμάτων και τη δημιουργία ΧΥΤΑ στο Παλιόκαστρο. Ενάντια στην κατασκευή του αγωγού ΤΑP και στην παράδοση του ορυκτού πλούτου του νομού σε ελληνικές και ξένες μεταλλευτικές εταιρίες. Που θα διεκδικούν έργα που θα ανακουφίζουν το λαό και θα καλύπτουν υπαρκτές ανάγκες όπως είναι η αποπεράτωση του οδικού δικτύου Αμφίπολης –Μεσολακιάς και η κατασκευή ανισόπεδου κόμβου στην είσοδο του χωριού Μεσολακιά.
Ταυτόχρονα τέτοιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι χρειάζονται ώστε με καλύτερους όρους να διεκδικηθούν κονδύλια από το κράτος για την λειτουργία του ΤΕΙ Σερρών το οποίο βρίσκεται σε εκρηκτική κατάσταση. Πολλά παιδιά αναγκάζονται να διακόψουν τις σπουδές τους λόγο οικονομικών δυσκολιών επειδή δεν υπάρχουν εστίες. Ταυτόχρονα η υποχρηματοδότηση του ιδρύματος έχει οδηγήσει σε μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού.
 Οι κομουνιστές και όσοι συνεργάζονται στη λαϊκή Συσπείρωση, όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν οι μόνοι που τάχτηκαν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Οι άλλοι με ή χωρίς αστερίσκους, συμφωνούσαν πολλές φορές και ομόφωνα σε κεντρικά όργανα.
Ο λαός των Σερρών έχει σήμερα περισσότερα όπλα στα χέρια του για να κρίνει.
Να επιλέξουν το ΚΚΕ και τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, να στείλουν μήνυμα αγώνα και ελπίδας. Ισχυρό ΚΚΕ για να σταματήσει ο λαός να είναι με την πλάτη στον τοίχο, να εμποδίσει νέα αντιλαϊκά μέτρα, να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές υπέρ του λαού”.

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 • Ρακιτζή Τιμοθέα Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης         Δικηγόρος
 • Βουρλίδα Μαρία                                   Εργαζόμενη ΑΣ ΕΑΣ
 • Κουτούλας Δημήτριος                         Σύμβουλος Επιχειρήσεων
 • Μάκκινας Λεωνίδας                             Εκπαιδευτικός
 • Μανδάνας Ζήσης                                  Ιδιοκτήτης Φροντιστηρίου
 • Μουρατίδης Αναστάσιος                     Συνταξιούχος Γεωπόνος
 • Παναγιώτου Θεμιστοκλής                  Ελεύθερος Επαγγελματίας
 • Πανταζή Κωνσταντίνα                        Εποχική Ξενοδοχοϋπάλληλος
 • Σαραντίδου Ερμοφύλη  (Φιλιώ)         Υπάλληλος ΔΕΥΑΣ
 • Σοφιάδης Χρήστος                               Λογιστής
 • Σπέντζου Ευθυμία                                Ιατρός ΕΣΥ
 • Φαρμάκης Παύλος                               Ελεύθερος Επαγγελματίας

<

p> 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

 • Καρύδας Νικόλαος               Δήμος Σερρών                        Ιδιωτικός Υπάλληλος
 • Νικητόπουλος Στέργιος   Δήμος Εμμανουήλ Παπά         Αγρότης
 • Κοτζαμπάσης Γιάννης      Δήμος Νέας Ζίχνης                 Εκπαιδευτικός Ιδιωτικής Εκπαίδευσης
 • Άντζιου Άννα Σιρλατζή    Δήμος Αμφίπολης                   Νοσηλεύτρια Κέντρου Υγείας
 • Χατζίδου Δέσποινα            Δήμος Ηράκλειας   Άνεργη Εμποροϋπάλληλος
 • Τερζίδης Χαράλαμπος     Δήμος Βισαλτίας                    Συνταξιούχος
Advertisements