Ως πότε ασυνείδητοι «αγρότες» θα θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες;;;

Ως πότε ασυνείδητοι «αγρότες» θα θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες;;;

Ασυνείδητοι «αγρότες» έγιναν η αιτία της Τετάρτη (24/10) να κινδυνέψει ένα ολόκληρο χωριό, οι οποίοι παρά την απαγόρευση, έβαλαν φωτιές σε χωράφια για να κάψουν τα υπολείμματα από καλλιέργειες καλαμποκιών.

Η φωτιά παρά την μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, εξαιτίας των ανέμων πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.  

Το πύρινο μέτωπο άρχισε να κινείται απειλητικά προς τον οικισμό της Βαμβακιάς και υπήρξαν σκέψεις να εκκενωθεί το χωριό, ωστόσο τελικά οι κάτοικοι ενημερώθηκαν από τις αρχές ότι δεν συντρέχει κίνδυνος για εξάπλωση της φωτιάς στις κατοικίες.

Η κατάσβεση της φωτιάς συνεχίστηκε και την Πέμπτη ενώ λόγω του αέρα υπήρχαν και αναζωπυρώσεις στον σερραϊκό κάμπο.

Σύμφωνα, με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής η φωτιά έχει κάψει μεγάλη έκταση χορτολιβαδικής βλάστησης και υπολείμματα καλλιεργειών.

Για την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς κινητοποιήθηκαν περισσότεροι από 30 πυροσβέστες και 13 οχήματα της Πυροσβεστικής και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Ολη αυτή η κινητοποίηση (η οποία σημειωτέων στοιχίζει) και ο κίνδυνος, για «χάρη» λίγων ασυνείδητων οι οποίοι αγνοούν συστηματικά τις όποιες απαγορεύσεις και κάνουν του «κεφαλιού» τους, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Επιτακτική είναι η ανάγκη σύλληψής τους και της τιμωρίας τους.

(φωτο της Δ.Μετόκη από την εφημερίδα “σημερινή Σερρών”)

Advertisements