Παναγιώτης Κοτρώνης: «Με τη συμμετοχή μας ανατρέπουμε τα κατεστημένα στο Δήμο Σερρών»

Κοτρωνης_0172Την κεντρική προεκλογική του ομίλία πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης 13/5 στην Πλατεία Ελευθερίας των Σερρών, ο υποψήφιος Δήμαρχος κι επικεφαλής της «διάβασης πεζών» Παναγιώτης Κοτρώνης.

Οι πολίτες των Σερρών που παρακολούθησαν την ομιλία περίπου 200 (σ.σ. Οι Σέρρες δεν φημίζονται για την «αγάπη» τους στις ανοιχτές συγκεντρώσεις) είχαν την ευκαιρία να ακούσουν συνολικά τις προτάσεις της «διάβασης πεζών» για τον Καλλικρατικό Δήμο Σερρών

Ο Π.Κοτρώνης ξεκίνησε την ομιλία του αναφέροντας ότι 3,5 χρόνια μετά τις προηγούμενες εκλογές, οπού για πρώτη φορά ο «σερραϊκός λαός» εξέλεξε δημοτικό σύμβουλο από την «διάβαση πεζών», «ξαναβρισκόμαστε με τη συνείδησή μας ήσυχη και το κεφάλι ψηλά. Είμαστε απολύτως σίγουροι πως ανταποκριθήκαμε στην εντολή που εσείς μας δώσατε» τόνισε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος.Στη συνέχεια επιτέθηκε κατά της Δημοτικής Αρχής του Πέτρου Αγγελίδη, κατηγορώντας τον ότι με τις μνημονιακές πολιτικές οδήγησε τον δήμο Σερρών στους τελευταίους δήμους της χώρας. Επιτέθηκε προσωπικά κατά του Δημάρχου λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο Πέτρος Αγγελίδης είναι ένας πολιτικός αντίπαλος  που ψεύδεται συνειδητά,  που διαστρεβλώνει συνειδητά,  και έχει κηρύξει μια εκστρατεία λάσπης καισυκοφαντίας εναντίον μας συνειδητά. Ο Πέτρος Αγγελίδης κινήθηκε σε όλη την περίοδο της θητείας του στο τετράπτυχο  Ρουσφέτια, Αλαζονεία, Ψέμα, Λαϊκισμός»

Επίσης τον κατηγόρησε ότι στο θέμα των απορριμμάτων εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων και όχι των σερραίων πολιτών αναφέροντας χαρακτηριστικά σε πρώτο πρόσωπο: «Για να εξυπηρετήσεις τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων, του Κόκκαλη  Και δεν διστάζεις να δεκαπλασιάσεις το κόστος της αποκομιδής των σκουπιδιών σε βάρος των συνδημοτών μας» και κατέληξε λέγοντας ότι ο λαός θεωρεί την παράταξη του Αγγελίδη «κλινικά νεκρή».

Αναφερόμενος στην «διάβαση πεζών» είπε ότι έχουνε σχέδιο διοίκησης του Δήμου Σερρών και είναι αποφασισμένοι, αν τους τιμήσει ο σερραϊκός λαός με την ψήφο του, να το εφαρμόσουν. Δεν υποσχέθηκε θαύματα, αλλά υποσχέθηκε ότι οι πόρτες του δήμου θα είναι ανοιχτές για όλους τους πολίτες, και οι διαγωνισμοί θα αφορούν όλους τους πολίτες.Τόνισε επίσης, ότι κανένας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της κίνησης δεν έχει υποσχεθεί ρουσφέτι ή ευνοϊκή μεταχείριση για να κερδίσει την ψήφο του σερραίου πολίτη.

Η «διάβαση πεζών» είπε, έχει  θέση για όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματατης πόλης, και ανέφερε χαρακτηριστικά τις θέσεις της κίνησης για τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ, τον σταθμό συμπίεσης και την εξόρυξη χρυσού.Είπε επίσης ότι δεν επιδιώκουν να γίνουν κομματικοί τοποτηρητές, υπερασπιζόμενος με αυτό την φράση την ανεξαρτησία της κίνησης από τις όποιες κομματικές καταβολές των μελλών που τον απαρτίζουν.

Στη συνέχεια ανέλυσε το πρόγραμμα της κίνησης για τον δήμο Σερρών που βασίστηκε όπως χαρακτηριστικά τόνισε στην οχταετή εμπειρία  «μέσα αλλά κυρίως έξω από το δημοτικό συμβούλιο» ενώ «η επαφή μας με τον κόσμο μας βοηθάει να ενσωματώσουμε στο πρόγραμμα τις αγωνίες του.  Το πρόγραμμα αυτό εκφράζει τους προβληματισμούς του συνόλου τωνσυνδημοτών μας».

