Το ΠΑΜΕ Σερρών καταγγέλλει απόλυση συνδικαλιστή στην ΚΡΙ-ΚΡΙ

Το ΠΑΜΕ Σερρών καταγγέλλει απόλυση συνδικαλιστή στην ΚΡΙ-ΚΡΙ
Εργοστάσιο της βιομηχανίας γάλακτος-παγωτού ΚΡΙ-ΚΡΙ στις Σέρρες
Εργοστάσιο της βιομηχανίας γάλακτος-παγωτού ΚΡΙ-ΚΡΙ στις Σέρρες

Το ΠΑΜΕ Σερρών (εργατική οργάνωση του ΚΚΕ) με ανακοίνωση που κοινοποίησε στα ΜΜΕ, καταγγέλλει την διοίκηση της σερραϊκής βιομηχανίας ΚΡΙ ΚΡΙ για «στοχευμένη απόλυση εργαζομένου» με σκοπό τον  «εκφοβισμό των εργαζόμενων και μείωσης των αντιδράσεών τους στα νέα μέτρα που έρχονται και πρόκειται να εφαρμοστούν στους χώρους δουλειάς. Να καμφθεί κάθε διάθεση οργάνωσης και αντίδρασης».

ΠΑΜΕΑναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η Τοπική Γραμματεία Σερρών του ΠΑΜΕ καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους την στοχευμένη και παράνομη απόλυση εργαζόμενου η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στις 13/9/2013  από τη βιομηχανία ΚΡΙΚΡΙ Α.Ε. Ο συνάδελφος είναι εκλεγμένος αντιπρόεδρος  του σωματείου εργαζομένων στις επιχειρήσεις παραγωγής επισιτιστικών προϊόντων και μέλους της γραμματείας της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΜΕ. Η απόλυση αυτή δεν είναι τυχαία. Αποσκοπεί στον παραπέρα εκφοβισμό των εργαζόμενων και μείωσης των αντιδράσεών τους στα νέα μέτρα που έρχονται και πρόκειται να εφαρμοστούν στους χώρους δουλειάς. Να καμφθεί κάθε διάθεση οργάνωσης και αντίδρασης.

Αυτό που επιδιώκει η εργοδοσία όχι μόνο δε θα το πετύχει αλλά θα έχει και το αντίθετο αποτέλεσμα. Χτυπάει η ίδια τον κώδωνα του κινδύνου για τους εργαζόμενους. Στην ουσία πέφτουν οι μάσκες. Το καλό προφίλ της εταιρείας ήταν ως εδώ. Με τον πιο ωμό τρόπο δείχνει ότι όσο αγαθές προθέσεις και να έχει ο εργοδότης οι αδυσώπητοι οικονομικοί νόμοι του καπιταλισμού δεν αφήνουν περιθώρια για κινήσεις έξω από τις ταξικές επιταγές. Από τη μια των εργοδοτών από την άλλη των εργαζόμενων. Κι εμείς από τη μεριά μας έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας.

Να μην αφήσουμε αναπάντητη καμιά τρομοκρατική ενέργεια πουθενά και για κανέναν. Κανένας εργαζόμενος μόνος του στην ανελέητη επίθεση των αφεντικών στην εποχή της οικονομικής κρίσης. Μιας κρίσης που δεν μπορεί να την επικαλείται η συγκεκριμένη εταιρεία γιατί με καμάρι δημοσίευε τα τελευταία χρόνια μέχρι και πριν λίγες μέρες την αύξηση των κερδών της και της παραγωγής της. Ένα τρανταχτό παράδειγμα ότι οι επιχειρήσεις είτε έχουν κέρδη είτε έχουν ζημίες θα είναι ανελέητες απέναντι στους εργαζόμενους. Και οι εποχές της ανάκαμψης αν έρθουν όπως ευαγγελίζονται οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι, ο εργαζόμενος δεν πρόκειται να δει καμιά βελτίωση των συνθηκών δουλειάς ή μισθού. Κερδοφορία από τη μία, εξαντλητικά ωράρια, ανασφάλεια και απολύσεις από την άλλη.

Με αυτή την απόλυση εργαζόμενου συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ να σημάνει συναγερμός παντού. Σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σωματείο. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους. Ο φόβος που περίμεναν να σπείρουν θα φέρει νέο πείσμα για οργάνωση, αγώνα και ταξική αλληλεγγύη. Όλοι, με όλες μας τις δυνάμεις, σε όλες τις μορφές αγώνα που θα ανακοινωθούν από την Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Οι δυσκολίες δεν μας λυγίζουν θα μας κάνουν πιο δυνατούς.

Σέρρες, 15/9/2014