«Όργιο προεκλογικής ψηφοθηρίας και σπατάλης στο Δήμο Σερρών»

Ο Παναγιώτης Κοτρώνης υποψήφιος Δήμαρχος Σερρών με τη "Διάβαση Πεζών"
Ο Παναγιώτης Κοτρώνης υποψήφιος Δήμαρχος Σερρών με τη “Διάβαση Πεζών”

Αρθρο του Π.Κοτρώνη

-[Υποψήφιος Δήμαρχος Σερρών]-
Επικεφαλής «διάβασης πεζών»

Ξεπερνώντας κάθε όριο προεκλογικής ψηφοθηρίας και αποθεώνοντας τις πελατειακές σχέσεις (μόλις δύο μήνες πριν από τις εκλογές) ο Δήμαρχος Σερρών αποδεικνύει ότι προσπαθεί να κερδίσει μια δεύτερη θητεία με κάθε τρόπο και με οποιοδήποτε κόστος, ακόμη και αν αυτό συνεπάγεται αλόγιστη σπατάλη των χρημάτων του Δήμου. Μόνο που το κόστος αυτό θα κληθούν (και μάλιστα σε τέτοιους καιρούς) να το καταβάλουν οι Σερραίοι δημότες από το πενιχρό εισόδημά τους.

Το θέμα είναι γνωστό, αλλά καθόλου ασήμαντο: Ο κ. Αγγελίδης, στην προσπάθειά του να αλώσει και να εκμαυλίσει στο σύνολό τους τους υπαλλήλους του Δήμου και να στήσει ουσιαστικά έναν εκλογικό μηχανισμό μέσα στο Δήμο, με απόφασή του που δημοσιεύθηκε αυτές τις ημέρες στον τοπικό τύπο τοποθέτησε τους μισούς σχεδόν υπαλλήλους (ένας στους δύο κερδίζει, ούτε Εθνικό Λαχείο να ήταν) σε θέσεις Διευθυντών και Προϊσταμένων. Αυτό μεταφράζεται στην καταβολή επιδόματος θέσης ύψους 400 και 250 ευρώ αντίστοιχα στον καθένα εξ αυτών.

Στις τοποθετήσεις αυτές το αλαλούμ είναι απερίγραπτο. Αρχιτέκτονες τοποθετήθηκαν ως διευθυντές της Υπηρεσίας καθαριότητας και άλλοι, χωρίς ανάλογες γνώσεις, τοποθετήθηκαν σε τμήματα που έχουν σχέση με τα οικονομικά του Δήμου. Άλλωστε ακόμη και έτσι ο στόχος επιτεύχθηκε.

Το γεγονός είναι πρωτοφανές και προκλητικό και έχει γεμίσει με αγανάκτηση και αηδία τους συνδημότες μας:

•Όταν υπάρχουν ολόκληρα χωριά που στερούνται την ενημέρωση, γιατί δεν «πιάνουν» τα τοπικά κανάλια ή δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο,

•Όταν καλούνται οι συνδημότες μας των Δημοτικών Κοινοτήτων Σκουτάρεως και Μητρουσίου να πληρώσουν καπέλο 1350 ευρώ για τη σύνδεσή τους με το δίκτυο αποχέτευσης, γιατί ο Δήμος ετσιθελικά τη βάφτισε ατομική σύνδεση,

•Όταν από την πλευρά του Δήμου μάς επαναλαμβάνουν μονότονα και σε κάθε ευκαιρία ότι δεν υπάρχει «σάλιο» για την παραμικρή δαπάνη,

και την ίδια στιγμή ο Δήμαρχος σκορπάει χρήματα για να δελεάσει και να εκμαυλίσει τους υπαλλήλους του Δήμου, στρατολογώντας τους έτσι στην εκστρατεία επανεκλογής του, τότε το όργιο συναλλαγής ξεπερνά κάθε όριο και η νοημοσύνη μας βάλλεται βάναυσα.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγες μόνο ημέρες ο κ. Αγγελίδης προέβη σε ακόμη μια «χοντρή», ανεπίτρεπτη και σαφώς ΠΑΡΑΝΟΜΗ παρέμβαση, προκειμένου να επηρεάσει την απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου στην περίπτωση κρίσης κάποιου υπαλλήλου ως προϊσταμένου τμήματος. Τότε μάλιστα τόσο και ο κ. Στεργίου όσο και ο συγκεκριμένος υπάλληλος διέψευσαν ότι τα επιδόματα θέσης ανέρχονται στα ύψη που αναφέρθηκαν. Σήμερα όμως τα ποσά αυτά δημοσιεύονται σε όλες τις εφημερίδες και δεν αμφισβητούνται από κανέναν.

Δυστυχώς το πάθος και η εμμονή για το «γάντζωμα» στην εξουσία οδηγεί τον κ. Αγγελίδη σε κινήσεις απελπισίας που τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Εβδομήντα καθαρίστριες παραμένουν απλήρωτες εδώ και μήνες και η Δημοτική αρχή, αντί να πράξει το αυτονόητο καταβάλλοντας τα δεδουλευμένα και ζητώντας επιπλέον συγγνώμη, τις απειλεί με απόλυση, αν δεν ψηφίσουν την παράταξη του νυν Δημάρχου. Είναι προφανές ότι ο κ. Δήμαρχος μας έχει γυρίσει στην εποχή του Θεόδωρου Δηλιγιάννη, δηλαδή στην προϊστορία της πολιτικής ζωής της χώρας μας.

Ακόμα και οι μέχρι πρότινος συνεργάτες του Δημάρχου, όπως ο κ. Δήμου, ομολογούν τώρα ότι ο κ. Αγγελίδης ενδιαφέρεται μόνο για τη δημόσια εικόνα του και όχι για την ουσία. Ελπίζουμε ότι οι Σερραίες και οι Σερραίοι με την ψήφο τους θα συνταξιοδοτήσουν τον κ. Αγγελίδη και δε θα επιτρέψουν να ευοδωθούν τα πολιτικά του σχέδια για μια δεύτερη θητεία. Μόνο έτσι θα δοθεί η ευκαιρία στον τόπο να επουλώσει τις πληγές που συσσώρευσε η σύντομη θητεία του στο Δήμο Σερρών. Πληγές που δεν αφορούν μόνο τα οικονομικά, αλλά και την έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς. Πληγές που προκλήθηκαν από την «καθιέρωση» και επίσημα πλέον της αναξιοκρατίας και της αδιαφάνειας, του ρουσφετιού και της συναλλαγής, της λοβιτούρας και του παρασκηνίου, της εκδούλευσης και της εξαχρείωσης.

Από όλες αυτές τις πληγές πρέπει να απαλλαγούμε. Ο τρόπος υπάρχει και δεν είναι άλλος από τη δύναμη της ψήφου.