Π.Καμμένος – Σέρρες: Τρομοκρατεί το λαό ο Σαμαράς- δεν υπάρχει θέμα οποιαδήποτε πτώχευσης στην Ελλάδα για την αλλαγή πολιτικής

Π.Καμμένος – Σέρρες: Τρομοκρατεί το λαό ο Σαμαράς- δεν υπάρχει θέμα οποιαδήποτε πτώχευσης στην Ελλάδα για την αλλαγή πολιτικής

Καμμενος-ΕΡΑ-16-1-2015_3Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος πραγματοποίησε επίσκεψη στις Σέρρες την Παρασκευή 16/1, στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.
Σε όλη τη διάρκεια της παραμονής του στις Σέρρες συνοδευόταν από τους υποψηφίους βουλευτές του ψηφοδελτίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Π.Ε. Σερρών με επικεφαλής την αντιπρόεδρο της Βουλής Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά (και εκ νέου υποψήφια βουλευτή).

«Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει!-Αναγκαιότητα η λειτουργία των Περιφερειακών Σταθμών της ΕΡΑ»
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης στις 11.00 το πρωί επισκέφθηκε την αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΑ Σερρών, όπου παραχώρησε συνέντευξη στους δημοσιογράφους Δέσποινα Γιαννακίδου και Λεωνίδα Κασάπη.
Αναφερόμενος στο κλείσιμο της ΕΡΤ από την κυβέρνηση Σαμαρά, έδωσε ρητή διαβεβαίωση για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την συνέχιση της λειτουργίας των Περιφερειακών Σταθμών της ΕΡΑ. Τόνισε την σπουδαιότητα της λειτουργίας Περιφερειακών Σταθμών της ΕΡΑ για την ενίσχυση της εθνικής αφύπνισης των πολιτών της υπαίθρου και κυρίως των ακριτικών περιοχών, ενώ εξέφρασε τον θαυμασμό του στους απολυμένους-αγωνιστές της ΕΡΤ, που αψηφώντας όλες τις δυσκολίες της καθημερινότητας και τις κυβερνητικές πιέσεις, στάθηκαν όρθιοι 19 και πλέον μήνες, διατηρώντας σε λειτουργία τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, πανελλαδικά.
Ενώ κατέληξε δηλώνοντας: «Θα πρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε και τις … «παλιές αμαρτίες», να πάψουν, δηλαδή, οι εκάστοτε κυβερνήσεις να χρησιμοποιούν την ΕΡΤ και την ΕΡΑ και να δίνουν το δικαίωμα σε εκείνους που θέλουν να ελέγξουν την ενημέρωση (και εννοώ τα μεγάλα και διαπλεκόμενα συμφέροντα) να έχουν «όπλα» εναντίον της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης».

Καμμενος-ΕΡΑ-16-1-2015_nΑμεση προτεραιότητα η επαναλειτουργία των εργοστασίων της ΕΒΖ
Εκτός προγράμματος επισκέφθηκε, το εκτός λειτουργίας, εργοστάσιο ζάχαρης της ΕΒΖ στις Σέρρες, όπου συναντήθηκε με εργαζόμενους. Επανέλαβε, για μια ακόμη φορά, ότι προτεραιότητα για τους Ανεξάρτητους Ελληνες είναι η άμεση επαναλειτουργία των εργοστασίων της ΕΒΖ, καθώς αποτελούν βασικό πυλώνα για την αγροτική ανάπτυξη και την ανάπτυξη της χώρας.

Συνέντευξη τύπου
Το μεσημέρι είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κ. Άλκη Απιδόπουλο και στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη τυπου στα ΜΜΕ.

Ευθύνες στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο
Στο ζήτημα που προέκυψε από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες σε βάρος χιλιάδων δανειοληπτών, μετά τις εξελίξεις με το ελβετικό φράγκο, αναφέρθηκε από τις Σέρρες, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Μετά την καταστροφή των μικροομολογιούχων με τα μέτρα της κυβέρνησης και το περίφημο PSI, 61.000 οικογένειες σήμερα χτυπιούνται από τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο. Ακόμα μια φορά, την ευθύνη τη φέρει το υπουργείο Οικονομικών. Όταν πουλήθηκαν τα ασφάλιστρα κινδύνου τα οποία κάλυπταν τις τράπεζες, χάθηκε και η ασφάλεια εκείνων που πήραν δάνεια σε ελβετικό φράγκο. Πρέπει άμεσα η κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών, αντί να κάνει προεκλογική εκστρατεία όπως δεν επιτρέπεται, να ασχοληθεί με αυτές τις 61.000 ελληνικές οικογένειες».
Παράλληλα ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει θέμα να υπάρξει οποιαδήποτε πτώχευση στην Ελλάδα για την αλλαγή πολιτικής. Θα πρέπει να αντιληφθούν οι Έλληνες ότι αυτό πλέον είναι ένα σύστημα εσωτερικής τρομοκράτησης των πολιτών που για πρώτη φορά πρωθυπουργός της χώρας το χρησιμοποιεί κατά του λαού του. Αυτά όλα αποτελούν προβοκάτσια και προπαγάνδα έσχατου είδους, κάνουν ζημιά στη χώρα και θα αποτελούν παρελθόν από την 25η Ιανουαρίου και μετά».

Καμμενος-ΕΡΑ-16-1-2015_2Κυβέρνηση Εθνικής ενότητας
«Οι εκλογές έχουν τελειώσει η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. είναι πάρα πολλές μονάδες και δεν καλύπτεται με κανέναν τρόπο άρα οι επιλογές που αυτή τη στιγμή έχει ο ελληνικός λαός είναι δύο. Είτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοδύναμος, είτε δεν θα είναι αυτοδύναμος γιατί θα είναι ισχυροί οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που θα υποχρεωθεί να κάνει κυβέρνηση συνεργασίας. Εμείς θα επιδιώξουμε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με κύριο σκοπό την απαλλαγή της χώρας από την ξένη κατοχή, μία κυβέρνηση εθνικά κυρίαρχη», τόνισε ο κ. Καμμένος.

Κατευθυνόμενες οι δημοσκοπήσεις
Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και τα ποσοστά που δίνουν στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κ. Καμμένος, μεταξύ άλλων, κατήγγειλε τις σχέσεις των εταιρειών δημοσκοπήσεων με την κυβέρνηση, ενώ είπε ότι «οι δημοσκοπήσεις δυστυχώς έχουν καταντήσει εργαλείο για να απειλούν τους πολίτες ή για να προσπαθούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επισκέφθηκε επίσης εθιμοτυπικά τον Δήμαρχο Σερρών Π.Αγγελίδη και τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγο.

Επίσκεψη στη Νιγρίτα
Μετά το πέρας της συνέντευξης τύπου αναχώρησε για τη Νιγρίτα συνοδευόμενος από τον υποψήφιο βουλευτή Διογένη Παπλιάκα, όπου επισκέφτηκε την αγορά της πόλης, ενώ αργά το απόγευμα αναχώρησε για τη συνέχιση της προεκλογικής του εκστρατείας στην Κατερίνη.
(φωτογραφίες από την αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΑ Σερρών)

Advertisements