Παλιννοστούντες Υπερήλικες: Οι πολιτικοί αφου τους έταξαν τη «γη της επαγγελίας», τους έκοψαν την πενιχρή σύνταξη και τους… ξέχασαν!

Παλιννοστούντες Υπερήλικες: Οι πολιτικοί αφου τους έταξαν τη «γη της επαγγελίας», τους έκοψαν την πενιχρή σύνταξη και τους… ξέχασαν!
υπερήλικας-μπαστούνιΗ υπό ίδρυση δευτεροβάθμια πανελλήνια οργάνωση «Πανελλήνιο Συμβούλιο Νεοπροσφύγων και Παλιννοστούντων» γνωστοποίει  ότι πέρασαν δυο χρόνια μετά  τη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου 4093 στις 12 Νοέμβριου 2012  με το οποίο διακόπηκε πλήρως η χορήγηση συντάξεων στους ανασφάλιστους υπερήλικες  ‘Έλληνες πολίτες. Με τις διατάξεις του παραπάνω νόμου στοχοποιήθηκαν  κυρίως οι νεοπρόσφυγες  Έλληνες πολίτες από την πρώην ΕΣΣΔ. Δυστυχώς, παρά τις θετικές εισηγήσεις και καταθέσεις τροποποιήσεων από όλα τα κόμματα  του ελληνικού κοινοβουλίου κάτι τέτοιο δε έγινε δεκτό από τον Υπουργό εργασίας αν και ο  ίδιος έχει αναγνωρίσει δημοσίως  ουκ ολίγες φορές την αδικία του νόμου αυτού. Το τελευταίο καιρό όμως ακόμη πιο ανησυχητική είναι η μετατροπή του ενεργού ενδιαφέροντος όλων των κομμάτων σε σιωπή και αδιαφορία. Την ίδια αντιμετώπιση βλέπουμε από την πλευρά της πολιτείας και στο θέμα των δανείων που έχουν καταστεί κόκκινα στο σύνολο τους, καθώς και στην ανεργία η οποία ανέρχεται στο 80% στις τάξεις των νεοπροσφύγων.
Απευθυνόμενοι στον υπουργό Εργασίας κ.Βρούτση και στον διοικητή του ΟΓΑ Ξενοφών Βεργίνη ερωτούν:
“Κύριε Υπουργέ Εργασίας και Κύριε Διοικητά του ΟΓΑ, πράγματι αναγνωρίζουμε τη συμβολή σας στη ρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος στο πλαίσιο του εξορθολογισμού και της διασφάλισης της βιωσιμότητας του ΟΓΑ καθώς και την ουσιαστική  παρέμβαση στήριξης της ζωτικότητας  του συστήματος μέσα στην  κρίση. Δεν καταλαβαίνουμε  όμως ποια  είναι  η σκοπιμότητα  των συχνών δημοσίων ανακοινώσεων ή τοποθετήσεων που γίνονται από εσάς τον τελευταίο   χρόνο για επαναφορά των  συντάξεων κάθε  πρώτη του μηνός  με διαφορετικές υποθετικές προτάσεις.  Επίσης αφού το  ζήτημα αυτό χαρακτηρίστηκε ως πρώτη  προτεραιότητα από ανώτατους  αξιωματούχους γιατί δεν έχει διευθετηθεί  εδώ και δυο χρόνια?
Η σωματική και ψυχική εξαθλίωση  μεγάλης ομάδας υπερήλικων έχει ως αποτέλεσμα πολλοί εξ αυτών να μην βρίσκονται πλέον εν ζωή . Τα μέλη του Πανελλήνιου Συμβούλιου Νεοπροσφύγων και Παλιννοστούντων  έχοντας εξαντλήσει όλα τα  περιθώρια διαλόγου  και υπομονής απέναντι στο Ελληνικό Κράτος,  θα κινητοποιήσουμε και θα ενημερώσουμε  πανελλαδικά τους Έλληνες πολίτες καθώς  και θα προσφύγουμε στους ευρωπαϊκούς  θεσμούς  προστασίας  ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.  καταλήγουν στην ανακοίνωσή του το «Πανελλήνιο Συμβούλιο Νεοπροσφύγων και Παλιννοστούντων».
 
Αβραμίδης Κώστας         τηλ. 6979071582,     mkavr@otenet.gr
Καλαϊτσίδης Γεώργιος    τηλ. 6940726543,     kalaitsidis@gmail.com