Π.Αγγελίδης: «Αγανακτώ και αηδιάζω από τα ψέματα του κ.Κοτρώνη»

Π.Αγγελίδης: «Αγανακτώ και αηδιάζω από τα ψέματα του κ.Κοτρώνη»

Δηλώσεις αναφορικά με τις δηλώσεις του γραμματέα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών Παναγιώτη Κοτρώνη, σε τηλεοπτικό σταθμό των Σερρών, ότι η Δημοτική Αρχή γνώριζε για την έλευση προσφύγων, έκανε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης,

ο οποίος είπε χαρακτηριστικά:

«Αγανακτώ και αηδιάζω από τα ψέματα του κ.Κοτρώνη. Ποτέ δεν με ενημέρωσε κανείς για την έλευση προσφύγων. Ούτε την πρώτη, ούτε τη δεύτερη φορά. Όταν λάβαμε όλοι οι Δήμοι το έγγραφο από την κυβέρνηση, προκειμένου να υποδείξουμε χώρους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως κέντρα φιλοξενίας, δεν απάντησα και όταν με επισκέφθηκε ο κ.Κοτρώνης τον Ιούλιο στο γραφείο μου, του είπα πως δεν υπάρχουν χώροι στον Δήμο. Του έκανα σαφή τη θέση μου, να μην έρθουν πρόσφυγες στην πόλη.

Παρ΄όλα αυτά, ο ίδιος συνοδευόμενος από κάποιον που συστήθηκε ως «Δημήτρης από τη Βρετανία», τον Ιούνιο, επισκέφθηκαν τους ξενώνες Χρυσοπηγής προκειμένου να δουν και να κρίνουν μόνοι τους, αν είναι σε καλή κατάσταση για να χρησιμοποιηθούν ως camp προσφύγων.

Μάλιστα ο κ.Κοτρώνης προσπάθησε να παζαρέψει την κατάσταση. Μου είπε, να τους βοηθήσουμε με το θέμα των προσφύγων και θα μας βοηθήσουν με το θέμα των στρατοπέδων. Του εξήγησα ότι τα δυο αυτά θέματα δεν παζαρεύονται και πως για το θέμα των στρατοπέδων έχουν χρέος να βοηθήσουν και να ασκήσουν πιέσεις στην κυβέρνηση, πράγμα που φυσικά δεν έκαναν. Όταν τελικά βρέθηκα προ τετελεσμένων στο θέμα των προσφύγων, ρώτησα την βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν.Σερρών, Αφροδίτη Σταμπουλή γιατί δεν με ενημέρωσε και μου είπε ότι και η ίδια δεν ήξερε τίποτα».

Αγνοια για τη φοίτηση μαθητών σε σχολεία των Σερρών

Ερωτηθείς ο Δήμαρχος για τη φοίτηση των προσφυγόπουλων σε σχολεία της πόλης, είπε ότι ούτε γι΄αυτό έχει ενημέρωση, παρά μόνο για 2 παιδάκια που πρόκειται να φιλοξενηθούν σε παιδικό σταθμο. Για το θέμα, επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ κ.Χατζημαργαρίτη και του είπε πως αν αυτά τα παιδάκια δεν στερούν τη θέση από κάποιο ελληνόπουλο και αν δεν τίθενται θέματα υγιεινής, τότε μπορούν να φιλοξενηθούν σε κάποιο παιδικό σταθμό.