Π.Κοτρώνης: «Σηκώστε, αν τολμάτε το γάντι κ.Δήμαρχε;»

Κοτρώνης-Παναγιώτης2011-234x195Μετά από δύο χρόνια και κάτι πολιτικής ασυλίας που απολάμβανε ο κ.Αγγελίδης, βρέθηκε επιτέλους κάποιος από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, να προκαλέσει ανοιχτά τον κ.Δήμαρχο και να πει ορισμένες αλήθειες, τις οποίες όλοι γνώριζαν αλλά κανείς δεν τολμούσε να πει.
Ποιες είναι αυτές; Ότι η νυν δημοτική αρχή και κυρίως ο νυν δήμαρχος άσκησε επί 10 χρόνια την πιο καταστροφική και μηδενιστική αντιπολίτευση. Όμως οι τρεις προηγούμενοι δήμαρχοι (Μητλιάγκας, Μωυσιάδης και Βλάχος ) είτε για λόγους αβροφροσύνης είτε για λόγους ευγένειας ή μεγαλοψυχίας, δεν θέλησαν (και κάποιοι ακόμα δεν θέλουν) να παρέμβουν στα δημοτικά πράγματα για να υπερασπιστούν το έργο τους ή να στηλιτεύσουν τον απίστευτο αντιπολιτευτικό λαϊκισμό που επί τόσα χρόνια επεδείκνυε ο κ.Αγγελίδης.
Αυτή τη στάση των πρώην δημάρχων εκμεταλλεύτηκε ο κ.Αγγελίδης και επί δύο χρόνια κάνει το άσπρο μαύρο, στηλιτεύοντας με κάθε ευκαιρία την κριτική της αντιπολίτευσης μιλώντας για λάσπη, συκοφαντία και λαϊκισμό. Όμως φαίνεται ότι η υπομονή έχει και τα όριά της και πριν λίγες ημέρες ο πρώην Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ο κ.Σωτηριάδης αγανάκτησε και αποφάσισε να πετάξει το γάντι στο δήμαρχο, αποκαλύπτοντας μέσα σε λίγα λεπτά τον τρόπο με τον οποίο η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων ασκούσε το θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης, αποδομώντας την με τρεις λέξεις. Λάσπη, συκοφαντία και ψεύδος, αυτή ήταν η περιβόητη υπεύθυνη αντιπολίτευση του κ.Αγγελίδη, τόνισε ο κ.Σωτηριάδης και τον προκάλεσε σε δημόσια τηλεοπτική συζήτηση για να τα πουν.
Εγώ θα περιμένω με μεγάλη αγωνία να δω την αντίδραση του Δημάρχου. Θα περιμένω να αποδείξει με έργα και όχι με λόγια αν αυτά που ισχυρίστηκε ο κ.Σωτηριάδης είναι σωστά ή όχι. Αντιπολιτευόταν με υπεύθυνο τρόπο, σεβόταν τους θεσμούς όπως τώρα ισχυρίζεται ή συκοφαντούσε και λασπολογούσε τους αντιπάλους του χωρίς στοιχεία;
Ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου τον προέτρεψε να κάνει τον σταυρό του για τη σημερινή αντιπολίτευση (αξιοπρεπέστατη τη χαρακτήρισε συνολικά), η οποία με επιχειρήματα, προτάσεις και συνεργασία προσπαθεί στο μέτρο του δυνατού και των αυτονόητων διαφορών να συμβάλει στην προώθηση επίλυσης των προβλημάτων που ταλαιπωρούν το δήμο και τους δημότες.
Σκέφτεται να εμφανιστεί σε αντιπαράθεση με τον κ.Σωτηριάδη ο κ.Αγγελίδης για να αντικρούσει τις βαριές κατηγορίες ή θα αρκεστεί σε καμία παρέμβαση από τον εκπρόσωπο τύπου, ή (το πιο πιθανό) θα κάνει την «πάπια»;
Ας αναλογιστεί όμως ότι το ρητό «η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός», ισχύει σε πολλές περιπτώσεις.
Παναγιώτης Κοτρώνης
Επικεφαλής της «διάβασης πεζών»