Παιδικοί σταθμοί στο Χαλάνδρι: 2+1 tips για να επιλέξετε τον κατάλληλο

Έφτασε η στιγμή να αποχωριστείτε το αγγελούδι σας και να το εντάξετε σιγά σιγά σε σχολικό περιβάλλον για πρώτη φορά; Ειδικά, αν βρίσκεστε στο Χαλάνδρι που οι παιδικοί σταθμοί είναι αρκετοί, η διαδικασία αυτή είναι μάλλον δύσκολη και χρειάζεται πολύ σκέψη για να πάρετε την κατάλληλη απόφαση για το παιδί σας.

Οι σωστοί παιδικοί σταθμοί πρέπει να είναι σε θέση να προετοιμάσουν κατάλληλα το παιδί για το δημοτικό αλλά και να το μάθουν να συνεργάζεται με άλλα παιδάκια, να συνυπάρχει μαζί τους και να μοιράζεται παιχνίδια και δραστηριότητες, κάτι το οποίο είναι ακόμα πιο δύσκολο, αν έχει μεγαλώσει σε σπίτι χωρίς αδελφάκια μέχρι τότε.

Γι’ αυτό όταν θα έρθει η στιγμή να πάτε το παιδί σας στον παιδικό σταθμό, είναι σημαντικό να έχετε υπόψιν σας ορισμένα πράγματα για να είστε σίγουροι ότι κάνετε την σωστή επιλογή. Ακολουθούν 2+1 χρήσιμα tips που θα σας βοηθήσουν να βγείτε από την δύσκολη θέση.

Υψηλή εξειδίκευση

Κάθε παιδί έχει πολύ ευαίσθητη ιδιοσυγκρασία και έναν πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα και ο εκπαιδευτικός που θα το αναλάβει θα πρέπει να είναι σε θέση να αναγνωρίσει αυτές του τις ιδιαιτερότητες και να το βοηθήσει να εξελιχθεί με βάση αυτές, αναπτύσσοντας παράλληλα τις δεξιότητες του. Όταν λοιπόν ψάχνετε για παιδικό σταθμό, εστιάστε στην κατάρτιση του προσωπικού.

Προετοιμασία για το σχολείο

Οι παιδικοί σταθμοί πρέπει να είναι σε θέση να προετοιμάσουν κατάλληλα το παιδί να ενταχθεί στο σχολικό περιβάλλον του δημοτικού. Ασκήσεις προγραφής και προανάγνωσης, απλά μαθηματικά αλλά και καλλιτεχνικά εργαστήρια κάθε είδους είναι απαραίτητο να περιλαμβάνονται στο καθημερινό τους πρόγραμμα.

Αθλητισμός

Τα παιδιά έχουν αστείρευτη ενέργεια και οι σωστοί παιδικοί σταθμοί γνωρίζουν πώς να τα βοηθούν να εκτονωθούν δημιουργικά. Κολυμβητήριο, τένις, χορός, είναι μόλις μερικές από τις δραστηριότητες που θα πρέπει να αναζητήσετε στο νέο σχολείο του παιδιού σας.

Μην ψάχνετε άλλο! Οι παιδικοί σταθμοί Marvis στο Χαλάνδρι  τα έχει όλα κι ακόμη περισσότερα. Σε ένα ασφαλές, καθαρό και προστατευμένο περιβάλλον, το παιδί σας παίζει, μαθαίνει, γυμνάζεται και προετοιμάζεται σωστά για το δημοτικό, υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου προσωπικού. Εκτός από το Χαλάνδρι ο σταθμός εξυπηρετεί γονείς και παιδιά από κοντινές περιοχές όπως τα Μελίσσια, τα Βριλήσσια και το Μαρούσι!