Πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ τη Πέμπτη 8/12-Χωρίς συγκέντρωση στις Σέρρες!

Συγκεντρώσεις και διαμαρτυρία από το ΠΑΜΕ στη Πλατεία Ελευθερίας των Σερρών και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Πλατεία Κρονίου

Πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ τη Πέμπτη 8/12-Χωρίς συγκέντρωση στις Σέρρες!

Πανελλαδική 24ωρη απεργία κήρυξε η ΓΣΕΕ για τη προσεχή Πέμπτη 8/12, στην οποία συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ (σ.σ. η δικιά της απεργία πριν μια εβδομάδα σημείωσε παταγώδη αποτυχία με τη συμμετοχή να αγγίζει νουμερα μικρότερα του 3% στις Σέρρες).

Συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις (Οι Σέρρες ΔΕΝ… είναι!!!)

Η πρωτοτυπία της απεργίας είναι να γίνουν συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις μόνο (οι Σέρρες ΔΕΝ είναι μέσα σε αυτές!!!). Ετσι το Εργατικό Κέντρο Σερρών δεν προγραμματίζει συγκέντρωση και πορεία στις Σέρρες, αλλά συμμετοχή στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης.

Για το σκοπό αυτό, το πρωί της Πέμπτης στις 9.30 μπροστά από το Εργατικό Κέντρο θα αναχωρήσουν λεωφορεία για τη Θεσσαλονίκη

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σερρών Άλκης Απιδόπουλος σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Σερρών, είπε πως μετά από συντονισμό των Εργατικών Κέντρων με την ΑΔΕΔΥ αποφασίσθηκε ενόψει του προϋπολογισμού και των «ανοιχτών» εργασιακών θεμάτων να γίνουν συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα για να σταλεί το μήνυμα στην κυβέρνηση και στους δανειστές «Δεν πάει άλλο» . . 

Τα ΜΜΕ απεργούν τη Τετάρτη 7/12

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ αφού τα Διοικητικά Συμβούλια των δημοσιογραφικών Ενώσεων και εργαζομένων στα ΜΜΕ, που συμμετέχουν στη Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης που κήρυξε η ΓΣΕΕ, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους με την κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αύριο την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016.

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις Σέρρες

Το ΠΑΜΕ πιστό στη πολιτική των ξεχωριστών συγκεντρώσεων, που ακολουθεί εδώ και χρόνια, θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας των Σερρών και θα ακολουθήσει πορεία

Απευθύνει δε κάλεσμα σε όλους για συμμετοχή για να σταλεί το μήνυμα «όχι άλλα βάρη, ναι σε μια αξιοπρεπή ζωή».

Συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Πλατεία Κρονίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σερρών στη Πλατεία Κρονίου στις 11.30 το πρωί της Πέμπτης 8/12. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση-κάλεσμα που εξέδωσαν:

Στις 8 Δεκέμβρη απεργούμε ενάντια στο κεφάλαιο, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενάντια σε ΕΕ-ΔΝΤ. Δίνουμε πραγματική μάχη σε χώρους δουλειάς και κλάδους και όχι μια «άσφαιρη» διαμαρτυρία. Συσπειρωνόμαστε και συντονιζόμαστε για να αναπτυχθεί ένα σχέδιο συνέχειας και κλιμάκωσης, πέρα από την τακτική του υποταγμένου συνδικαλισμού. Εντάσσουμε την απεργιακή μας δράση στο αναγκαίο σχέδιο της ταξικής ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος.  Για να δοθεί ένας πραγματικός ανυποχώρητος και ανατρεπτικός αγώνας που θα βάζει φραγμό στα νέα αντεργατικά σχέδια και να ανατραπεί η ευρωμνημονιακή κόλαση.