Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Σερρών

ΠΑΜΕΤο ΠΑΜΕ καταγγέλλει την  διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σερρών που  αρνήθηκε να δώσει σε εκπρόσωπο της παράταξης “Ταξική Αγωνιστική Ενότητα”, παράταξη που ανήκει στο ΠΑΜΕ,  κατάσταση με τις ημερομηνίες διεξαγωγής εκλογών των Σωματείων του Εργατικού Κέντρου Σερρών. Η παράταξη “Ταξική Αγωνιστική Ενότητα ”  έχει εκλεγμένους σε ΔΣ σωματείων όπως μέταλλο, οικοδόμους, σωματείο εργαζομένων σε πολυκαταστήματα,  που μετέχουν στο Εργατικό Κέντρο Σερρών (ΕΚΣ), καθώς έχει και εκλεγμένους εκπροσώπους στην συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Σερρών. Η παράταξη “Ταξική Αγωνιστική Ενότητα” έχει κάθε δικαίωμα να ζητά από την διοίκηση του εργατικού κέντρου Σερρών τις λίστες με τις  ημερομηνίες αρχαιρεσιών των σωματείων και η διοίκηση είναι υποχρεωμένη να τις δίνει. Δεν είναι μυστικές.
Οι άνθρωποι της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Σερρών νομίζουν πως βρίσκονται σε δικό τους μαγαζί, κάνοντας ότι θέλουν. Έτσι νομίζουν ότι θα εμποδίσουν την καλή προεκλογική ετοιμότητα των σωματείων που συσπειρώνονται στο  ΠΑΜΕ. Αυτό που έχει πετύχει το Εργατικό Κέντρο Σερρών είναι να βάλει το ταξικό κίνημα στον γύψο, να διατηρήσει σωματεία σφραγίδες όπου αυτά λειτουργούν μόνο για να κάνουν εκλογές και να ξαναεκλέγουν τους ίδιους ανθρώπους που διαιωνίζουν αυτή την κατάσταση. Αρκετά υπηρέτησαν τόσα χρόνια τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, αρκετά προσέφεραν στις εργοδοσίες, αρκετά κατέπνιξαν κάθε εργατική φωνή.
Το ΠΑΜΕ, πιστό στον ταξικό τρόπο δράσης του, δε πτοείται από τέτοιες μικροπρεπείς  και μικροπολιτικές συμπεριφορές. Αντλεί τη δύναμή του από την ίδια του την τάξη, την εργατική. Δεν καμώνεται ότι την υπηρετεί γιατί αποτελεί την ίδια της την έκφρασή. Είναι η ίδια η εργατική τάξη με τη συνείδηση του ταξικού αγώνα. Το ΠΑΜΕ και θα πάρει τα στοιχεία που δικαιούται αλλά και θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο καταγγέλλοντας κάθε αυθαιρεσία της ανίσχυρης πλέον εργοδοτικής – κυβερνητικής πλειοψηφίας του ΕΚΣ. Την καταγγέλλει στην εργατική τάξη για να ξέρει τι μηχανεύονται ενάντια στο ταξικό κίνημα που δυναμώνει. Η δύναμη του ΠΑΜΕ χτίζεται κάθε μέρα μέσα στους χώρους δουλειάς Όπως η εργατική τάξη τους γύρισε την πλάτη στις «κινητοποιήσεις» που δήθεν οργανώνουν, να τους γυρίσει την πλάτη και στην κάλπη των Σωματείων. Είναι χρέος της απέναντι στο εαυτός της. Είναι χρέος της, απέναντι στις ανάγκες των καιρών. Η υπόθεση δε σταματάει εδώ. Έπεται συνέχεια στους ταξικούς αγώνες, στο ξεκαθάρισμα της ήρας από το στάρι.
Σέρρες, 10/7/2014