Ομολόγησε ο 29 χρονος στον Εισαγγελέα Σερρών ότι σκότωσε τον 85 χρονο στα Κάτω Πορρόϊα για τα λεφτά

Ομολόγησε ο 29 χρονος στον Εισαγγελέα Σερρών ότι σκότωσε τον 85 χρονο στα Κάτω Πορρόϊα για τα λεφτά

Στον Εισαγγελέα Σερρών οδηγήθηκαν σήμερα το ζευγάρι των Ρομα που συνελήφθηκαν στο Διδυμότοιχο, παραμονές Πρωτοχρονιάς, για τον φόνο του 85χρονου στα Κάτω Πορρόϊα στις 27/12. Ο 29χρονος δράστης από τα Κάτω Πορόια Σερρών, ο οποίος είναι και πατέρας 5 παιδιών, ομολόγησε ότι σκότωσε τον 85χρονο για τα λεφτά.

«Είχα την πληροφορία ότι ο 85χρονος είχε πάνω του λεφτά, για αυτό τον χτύπησα. Ήρθε στο σπίτι με το πρόσχημα να πάρει μια τηλεόραση που του είχα υποσχεθεί ότι θα του δώσω. Όταν όμως έσκυψε για να τη σηκώσει πήγα πίσω του και τον χτύπησα με ένα σιδερολοστό. Ο 85χρονος έπεσε κάτω και τότε τον χτύπησα και με τα χέρια. Η γυναίκα μου άρχισε να φωνάζει και εγώ τότε πανικοβλήθηκα και κλείδωσα την πόρτα», είπε χαρακτηριστικά στην απολογία του, όπως καταγράφει το protothema.gr.

Η 24χρονη σύζυγός του – μητέρα πέντε παιδιών – δηλώνει ότι δεν ήταν συνεργός στη δολοφονία του άτυχου ηλικιωμένου.

Σε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ ο δικηγόρος του ζευγαριού δήλωσε ότι ο σύζυγος ομολόγησε ότι είναι ο δράστης του φόνου και εξέφρασε την πεποίθηση πως η σύζυγός του δεν είχε συμμετοχή στο φονικό και θα έπρεπε να αφεθεί ελεύθερη, έστω και με περιοριστικούς όρους. Παρόλα αυτά προφυλακίστηκαν και οι δυο, με τη σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και της εισαγγελέως.