Οκτώ εντάλματα σύλληψης και ποινική δίωξη σε 14(!!!) υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας για βασανιστήρια που έφεραν τον θάνατο του βαρυποινίτη

φυλακές Νιγρίτας-περιπολικόΠοινική δίωξη για βασανιστήρια με αποτέλεσμα το θάνατο, απλό βασανισμό και βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη άσκησε ο εισαγγελέας κατά περίπτωση σε βάρος 14 σωφρονιστικών υπαλλήλων της Νιγρίτας Σερρών αλλά και κατά παντός υπευθύνου των φυλακών Μαλανδρίνου, του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας όπου κρατήθηκε ο Αλβανός βαρυποινίτης, Ίλι Καρέλι, αλλά και όσων εμπλέκονται στην κράτηση και την μεταγωγή του.

Παράλληλα, εκδόθηκαν οκτώ εντάλματα σύλληψης σε βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας Σερρών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σωφρονιστικός υπάλληλος, κατά τη διάρκεια της εξέτασής του στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων, “έσπασε” και ομολόγησε βασανισμό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από την έρευνα προέκυψε ότι οι φωτογραφίες του Αλβανού βαρυποινίτη, που ελήφθησαν στη Νιγρίτα Σερρών, έχουν σαφώς λιγότερα σημάδια από αυτά που διαπίστωσε ο ιατροδικαστής κατά τη διάρκεια της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάμερα ασφαλείας σε διάδρομο στις φυλακές Νιγρίτας έχει καταγράψει τον κρατούμενο να οδηγείται στις 16:00 της Πέμπτης σε κλειστό δωμάτιο όπου δεν υπήρχαν κάμερες και δυόμιση ώρες αργότερα να βγαίνει υποβασταζόμενος από δύο άτομα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ιατροδικαστής φέρεται να έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το κάταγμα στο στέρνο είναι σύγχρονο του θανάτου.
Κατόπιν όλων των παραπάνω, ο Εισαγγελέας προχώρησε στην έκδοση οκτώ ενταλμάτων σύλληψης.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποίησαν με εντατικούς ρυθμούς ευρύτατη έρευνα, η οποία περιελάμβανε πολύωρες καταθέσεις σωφρονιστικών υπαλλήλων, αστυνομικών, φρουρών και μαρτυρίες δεκάδων ατόμων που ήρθαν σε επαφή με τον κρατούμενο στη “διαδρομή” του από τις φυλακές Μαλανδρίνου, το δικαστήριο και το Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας, μέχρι το στερνό του κελί, στις φυλακές Νιγρίτας.
Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα αφορά το κρίσιμο τριήμερο 25-27 Μαρτίου, από τη στιγμή που ο βαρυποινίτης διέπραξε τον φόνο μέχρι την ώρα που βρέθηκε νεκρός.
Ταυτόχρονα, προχωρά και η πειθαρχική έρευνα που είχε διαταχθεί και από το υπουργείο Δικαιοσύνης.