Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για «κυβερνητικό προεδρείο» στο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σερρών

εκλογες στην ΑΔΕΔΥ τμήμα ν.Σερρών πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 22/9
εκλογες στην ΑΔΕΔΥ τμήμα ν.Σερρών πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 22/9

Το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την συνεργασία ΔΑΚΕ (ΝΔ) και ΔΗΣΥ (ΠΑΣΟΚ) στη συγκρότηση του προεδρείου στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Σερρών, παρόλο που η πρότασή του ήταν η κατανομή να γίνει με βάσει το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών που διεξήχθησαν την περασμένη Κεριακή 22/9. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

 Την Κυριακή 29/9/13 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ (που εξελέγη στις 22/9/13) με θέμα τη συγκρότηση του προεδρείου.
 Η πρόταση της ΤΑΔΗΣΥ (παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ) ήταν η συγκρότηση αντιπροσωπευτικού αναλογικού προεδρείου σεβόμενο το αποτέλεσμα του εκλογικού σώματος (4 έδρες η ΔΑΚΕ, 2 έδρες η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, 2 έδρες η ΤΑΔΗΣΥ και 1 έδρα η ΔΗΣΥ).
ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ (πρώην ΠΑΣΚ) επέλεξαν να θέσουν εκτός προεδρείου το ΠΑΜΕ με τη δικαιολογία του απομονωτισμού και της λογικής μη συνεργασίας με αυτές τις δυνάμεις που είναι υπεύθυνες για την προώθηση της αντεργατικής πολιτικής στους τόπους δουλειάς και τον εκφυλισμό των μαζικών διαδικασιών στα σωματεία.  Έτσι και απέρριψαν την πρόταση της ΤΑΔΗΣΥ.
 Είναι φανερή η αγωνία τους να ξεμπερδεύουν με τις ταξικές δυνάμεις που θα σταθούν εμπόδιο στα σχέδιά τους το αμέσως επόμενο διάστημα.
 Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει αυτή  τη στάση των δυνάμεων της  ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που με  πνεύμα « κυβερνητικής συνεργασίας» απέναντι στις ταξικές δυνάμεις και στους εργαζόμενους στο Δημόσιο δε σέβονται τις εκλογικές διαδικασίες, τα εκλογικά αποτελέσματα και καλεί όλους τους εργαζόμενους να οργανώσουν τον αγώνα τους απέναντι στη λαίλαπα νέων μέτρων, διαθεσιμοτήτων και απολύσεων που είναι προ των πυλών.