Δημιουργούμε το Κεντρικό το πάρκο χωρίς καμία υποσημείωση και κατασκευάζουμε το νέο γήπεδο του Πανσερραϊκού μας
Υπάρχει αναγκαιότητα απελευθέρωσης και παράδοσης του κεντρικού πάρκου στους Σερραίους. Το δημοτικό γήπεδο είναι γερασμένο και επικίνδυνο κτίσμα
Αρκετά χρήματα φορολογούμενων συμπολιτών μας έχουν σπαταληθεί και μάλιστα παράνομα. Ο Πανσερραϊκός μας όμως είναι το brandnameόχι μόνο της πόλης αλλά του Νομού.
Δημιουργούμε ενα νέο γηπέδο 8 -10.000 θέσεων, έξω από τον Λευκώνα, με τις πλεόν σύγχρονες προδιαγραφές.
Βελτιώνουμε την προσπελασιμότητα της πόλης
Α) Ολοκληρώνουμε τη νότια περιαστική οδό της πόλης και κατασκευάζουμε τον κόμβο του Λευκώνα.
Β) Κατασκευάζουμε τη βόρεια περιαστική οδό, από την κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων και βόρεια της πόλης, ως την κοιλάδα της Αγίας Βαρβάρας και το Εθνικό Στάδιο.
Ποδηλατόδρομοι
υλοποιουμε μεσοπρόθεσμα ένα περιαστικό ποδηλατόδρομο που ξεκινάει από το Ανατολικό Άκρο της πόλης δηλαδή το πρώην στρατόπεδο Εμμ.Παπά με κατεύθυνση στο Δυτικό ακρο της πόλης το Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας και καταλήγει στην Πλατεία Ελευθερίας.
Η πόλη μας αποκτά πραγματικό δίκτυο ποδηλατοδρόμων.
Βρεφονηπιακοί Σταθμοί
– Η επιλογή των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς γίνεται με αυστηρά αντικειμενικά κριτήρια.
δίνεται προτεραιότητα στους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας
και στις εργαζόμενες μητέρες
– Εντάσουμε τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς σε προγράμματα επιδότησης και ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως το «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».
Για τους Δημότες με Αναπηρία :
– Εφαρμόζουμε την Κάρτα Αναπηρίας. Καταγράφουμε όλους τους πολίτες με αναπηρία και θεσμπίζουμε δημοτικό μητρώο αναπήρων.
– Διασφαλίζουμε την πρόσβαση σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Βελτιώνουμε και επεκτήνουμε το δικτύο προσπελασιμότητας σε δημόσια κτίρια, δημόσιους χώρους, πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές, δρόμους, διαβάσεις, πεζοδρόμια.
– Λειτουργούμε το ΛΕΥΚΟ ΤΑΞΙ για τις μετακινήσεις τους, και δίνουμε πρόσβαση στους χώρους άθλησης
Για τον αθλητισμό ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
Προωθούμε τον αθλητισμό στους ελεύθερους χώρους και τα πάρκα,
Δημιουργούμε υπαίθρια γυμναστήρια όπου ελεύθερα και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση μπορεί κάποιος να γυμναστεί.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
Για το κέντρο της πόλης
Α) Αντικαθιστούμε τους συμβατικούς κάδους με έξυπνους κάδους
Αυτοί οι κάδοι έχουν κυλινδρικές στήλες με υπόγειο και υπέργειο τμήμα.
Επίσης Κατά περίπτωση όπου τα δίκτυα υποδομής το επιτρέπουν, τοποθετούνται υπόγειοι κάδοι.
Β) Προμηθευόμαστε νέα, μικρα, ευέλικτα μηχανημάτα καθαριότητας για σάρωση σκουπιδιών, σε οδοστρώματα, ρείθρα και πεζοδρόμια.
Γ) Ενίσχυουμε το προσωπικό καθαριότητας και αγοράζουμε νέο εξοπλισμό και μέσα καθαριότητας.
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παρεμβένουμε Οργανωμένα στο αστικό τοπίο με αναπλάσεις αναδεικνύουμε το ιστορικό προσώπο της πόλης.
Δ.Ε.Υ.ΑΣ.
Για να μην πούμε το νερό νεράκι
1) Επέκτείνουμε το κοινωνικό τιμολογίο και σε άλλες ευπαθείς ομάδες.
2) Αντικαθιστούμε τους αγωγους μεταφοράς απο αμίαντο, στο μεταφορικό και ενδιάμεσο δίκτυο.
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ
Για την εύρυθμη λειτουργία του αυτοκινητοδρομίου η «Διάβαση Πεζών» προτείνει:
– Ο Δήμος να διασφαλίσει, ως οφείλει, την απόλυτη διαφάνεια των οικονομικών της ΑΕ και την ορθολογική χρήση των εσόδων της.
– Την πρόσληψη manager με εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αμειβόμενου από τα έσοδα της Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών Α.Ε.
Μέριμνα για τα Δημοτικά Διαμερίσματα
Α) Αποκατάσταση παλαιών διάσπαρτων χωματερών με συγκέντρωση σε ειδικό χώρο των στερών αποβλήτων και μπάζων. Αποκατάσταση ρεμάτων για την αποφυγή πλημμυρών.
Β) Ένταξη των αγροτικών διαμερισμάτων του Δήμου σε πρόγραμμα για την συλλογή υπολειμμάτων συσκευασιών αγροτικών φαρμάκων σε ειδικούς κλωβούς για την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Παναγιώτης Κοτρώνης θέλοντας να δείξει την ανιδιοτέλεια του, σε σχέση με τους συνυποψήφιους του, τόνισε χαρακτηριστικά «Εγώ κάνω δημόσια δήλωση ότι αν εκλεγώ Δήμαρχος θα παίρνω τόση αποζημίωση όση είναι και η σύνταξή μου. Το επί πλέον ποσό θα το αποδίδω στο Κοινωνικό Ταμείο του δήμου. Μπορούν να το πουν αυτό και οι υπόλοιποι υποψήφιοι δήμαρχοι αν είναι πραγματικά ανιδιοτελείς και θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους;»