Π. Αγγελίδης: Αναβαθμίζεται ολόκληρη η περιοχή της Σιγής με την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου

Π. Αγγελίδης: Αναβαθμίζεται ολόκληρη η περιοχή της Σιγής με την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου

αποχετευτικο ΣΙΓΗΣ-Αραμπατζής-Αγγελίδης-3-7-2014 DSC05275«Ξεκίνησε πριν από μία εβδομάδα η κατασκευή του έργου της ολοκλήρωσης του δευτερεύοντος δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, εδώ στην περιοχή της Σιγής και αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλη του 2015».  Την ανακοίνωση έκανε ο δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, ο οποίος την Πέμπτη 3 Ιουλίου το πρωί βρέθηκε επί τόπου, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Σερρών κ. Θεόδωρο Αραμπατζή.

«Με την κατασκευή αυτού του τόσο αναμενόμενου έργου αναβαθμίζεται ολόκληρη η περιοχή» τόνισε ο Δήμαρχος.

«Με την κατασκευή των πιο πάνω δικτύων αποχέτευσης λύνεται πρώτον το πρόβλημα των ακαθάρτων, δεύτερον εξασφαλίζονται συνθήκες προστασίας των υπόγειων υδροφορέων, τρίτον απομακρύνεται η περίπτωση απρόβλεπτων καταστάσεων σε θέματα ποιότητας νερού» διευκρίνισε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ.

Συγκεκριμένα θα γίνουν 7.920 μέτρα αγωγού ακαθάρτων, θα κατασκευασθούν φρεάτια επισκέψεως και 420 ιδιωτικές συνδέσεις με φρεάτιο ελέγχου επί του πεζοδρομίου.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η ΔΕΥΑΣ πέτυχε έκπτωση 63,60%.  Το έργο θα κοστίσει 853.365,00 ευρώ με ΦΠΑ, μόνο όταν στον προϋπολογισμό μελέτης ήταν 2.344.257 ευρώ με Φ.Π.Α. (σ.σ.!!!)

Κατασκευάζεται από τη σερραϊκή εταιρία Ι. ΤΑΪΡΗΣ ΑΒΕΤΕ.