ΠΑΜΕ Σερρών: Καταγγέλλει «αθλιότητες» και προπηλακισμούς από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σερρών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του ΠΑΜΕ Σερρών

ΠΑΜΕ Σερρών: Καταγγέλλει «αθλιότητες» και προπηλακισμούς από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σερρών

Σε απίστευτες καταγγελίες προχώρησε η γραμματεία Σερρών του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ), εναντίον της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, με αφορμή τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών του Συλλόγου Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΣΤΥΕ) Παράρτημα Σερρών

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει:

Η γραμματεία Σερρών του ΠΑΜΕ καταγγέλλει στους εργαζόμενους των Σερρών, τις αθλιότητες που διαπράττει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου σε αρχαιρεσίες σωματείων. Σε αυτές περιλαμβάνονται η απροκάλυπτη νοθεία, η παραβίαση κάθε στοιχειώδους έννοιας δημοκρατίας και διαφάνειας στην εκλογική διαδικασία, οι απειλές προς τους εργαζομένους που δεν τους ακολουθούν, η απροκάλυπτη προσπάθεια εξαγοράς ψηφοφόρων.

Αυτές οι αθλιότητες συντελέστηκαν και στις εκλογές του Συλλόγου Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΣΤΥΕ) Παράρτημα Σερρών που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 05/05/2017. Ο συγκεκριμένος σύλλογος κατέληξε να είναι σφραγίδα, αφού ουδέποτε αναπτύσσει κάποια δράση. Απεναντίας χρησιμοποιείται ως μέσο για να εκλέγονται κάποιοι από τους εργατοπατέρες της διοίκησης, αντιπρόσωποι στο Εργατικό Κέντρο και στις αντίστοιχες ομοσπονδίες.

Όπως οι εκλογές σε δύο σωματεία το προηγούμενο διάστημα, έτσι και οι εκλογές στον συγκεκριμένο σύλλογο πραγματοποιήθηκαν στα κρυφά χωρίς να γίνουν οι προβλεπόμενες από το συνδικαλιστικό νόμο διαδικασίες. Επί της ουσίας ειδοποιήθηκαν μόνο οι «εξασφαλισμένοι» τους ψηφοφόροι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και την ημέρα των εκλογών στις επίμονες ερωτήσεις των εκλεγμένων αντιπροσώπων του ΠΑΜΕ στο εργατικό κέντρο και πιο συγκεκριμένα στους κυρίους Απιδόπουλο, Συμεωνίδη και Σεβασλίδη για το αν και πότε θα διεξαχθούν εκλογές το σωματείο, αρνούνταν να απαντήσουν, την ίδια στιγμή που προσπαθούσαν να κρύψουν τυπωμένα ψηφοδέλτια που είχαν μπροστά τους φέροντας διάφορα αστεία κωλύματα. Τελικά, όταν και αυτά ξεπεράστηκαν επιδεικτικά αρνήθηκαν να απαντήσουν, με στόχο να διεξάγουν μόνοι τους εκλογές και να μαγειρέψουν τη διαδικασία.

Τα σχέδια τους χάλασε η επιμονή των αντιπροσώπων του ΠΑΜΕ, οι οποίοι μετά από λίγη ώρα τους έπιασαν στα πράσα να διεξάγουν τις εκλογές παρωδία.

Στη συνέχεια όταν οι αντιπρόσωποι του ΠΑΜΕ προσπάθησαν να έρθουν σε συνεννόηση με την δικαστικό αντιπρόσωπο, τα μέλη της διοίκησης του εργατικού κέντρου και συγκεκριμένα οι κύριοι Απιδόπουλος, Συμεωνίδης άρχισαν να προπηλακίζουν και να βρίζουν τους αντιπροσώπους του ΠΑΜΕ προσπαθώντας να τους απομακρύνουν από το χώρο, αρνούμενοι να επιδείξουν ακόμη και τα ψηφοδέλτια και τους αντιπροσώπους που μετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

Έφτασαν στο σημείο να εκτοξεύσουν και απειλές ενάντια στους αντιπροσώπους μας, όπως «δε θα ξαναβρείτε ποτέ δουλειά στην πόλη», «θα σας βρούμε έξω», «θα σας στριμώξουμε στα σκοτάδια» κ.α. ωραία. Στο τέλος η διαμάχη κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα οπού και κάλεσαν οι ίδιοι.

