Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Το σερραϊκό μπάσκετ ενωμένο έστειλε μήνυμα ζωής στη νεολαία του τόπου μας, και όχι μόνο

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Το σερραϊκό μπάσκετ ενωμένο έστειλε μήνυμα ζωής στη νεολαία του τόπου μας, και όχι μόνο

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε την Παρασκευή (1/12) το πρωί, ο Πανσερραϊκός Κρι Κρι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Basketball Club «Πελαργοί» και τον ΟΠΑΠΚΑ Σερρών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης)

Το κλειστό γυμναστήριο γέμισε ασφυκτικά από τους μαθητές της Γ’ τάξης των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της πόλης μας, καθώς και του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου, οι οποίοι ενημερώθηκαν σχετικά με την πρόληψη της νόσου του AIDS

«1η Δεκέμβρη: Ημέρα αφύπνισης. Αγαπώ το σώμα μου, φροντίζω για μένα και για σένα»

Οι μαθητές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τους ομιλητές με θέμα «1η Δεκέμβρη: Ημέρα αφύπνισης. Αγαπώ το σώμα μου, φροντίζω για μένα και για σένα» από τον ιατρό της ομάδας των Ικάρων κ. Νάσο Παπαδόπουλο (MD, Msc, Γενικός Οικογενειακός Ιατρός, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΠΕ Σερρών), την οποία σχολίασε εύστοχα ο ιατρός του ΑΟΣ και του Γ.Σ. Σερρών κ. Χάρης Σιουσιουλούδης (MD ,Msc, Γενικός Οικογενειακός Ιατρός).

Στη συνέχεια συμμετείχαν σε διαδραστική συζήτηση που  συντόνισε ο ιατρός του Πανσερραϊκού Κρι Κρι ΔρΘάνος Μηλούσης  (MD, Msc, PhD Hons, Ειδικός Παθολόγος – Φυσιολόγος της Άσκησης).

Το πρώτο μέρος έκλεισε με το μήνυμα του Αναπληρωτή Καθηγητή ΤΕΦΑΑ κ. Βαγγέλη Τσαμουρτζήεπιστημονικού συνεργάτη του Πανσερραϊκού Κρι Κρι σε θέματα προγραμματισμού, ανάπτυξης και επιμόρφωσης, στο οποίο τονίστηκε πεποίθηση ότι:

«οι μαθητές, ως αυριανοί ενήλικες, μπορούν με τη γνώση τους να κατανοήσουν τα δεδομένα της νόσου του AIDS και με τις πράξεις τους να διαμορφώσουν μια συνείδηση πρόληψης, συμβάλλοντας σημαντικά στον περιορισμό της επιδημίας».

«Επίλεκτοι Μαθητές Γτάξης ΛυκείωνΜικτή Σερρών»

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με αγώνα των ομάδων «Επίλεκτοι Μαθητές Γτάξης ΛυκείωνΜικτή Σερρών» που απαρτίστηκαν από αθλητές της  ΑΕ ΣΕΡΡΩΝ, ΑΟΣ, ΙΚΑΡΟΙ και ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΥ ΚΡΙ ΚΡΙ. 

Την ομάδα των Μαθητών που αγωνίστηκε με τις λευκές στολές του Πανσερραϊκού κοουτσάρισαν οι προπονητές κ. Κώστας Μάρκου  (Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου) και Φώτης Κοκολιός (Πανσερραϊκού), ενώ την «Μικτή» που αγωνίστηκε με τις μπλε στολές των Πελαργών κοουτσάρισαν οι προπονητές κ. Στέργιος Ποργιόπουλος  (Ικάρων) και κ. Κώστας Σίσκος (Ορφέας Ν. Σκοπού).

Το τζάμπολ του αγώνα έκανε ο παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής του Πανσερραϊκού κ. Βασίλης Παραμανίδης, διαιτητές έπαιξαν οι κ.κ. Άκης Μορφακίδης και Άρης Νέδογλου, ενώ στη γραμματεία ήταν οι κ.κ. Λίτσα και Αλεξάνδρα Κουντουρά.

Για την ιστορία, νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα των Μαθητών  με 60-53.

Μέγας Χορηγός της Εκδήλωσης:

Η Σερραϊκή Γαλακτοβιομηχανία Kri Kri Α.Ε. , η οποία προσέφερε σε όλους τους παρευρισκόμενους το γευστικό και συνάμα θρεπτικό παγωτό «Super Spoon»

Θερμές ευχαριστίες για τη στήριξη τους:

Στην εταιρεία Θέρμη-Τηλεθέρμανση Σερρών Α.Ε. η οποία παρείχε σε όλους μαθητές ειδικές προσφορές για κινητή τηλεφωνία και ίντερνετ

Στο Photometro Studio για τη φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης