«Ορκίζομαι»: 19 προτάσεις του Θ.Καράογλου για τη Συνταγματική αναθεώρηση – παρουσίαση στις Σέρρες

«Ορκίζομαι»: 19 προτάσεις του Θ.Καράογλου για τη Συνταγματική αναθεώρηση – παρουσίαση στις Σέρρες

«Ορκίζομαι»  είναι ο τίτλος του βιβλίου που έγραψε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Καράογλου και έχει θέμα τη «Συνταγματική Αναθεώρηση».

Το βιβλίο παρουσιάστηκε στο σερραϊκό κοινό στο ξενοδοχείο «PHILIPPOS XENIA» την Κυριακή 09/10 το πρωϊ.

Σε ένα κοινό που αν και η πλειοψηφία του ανήκε πολιτικά στο χώρο της ΝΔ (μια και νωρίτερα στο ίδιο χώρο συνεδρίασε η ΝΟΔΕ Σερρών) το θέμα όμως που διαπραγματεύεται ο Θεόδωρος Καράογλου (το Σύνταγμα και οι τροποποιήσεις σε αυτό) αποτελεί τη βάση του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά το 1974 και θα πρέπει να ενδιαφέρει όλους τους ενεργούς πολίτες.

Συμπτωματικά την προηγούμενη ημέρα πέθανε σε βαθιά γεράματα (104 ετών) ο Στυλιανός Πατακός, ένας από τους τελευταίους πρωταίτιους της κατάλυσης της Δημοκρατίας στη χώρα μας και την εγκαθίδρυση της 7ετούς Χούντας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

19 προτάσεις

Το «Ορκίζομαι» έρχεται να προσθέσει την οπτική του κ. Καράογλου στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για την ουσιαστική ανάγκη Συνταγματικής Αναθεώρησης, ώστε να επικαιροποιήσουμε το Σύνταγμά μας και να το αναθεωρήσουμε με βάση τις απαιτήσεις των καιρών.

Στα κεφάλαιά του αφηγείται την ιστορική εξέλιξη των ελληνικών Συνταγμάτων από το 1822 μέχρι σήμερα και καταλήγει στην παρουσίαση 19 προσωπικών προτάσεων του κ. Καράογλου για τη βελτίωση, ενδυνάμωση και ανανέωση του Συντάγματος του 1975, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ επί 41 χρόνια.

Μερικές από τις προτάσεις είναι: η μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200, οι υπουργοί να μην είναι βουλευτές, η αναίρεση της βουλευτικής ασυλίας, οι αυξηση των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.α.

Όπως σημειώνει ο ίδιος:

«Στο βιβλίο αυτό καταθέτω 19 συγκεκριμένες προτάσεις “καρπός” της πολυετούς παρουσίας μου στα κοινοβουλευτικά έδρανα, οι οποίες φιλοδοξώ να αποτελέσουν  σημείο αναφοράς στις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα».

Πέρα του συγγραφέα για το βιβλίο μίλησαν, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών κ. Παναγιώτης Καρίπογλου, ο δικηγόρος και πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Γαρούφας καθώς και ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Βρούτσης .

Τον κ.Καράογλου καλωσόρισε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σερρών Θεόδωρος Καμπούρης, ενώ χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε η βουλευτής Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή, και διαβάστηκαν μηνύματα του βουλευτή Σερρών Κώστα Καραμανλή (για προσωπικούς λόγους δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στη εκδήλωση) και του βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη.

Να σημειώσουμε ότι το βιβλίο δωρίζεται και δεν πωλείται