Ολόκληρώθηκε η επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων στο Δήμο Σερρών

Δικαστήρια ΣερρώνΤο μεσημέρι της Παρασκευής (30/5) ολοκληρώθηκε η επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων των εκλογών της 25 Μαΐου2014, που αφορούσε τον Δήμο Σερρών και οι οποίες είχαν αναδείξει νικητή τον Πέτρο Αγγελίδη με διαφορά 12 ψηφων από τον Στέφανο Φωτιάδη.

Την επανακαταμέτρηση είχε ζητήσει ο συνδυασμός του κ.Φωτιάδη. Σύμφωνα με δηλώσεις των εκπροσώπων των δύο πλευρών, επιφυλάχτηκαν να πάρουν σαφή θέση για το αποτέλεσμα, λέγοντας πως βρέθηκαν έγκυρα ψηφοδέλτια που προσμετρήθηκαν στα άκυρα αλλά και το αντίστροφο και για τους δύο συνδυασμούς, χωρις όμως να δώσουν αριθμούς ή να υποστηρίξουν ότι αυτός ο αριθμός είναι ικανός να αλλάξει το αποτέλεσμα. Και οι δύο πλευρές επισήμαναν ότι τον τελικό λόγο έχει  η δικαστική πλευρά.

Η επίσημη ανακοίνωση της επανακαταμέτρησης από το Πρωτοδικείο Σερρών αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα και επί αυτής υπάρχει συγκεκριμένη προθεσμία λίγων ημερών, για την οποία μπορεί να ασκηθεί ένσταση, η οποία όπως προβλέπει η νομοθεσία θα πρέπει να εκδικαστεί εντος 20 ημερών και η αποφασή της είναι τελεσίδικη.

(Το βιντεο είναι απο την τοπική δικτυακή τηλεόραση www.serrestv.gr)