Π.Μέντης: Μια οφειλόμενη επισήμανση για το μέλλον του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε την ιδιότητα του Καλλιτεχνικού  Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, θέλω να απαντήσω σε όσα γράφτηκαν, αναδημοσιεύτηκαν και έφεραν σύγχυση και συζητήσεις γύρω από το μέλλον του Δημοτικού  μας θεάτρου.

Ο Δήμος Σερρών, Ο Δήμαρχος, οι κύριοι και οι κυρίες που αντιπροσωπεύουν τις αντιπολιτευτικές δυνάμεις στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερρών έχουν εκφράσει τη συμπαράστασή τους στο Δημοτικό Περιφερειακό θέατρό μας.

Η στήριξη του αρμόδιου Υπουργείου, Υφυπουργείου, ή Γενικής Γραμματείας  Πολιτισμού είναι δεδομένη για τα θέατρα που υποστηρίζονται από τους Δήμους που τα έχουν. Επομένως:

Το Δημοτικό μας Θέατρο, το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, συνεχίζει την πορεία και το έργο του.

Στόχος του ο πολιτισμός. Πριν τελειώσει το Καλοκαίρι θα ανακοινώσουμε το πρόγραμμα της θεατρικής περιόδου 2013 – 2014. Ένα πρόγραμμα που φροντίζουμε να είναι φιλόδοξο και πλούσιο καλλιτεχνικά όπως και της προηγούμενης χρονιάς.

Θα περιλαμβάνει την παράσταση  της παιδικής μας σκηνής, παραστάσεις στην κεντρική σκηνή με έργα που τα θέματά τους θα αφορούν το κοινό και με τάση προς την κωμωδία.

Και βέβαια θα συνεχίσουμε την επιτυχημένη  σειρά των θεατρικών αναλογίων  με όσες καινοτομίες μπορούμε.

Επίσης όπως έγινε και τις  δύο προηγούμενες θεατρικές περιόδους που είχα την ευθύνη του προγραμματισμού των παραγωγών του θεάτρου, στην αρχή του Φθινοπώρου θα φιλοξενηθεί στις σκηνές του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών μια σειρά παραστάσεων υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου.

Όσα γράφτηκαν και κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα για τα ΔΗΠΕΘΕ της χώρας, αλλά και της πόλης μας, οφείλονται στην κατά βούληση ανάγνωση και αναδημοσίευση μιας αναφοράς σε συγκεκριμένη αθηναϊκή εφημερίδα, εφημερίδα που για πάρα πολλά χρόνια έχει υπονομεύσει το θεσμό των Δημοτικών θεάτρων, με εξαιρέσεις κάποιων καλών σχολίων όταν Διευθυντές των ΔΗΠΕΘΕ ήταν πρόσωπα της αρεσκείας της.

Αυτά προς άρση των παρεξηγήσεων και με πολλές ευχαριστίες στον τοπικό τύπο και τα όλα μέσα ενημέρωσης που στήριξαν και συμπαραστάθηκαν σε όλες τις εκδηλώσεις του Δημοτικού Θεάτρου των Σερρών.   

 Παναγιώτης Μέντης