«Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου 2013».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤο 3ο Δημ. Σχ. Σερρών, μέλος του Δικτύου σχολείων της UNESCO-ASPnet, γιόρτασε την 13η Φεβρουαρίου Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου ως μέσο επικοινωνίας για την νεολαία, με το μάθημα της Μουσικής.

     Οι νέοι αισθάνονται συχνά να παραμελούνται ή να διαστρεβλώνονται από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Νοιώθουν ότι είναι αποκλεισμένοι από τη δημόσια συζήτηση για τα θέματα που τους αφορούν. Το Ραδιόφωνο μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αναστροφή αυτής της τάσης, βοηθώντας τους νέους να εκφράσουν τις ανησυχίες τους, να μιλήσουν για τις προκλήσεις τους, ή να μοιραστούν τις ιστορίες τους.

   

  Οι μαθητές της 5ης και 6ης τάξης με τους δασκάλους και τον Μουσικό του σχολείου, επισκεφτήκανε τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, Ρόδον FM 95.0, Ράδιο ΕΝΑ 101 FM, Ράδιο Επιλογές 105,5 FM, και ΕΡΑ Σερρών 101,5 FM.

     Οι μαθητές ανέφεραν τις δραστηριότητες του σχολείου και ειδικά την δημιουργία νέας αίθουσας Μουσικής στο Σχολείο, κατέθεσαν τις καταστάσεις που βιώνουν και εξέφρασαν ζωντανά τις μουσικές τους επιλογές.