Οργανώνουν διαμαρτυρία οι πολύτεκνοι και τρίτεκνοι των Σερρών

οικογένεια-3τεκνοιΘέλοντας να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους απέναντι στα νέα μέτρα που οδηγούν σε οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, οι σύλλογοι πολυτέκνων και τριτέκνων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών θα προβούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Κυριακή 24 Μαρτίου 2013, στις 12 το μεσημέρι, στην Πλατεία Ελευθερίας Σερρών. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους: «Κατ’ αυτόν τον τρόπο θέλουμε να δώσουμε τη δική μας απάντηση στα νέα εξαντλητικά φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης.

« τα παιδιά μας δεν είναι τεκμήρια»!!! Η επίλυση του δημογραφικού προβλήματα είναι η καλύτερη λύση του οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Απαίτηση μας:

  • Είναι να επανέλθουν τα επιδόματα όπως ισχυαν
  • Η θεσμοθέτηση από την Πολιτεία του χαρακτηρισμού των τριτέκνων ως πολύτεκνους στα πλαίσια των προτάσεων του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής του 1993 για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού προβλήματος
  • Να αρθούν τα νέα φορολογικά μέτρα που οδηγούν τις οικογένειές μας στην εξαθλίωση και αδυναμία να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες, όπως διατροφή και μόρφωση.»

«ΨΗΦΙΣΜΑ» του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών στην συνεδρίαση της  13-3-2013 και με την 175/2013 απόφαση του με αφορμή την απεργία πείνας του Προέδρου του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Σερρών αποφάσισε κατά πλειοψηφία,  την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος

 «ΨΗΦΙΣΜΑ»

Το Δημογραφικό πρόβλημα της χώρας είναι το μείζον Εθνικό Πρόβλημα η ανάπτυξη δε πολιτικής δημογραφικής ανάταξης και στήριξης της οικογένειας, ιδίως μάλιστα της πολύτεκνης οικογένειας, θα έπρεπε να αποτελεί, ακόμη και σε περιόδους οικονομικής κρίσης, την πρώτιστη επιλογή της Κυβέρνησης. Αντί τούτου διαπιστώνουμε, το τελευταίο διάστημα, μία ανεξήγητη και αδιανόητη πολιτική των ιθυνόντων του Υπουργείου Οικονομικών, με την οποία στοχοποιούνται ευθέως οι πολύτεκνες οικογένειες οι οποίες ομολογουμένως πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση. Ενώ θα έπρεπε δηλαδή να στηρίζονται περισσότερο αυτήν την δύσκολη περίοδο, διαπιστώνουμε ότι οι πολύτεκνες οικογένειες διώκονται κυριολεκτικά. Υφίστανται εξωφρενικά άδικη φορολόγηση και αποψίλωση των εισοδημάτων τους, ενώ καταργούνται σταδιακά και σταθερά όλα τα ευεργετήματά τους.

Υπό τα δεδομένα αυτά, ως μία απελπισμένη κίνηση διαμαρτυρίας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Σερρών που εκπροσωπεί 3.500 πολύτεκνες οικογένειες, έχει ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα απεργία πείνας, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει τους αρμόδιους, ώστε να πάψει ο άδικος διωγμός της πολύτεκνης οικογένειας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών

Εκφράζει την στήριξη και συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα του Προέδρου του συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Σερρών και των πολύτεκνων οικογενειών που αποτελούν την ραχοκοκαλιά του Έθνους.  

Καλεί τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς να επιδείξουν το οφειλόμενο ενδιαφέρον για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των Πολύτεκνων Οικογενειών.