Π.Κοτρώνης: Αλλάζει το κλίμα υπέρ Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Κοτρώνης-ΣΥΡΙΖΑ-υποψΑρθρο του Π.Κοτρώνη
[υποψήφιου Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Σερρών]

Φαίνεται ότι χάνουν και τα τελευταία ερείσματα, την τελευταία ελπίδα για να κερδίσουν στις εκλογές της 25ης του Γενάρη, οι δυνάμεις της συγκυβέρνησης και του κατεστημένου.

Όσο και αν επιμένουν ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην υπονόμευση του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ουσιαστικά στην υπονόμευση της ίδιας της Ελλάδας, λιγοστεύουν όλο και περισσότερο οι κυβερνήσεις, τα διεθνή ΜΜΕ και ισχυροί θεσμικοί παράγοντες που είναι διατεθειμένοι να τους σιγοντάρουν.

Θα έλεγα ότι πολλές φορές συμπίπτουν απόλυτα με τις διαπιστώσεις και τις εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, απόψεις σοβαρών αναλυτών.

Προς επιβεβαίωση θα παραθέσω μερικά παραδείγματα, τα οποία επιμελώς και σκοπίμως αποκρύπτονται από τα εγχώρια ΜΜΕ, τα οποία θέλουν να κυριαρχήσει και πάλι όπως στις εκλογές του 2012 ο φόβος και μόνον αυτός.

  • Deutsche Welle 13/12/2014 : Δεν υπάρχει θέμα Grexit

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει και ο ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Ντουίσμπουργκ – Έσσεν, Χάιντς Γιούργκεν Αξτ, ο οποίος εκτιμά ότι οι δανειστές θα επιδείξουν μεγαλύτερη συμβιβαστική διάθεση.

  •  Bloomberg 24/12/2014 : Δεν βλέπουν Grexit οι Έλληνες – WSJ: Ελπίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Οι Έλληνες δεν τρομάζουν πια από τα σενάρια οικονομικής αστάθειας και Grexit κι αναζητούν μια νέα κατεύθυνση ύστερα από έξι χρόνια χάους, τονίζουν σε σημερινό τους δημοσίευμα Bloomberg και Wall Street Journal

“Καθώς οι πολιτικές μανούβρες του Αντώνη Σαμαρά οδεύουν προς αδιέξοδο, οι εκκλήσεις και προειδοποιήσεις της κυβέρνησης για το ρίσκο αναταραχής πέφτουν στο κενό και δεν αγγίζουν τους Έλληνες που έχουν πια ”μουδιάσει” από τόσα χρόνια κρίσης” ξεκινάει το ρεπορτάζ του Bloomberg.

  •  Guardian 22/12/2014 : Η Αριστερά στην Ελλάδα μπορεί να σκοτώσει τη λιτότητα σε ΕΕ

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές, θετικές επιπτώσεις θα μπορούσαν να γίνουν αισθητές  τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη αναφέρει σε εκτενές άρθρο της η βρετανική εφημερίδα Guardian.

  • DER SPIEGEL 2/1/2015

Με πρωτοχρονιάτικο άρθρο του, στην  ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel ο Γιάκομπ Αουγκστάιν διατυπώνει την άποψη ότι οι Έλληνες, θα μπορούσαν να στείλουν ένα μήνυμα ελπίδας στην Ευρώπη.

Η δημοκρατία έχει αποκτήσει έναν αυταρχικό χαρακτήρα στην ευρωζώνη της κρίσης και εκφυλίστηκε στην κυριαρχία των «ειδικών» για τους ειδικούς, αναφέρει.

Ο Γερμανός δημοσιογράφος σημειώνει πως : «Η κρίση της ευρωζώνης έγινε χρόνια ασθένεια. Η συνταγή λιτότητας της κυρίας Μέρκελ δεν αποδίδει. Η Ελλάδα ψηφίζει στις 25 Ιανουαρίου. Μια αριστερή κυβέρνηση θα μπορούσε να μάθει στους ατυχείς αρχιάτρους του νεοφιλελευθερισμού τι σημαίνει φόβος. Ο Αλέξης Τσίπρας η νέα φωτεινή φιγούρα της ευρωπαϊκής αριστεράς δεν είναι τρελός. Δεν ζητά την έξοδο από την ΕΕ, ούτε αμφισβητεί το ευρώ. Απλά θέλει να δώσει ένα τέλος σε αυτή τη βάναυση επιβολή της λιτότητας».

  • ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΡΙΝΣΤΟΝ, ΗΠΑ 27/12/2014

Ο Ασόκα Μόντι του Πανεπιστημίου Πρίνστον, σε άρθρο του, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Μπρίγκελ, εισηγείται, ουσιαστικά, τη διαγραφή του ελληνικού χρέους, την οποία συνδέει άμεσα όχι μόνο με τη διάσωση της χώρας, αλλά και του ίδιου του ευρώ

Να πάψει να εθελοτυφλεί στο ζήτημα της Ελλάδας και να δεχτεί ως μόνη λύση για το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους σε βάθος 100 ετών, καλεί την Τρόικα το φημισμένο Ινστιτούτο Μπρίγκελ, το οποίο λειτουργεί ατύπως ως «δεξαμενή σκέψης» («think tank») της ΕΕ.

Ακόμα και οι Financial Times – ερμηνεύουν τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα ως το μήνυμα για την αναγκαία αλλαγή πολιτικής και τον τερματισμό της λιτότητας στην Ευρώπη.

Μόνο ο κος Σαμαράς, η εγχώρια διαπλοκή και τα επικοινωνιακά και πολιτικά φερέφωνά της κόπτονται ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απειλή για την Ευρώπη.

Οι δηλώσεις πολιτικής ουδετερότητας από μια σειρά παράγοντες της ευρωπαϊκής ηγεσίας, δείχνει ότι όλοι συνειδητοποιούν πως η αλλαγή στην Ελλάδα έρχεται για να εξαπλωθεί στην Ευρώπη.

Σέρρες  17/1/2014
Παναγιώτης  Κοτρώνης
Υποψήφιος βουλευτής
ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε.  ΣΕΡΡΩΝ