Φυσικά οι αντιπρόσωποι μας δικαιώθηκαν και παρακολούθησαν κανονικά τη διαδικασία, αφού ως εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στο Εργατικό Κέντρο έχουν έννομο συμφέρον να παρακολουθούν τις αρχαιρεσίες των σωματείων.

Τελικά από την παρακολούθηση της διαδικασίας προέκυψε πως γι’ αυτήν είχαν ενημερωθεί ελάχιστοι εργαζόμενοι, αρκετοί από τους οποίους δεν ανήκαν ποτέ σε αυτό τον κλάδο εργασίας.

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως η συγκεκριμένη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου δεν εκφράζει ούτε στο ελάχιστο τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Είναι άλλωστε η ίδια διοίκηση που ακολουθώντας τη γραμμή της υποταγής στην εργοδοσία μένει αδρανής και διευκολύνει την ψήφιση και την εφαρμογή όλων των αντεργατικών μέτρων. Η μεγαλοεργοδοσία της περιοχής δε θα μπορούσε να βρει καλύτερο σύμμαχο από τη διοίκηση που έχει το εργατικό κέντρο Σερρών.

Την ώρα που στο νομό η ανεργία καταγράφει τα μεγαλύτερα ποσοστά πανελλαδικά, όπου η ανασφάλιστη εργασία και η μερική απασχόληση είναι κυρίαρχες, όπου στην πλειοψηφία των εργασιακών χώρων επικρατεί εργασιακός μεσαίωνας, όπου η νεολαία τον εγκαταλείπει μαζικά, η διοίκησή του εργατικού κέντρου ασχολείται μόνο στο πώς θα διαμορφώνει συσχετισμούς υπέρ της ξεπουλημένης ΓΣΕΕ και ενάντια στους εργαζόμενους, ώστε μαζί με την Κυβέρνηση και τον ΣΕΒ να προωθούν τους αθλίους μισθούς πείνας και όλες τις αντεργατικές αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, ώστε να συνεχίζουν οι εργαζόμενοι να ματώνουν για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

Οι εργαζόμενοι του Νομού Σερρών σωστά έχουν απομακρυνθεί από το πλευρό αυτής της διοίκησης, κάτι που εκφράστηκε και την πρωτομαγιά, όπου η συγκέντρωση του εργατικού κέντρου είχε ελάχιστη συμμετοχή.

Η λύση όμως δε βρίσκεται στην αποχή. Αυτή όπως αποδεικνύεται απλά διευκολύνει τους εργατοπατέρες να καπηλεύονται τα όργανα οργάνωσης της εργατικής τάξης.

Η ουσία βρίσκεται στην αλλαγή των συσχετισμών και στην οργάνωση της πάλης.

Η επίθεση του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των εταίρων της σε Ε.Ε και Δ.Ν.Τ θα ενταθεί το επόμενο διάστημα. Ήδη τις επόμενες ημέρες ετοιμάζεται νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων.

Μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου η εργατική τάξη οφείλει να οργανώσει την πάλης της, να προετοιμάσει την απάντηση της.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τελειώσουμε μια και καλή και με τα τσιράκια της εργοδοσίας που κάνουν ουσιαστική ζημία στο εργατικό κίνημα. Σήμερα χρειάζεται με σταθερά και επίμονα βήματα να προχωρήσουμε στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στην προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας, να ξανά ζωντανέψουμε τα σωματεία παραμερίζοντας τέτοιες ξεπουλημένες ηγεσίες.

Ήρθε η ώρα οι εργαζόμενοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Καλούμε όλους τους  εργαζόμενους που προβληματίζονται από την σημερινή κατάσταση να γραφτούν στα σωματεία και να συμπορευθούν με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Άμεσα να συγκροτηθούν επιτροπές αγώνα σε όλους τους εργασιακούς χώρους, να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στα σωματεία που κύρια γραμμή του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού όπως εκφράζει και το Εργατικό Κέντρο Σερρών.

Πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για κάθε τίμιο εργάτη στο Νομό το Εργατικό Κέντρο Σερρών να φύγει από τα χέρια της εργοδοσίας και να επιστρέψει στην Εργατική Τάξη.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να κάνουν το βήμα, να οργανώσουν την πάλη τους απέναντι στα νέα μέτρα, να βγουν μπροστά για την επιτυχία της Απεργία στις 17 Μάη, συμμετέχοντας μαζικά στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ 10:30 στην Πλ. Ελευθερίας.