Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των ψεκασμών από αέρος στους ορυζώνες των Σερρών

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των ψεκασμών από αέρος στους ορυζώνες των Σερρών

αεροψεκασμοί-κουνουπιαΟλοκληρώθηκε την Τετάρτη 24-06-2015 η πρώτη φάση των αεροψεκασμών στους ορυζώνες της Π.Ε. Σερρών, με στόχο την αντιμετώπιση των κουνουπιών. Οι ψεκασμοί από αέρος διενεργήθηκαν σύμφωνα με την άδεια που δόθηκε από το αρμόδιο υπουργείο και υπό τον έλεγχο της  Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Σερρών.

Στόχος των αεροψεκασμών είναι η μείωση των πληθυσμών κουνουπιών που αναπτύχθηκαν στους ορυζώνες και η προστασία της δημόσιας υγείας των πολιτών, αλλά και του ζωικού κεφαλαίου, σε συνδυασμό με το επίγειο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών που υλοποιείται ήδη από τις 08-05-2015 από τους δήμους Σερρών, Σιντικής, Ηράκλειας και Εμμανουήλ Παπά (σ.σ. δεν συμμετέχουν οι Δήμοι Βισαλτίας, Νέας Ζίχνης και Αμφίπολης καθώς όπως φαίνεται εκει δεν έχουν πρόβλημα με τα…κουνούπια), μέσω της προγραμματικής σύμβασης που έχουν υπογράψει με την ΑΝ.Ε.ΣΕΡ.

Να σημειωθεί πως το πρόγραμμα των αεροψεκασμών υλοποιείται βάσει των αναγκών,  όπως αυτές προκύπτουν από τις δειγματοληψίες που γίνονται στις επικίνδυνες περιοχές.