Παγκόσμια επιτυχία για την Αθανασία Τσόλα στο ντουέτο της Συγχρονισμένης Κολύμβησης στο Καζάν

Παγκόσμια επιτυχία για την Αθανασία Τσόλα στο ντουέτο της Συγχρονισμένης Κολύμβησης στο Καζάν

Για μια ακόμη φορά μας έκανε υπερήφανους η Σερραία αθλήτρια της Συγχρονισμένης Κολύμβησης (ΜΓΣ Πανσερραϊκός) Αθανασία Τσόλα. Εδειξε ότι  το πρόσφατο χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ριέκα μόνο τυχαίο δεν ήταν. Τα εκπληκτικά κορίτσια του Ντουέτου της Εθνικής μας ομάδας Συγχρονισμένης κολύμβησης Νεανίδων, Έδωσαν συνέχεια στις πολύ καλές τους εμφανίσεις καθώς βρέθηκαν ψηλά και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, που γίνεται αυτές τις μέρες στο Καζάν της Ρωσίας.

Οι Αθανασία Τσόλα (του ΜΓΣ Πανσερραϊκός) και Σοφία Ευαγγελία Μαλκογεώργου (αναπλ. Άννα Μαρία Ταξοπούλου) κατέκτησαν την πολύ τιμητική 7η θέση στον τελικό του αγωνίσματος που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης (12/7).

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Οι Ελληνίδες ξεπέρασαν τον εαυτό τους,

έκαναν μια εκπληκτική εκτέλεση του προγράμματός τους και σε συνδυασμό με την καλή τους εμφάνιση και στις φιγούρες, έλαβαν ως τελική βαθμολογία 159,8428 β., που τις ανέβασε μια θέση πάνω από αυτήν που είχαν πάρει στον προκριματικό (όπου ήταν 8ες), δηλαδή 7ες στον κόσμο, ξεπερνώντας μάλιστα το δίδυμο των Αμερικανίδων.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι ασυναγώνιστες Ρωσίδες με 170,7455 β., το ασημένιο οι Ουκρανές με 165, 9109 β. και το χάλκινο οι Γιαπωνέζες με 165,7797 β.

Το απόγευμα στις 18.00 αγωνίζεται η Εθνική μας ομάδα στον Τελικό του Ομαδικού.

 

Και στον Τελικό του Κόμπο

Πήρε την 7η θέση στον προκριματικό του Κόμπο, την Κυριακή (10/7) το απόγευμα, η Εθνική μας ομάδα Συγχρονισμένης κολύμβησης Νεανίδων, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν και προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος που θα γίνει την Τετάρτη (13/7) το απόγευμα, στο φινάλε των αγώνων.

Οι Μαρία Ελένη Αρμάου, Ιφιγένεια Δίπλα, Βαλεντίνα Φαραντούρη, Βασιλική Κοφίδη, Όλγα Κουργιαντάκη, Σοφία Eυαγγελία Μαλκογεώργου, Αναστασία Ταξοπούλου, Άννα Μαρία Ταξοπούλου, Δήμητρα Τσιαντή, Αθανασία Τσόλα, αναπλ. Θάλεια Παπαδοπούλου, Όλγα Παπασαράντη πέτυχαν μια όφορφη εκτέλεση του προγράμματός τους, βαθμολογήθηκαν με 84,2333 β. και κατατάχθηκαν 7ες ανάμεσα σε 14 ομάδες που πήραν μέρος στον προκριματικό του Κόμπο.

Την πρώτη θέση στον προκριματικό πήρε η Ρωσία με 90,9333 β., τη δεύτερη η Κίνα με 90,3333 β. και την τρίτη η Ιαπωνία με 88,3667 β.