Ολοκληρώνεται η ανακαίνιση του Ορφανοτροφείου

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ.Θ.Αραμπατζής μαζί με τον Δήμαρχο Σερρών Π.Αγγελίδη και τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΣ Ν.Σιαφαρίκα κατα την επίσκεψη στο κτίριο του Ορφανοτροφείου όπου πρόκειται να στεγαστεί η ΔΕΥΑΣ
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ.Θ.Αραμπατζής μαζί με τον Δήμαρχο Σερρών Π.Αγγελίδη και τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΣ Ν.Σιαφαρίκα κατα την επίσκεψη στο κτίριο του Ορφανοτροφείου όπου πρόκειται να στεγαστεί η ΔΕΥΑΣ

«Πολύ σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως η ανακαίνιση του κτιρίου του πρώην ορφανοτροφείου θηλέων, το οποίο μετατρέπεται σε ένα κτίριο ‘’κόσμημα’’ με πολλαπλά οφέλη για τον Δήμο και τους δημότες».

Αυτά δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης ο οποίος επισκέφθηκε το χώρο στις 17 Σεπτεμβρίου 2013 συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ κ. Θόδωρο Αραμπατζή.

Ο Δήμαρχος επισήμανε ότι οι εργασίες προχωρούν ικανοποιητικά και στο τέλος τους έτους 2013 με αρχές του έτους 2014, η ΔΕΥΑΣ θα μετακομίσει στο ανακαινισμένο κτίριο και θα απαλλαχθεί από ενοίκια ύψους 45.000 € το χρόνο, ενώ παράλληλα θα αποσυμφορηθεί το κέντρο της πόλης και θα αναπτυχθεί  η περιοχή κοντά στο πρώην ορφανοτροφείο θηλέων.

 Ο κ. Αγγελίδης υπογράμμισε επίσης την προσπάθεια που κάνει η ΔΕΥΑΣ για να εντάξει το σύνολο του έργου σε προγράμματα.

«Συγκεκριμένα, επιδιώκουμε να εντάξουμε ολόκληρο το έργο στο ΕΠΠΕΡΑΑ. Έχουμε ήδη καταθέσει την πρόταση μας, προϋπολογισμού 914.054,85 € πλέον ΦΠΑ ή 1.124.287,46 € με ΦΠΑ.

         Από την άλλη, έχουμε ετοιμάσει πρόταση για το πρόγραμμα Ελλάδα – Σκόπια, Interreg III, προϋπολογισμού 800.000,00 € πλέον ΦΠΑ, η οποία περιλαμβάνει τις δαπάνες για την ανακαίνιση μέρους του κτηρίου του Ορφανοτροφείου, όπου θα οργανώσουμε Χημείο ανάλυσης νερού υπέργειων και υπόγειων υδάτων και για την αγορά δύο οχημάτων μεταφοράς του προσωπικού και των δειγμάτων.

       

Προχωρούν οι εργασίες ανακαίνησης στο κτίριο του πρώην Ορφανοτροφείου Σερρών, όπου σκοπεύεται να στεγαστούν οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΣ
Προχωρούν οι εργασίες ανακαίνησης στο κτίριο του πρώην Ορφανοτροφείου Σερρών, όπου σκοπεύεται να στεγαστούν οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΣ

  Στόχος είναι ολόκληρο το κόστος κατασκευής του κτιρίου και της δημιουργίας του Χημείου να καλυφθεί από τα προγράμματα ώστε να επιστρέψουμε το δάνειο», τόνισε ο Δήμαρχος.

Μόνο Οφέλη

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Θ. Αραμπατζής ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για την πρόοδο των εργασιών, αναλυτικά

 «Έως σήμερα

 • §        Έχουν ολοκληρωθεί τα στατικά του κτιρίου πλήρως
 • §        Ολοκληρώθηκαν τα εξωτερικά κουφώματα χωρίς τους υαλοπίνακες και επελέγησαν τα εσωτερικά.
 • §        Τοποθετήθηκαν τα κλιματιστικά
 • §        Ολοκληρώθηκαν τα δάπεδα εκτός από το αμφιθέατρο
 • §        Έγινε η θερμομόνωση – υγρομόνωση του δώματος
 • §        Ολοκληρώθηκε η θερμοπρόσοψη και τα εξωτερικά επιχρίσματα
 • §        Έγιναν εσωτερικά όλα τα σπατουλαρίσματα
 • §        Συνεχίζεται η τοποθέτηση ψευδοροφών
 • §        Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται η τοποθέτηση των ηλεκτρολογικών
 • §        Τοποθετήθηκε ο ανελκυστήρας
 • §        Τοποθετήθηκε μέρος της περίφραξης που σιγά – σιγά ολοκληρώνεται όπως και οι εργασίες περιβάλλοντος χώρου.

 Όλα δείχνουν λοιπόν ότι έως το  τέλος του χρόνου το Ορφανοτροφείο θα είναι στη διάθεση της ΔΕΥΑΣ για να μετακομίσει» δήλωσε ο κ. Αραμπατζής και υπενθύμισε για μία ακόμη φορά τα οφέλη για τους δημότες, την Επιχείρηση, τη Δημοτική Αρχή.