Π.Κοτρώνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι σύμμαχοι του ή (ποιος άραγε να εκφράζει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΗΜΑΡ, ο Τσίπρας ή ο Μ…..ς;)

Κοτρώνης-Διαβαση Πεζών-ποληΑρθρο του
Παναγιώτη Κοτρώνη
[Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Σερρών]
Μόλις τελείωσε η συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΙ και δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό να γράψω αυτό το άρθρο.
Αναρωτήθηκα λοιπόν. Αφού εγώ δεν μπορώ να αντιληφθώ ποιοι θα είναι οι αυριανοί πιθανοί σύμμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και σε περίπτωση κατάκτησης της αυτοδυναμίας, πως θα βγάλουν άκρη οι πολίτες αυτής της χώρας που με αγωνία παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις έχοντας εναποθέσει τις τελευταίες ελπίδες τους για τη διάσωση αυτής της χώρας, στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα;
 
Προσέξτε την απάντηση του Α.Τσίπρα στην ερώτηση της δημοσιογράφου για πιθανές συνεργασίες μετά τις εκλογές.
«Πρωτίστως θα αναζητήσουμε συνεργασίες σε προγραμματική βάση με τις δυνάμεις της Αριστεράς, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ, ακόμα και αν δεν είναι στη Βουλή. Όταν θα τεθεί το σκληρό δίλημμα ψηφίζεις μια κυβέρνηση που έχει 147 βουλευτές για να εφαρμόσει ένα πλαίσιο σκληρής διαπραγμάτευσης και υλοποίησης φιλολαϊκών μέτρων ή την καταδικάζεις και πας τον τόπο σε εκλογές πιστεύω ότι σε αυτό το δίλημμα η στάση τους δε μπορεί να είναι διαφορετική.»
 
Άρα σκέφτηκα ασυναίσθητα, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ εντάσσονται στην Αριστερά, κατά την άποψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πιθανού αυριανού Πρωθυπουργού, ο οποίος καλεί τα δύο αυτά κόμματα σε συνεργασία.
 
Κατά διαβολική σύμπτωση την ίδια ημέρα διάβασα πύρινο άρθρο τοπικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΗΜΑΡ και τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής, ΣΥΝΤΡΟΦΟ Βαγγέλη Φωτίου, από τους θεμελιωτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό παρά τις όποιες ενστάσεις του.
 
Και λέω τώρα, ποιος άραγε να εκφράζει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΗΜΑΡ, ο Τσίπρας ή ο Μ…..ς; Θα το συζητήσω αύριο και με άλλους, μήπως και βγάλω άκρη.
Επειδή όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου αστεία, έχω άποψη για το θέμα, και δεν είναι άλλη από αυτή του Κόμματος και του Προέδρου, ότι δηλαδή:
 
Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να είμαστε συνεπείς, αλλά και ευέλικτοι.
Σταθεροί στις ιδέες μας αλλά και διορατικοί.
Οι αντίπαλοί μας, είναι αλήθεια θα μας ήθελαν κλεισμένους και απομονωμένους στα κάστρα της βεβαιότητας και της υπεροψίας.
Χωρίς να χτίζουμε κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες.
Χωρίς να δουλεύουμε για να διευρύνουμε το ρεύμα της κοινωνικής δυσαρέσκειας σε χείμαρρο ορμητικό της κοινωνικής και πολιτικής αλλαγής.
Δε θα τους κάνουμε τη χάρη.
Δε θα κάνουμε τη χάρη δηλαδή στους αντιπάλους μας, τους οποίους σιγοντάρουν και βοηθούν αφάνταστα απόψεις με λογική «σκαντζόχοιρου», τις οποίες προβάλλουν την κρισιμότερη ώρα της μάχης, κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Τη λογική του ΟΛΑ ή ΤΙΠΟΤΑ.
Όταν μπαίνεις σ’ αυτή τη λογική το πιο πιθανό, για να μην πω βέβαιο είναι, ότι θα εισπράξεις ένα μεγαλοπρεπές ΤΙΠΟΤΑ, και τότε θα δώσουμε όλοι λόγο στον ελληνικό λαό.