Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση 2014: Αγγελιοφόροι του καλού οι λάτρεις της παράδοσης

Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση 2014:  Αγγελιοφόροι του καλού οι λάτρεις της παράδοσης

Χορευτικη-συναντηση-Σέρρες-12-9-14 xoreytiki 1«Εκατοντάδες νέες και νέοι συμμετέχουν και συνενώνονται σε μία γιορτή αφιερωμένη στη ελληνική παράδοση, η οποία με το εύρος και το πλούτο των εκφάνσεών της αναδεικνύεται σε όπλο αντίστασης κατά της επιχειρούμενης κατεδάφισης των πάντων».   

Τα παραπάνω τονίζει ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων στο πλαίσιο της διοργάνωσης της Πανελλήνιας Χορευτικής Συνάντησης 2014, στην οποία εκτός των οικείων συμμετέχουν και πολιτιστικά σχήματα από όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η εφετινή Χορευτική Συνάντηση, την διοργάνωση και την επιμέλεια της οποίας έχει αναλάβει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών (ΚΕΔΗΣ) θα πραγματοποιηθεί το τετραήμερο 11-12-13 και 14 του τρέχοντα μήνα Σεπτεμβρίου.

Χορευτικη-συναντηση-Σέρρες-12-9-14 xoreytiki 2Οι πολιτιστικοί σύλλογοι και όμιλοι της παράδοσης όλου του Δήμου έχουν απευθύνει πρόσκληση σε αντίστοιχα φιλικά σχήματα πολιτισμού άλλων πόλεων, οι χορευτικές ομάδες των οποίων θα εμφανισθούν σε σειρά προγραμματισθέντων εκδηλώσεων στο θερινό θεατράκι του Δήμου και στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας της πόλης των Σερρών.

Να σημειωθεί ότι ορισμένες αποστολές παιδιών από άλλες πόλεις θα φιλοξενηθούν στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις του Δήμου στο θέρετρο της Χρυσοπηγής.

Ο Δήμαρχος   

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Αγγελίδης, χαιρετίζοντας τα μέλη των πολιτιστικών φορέων κατά την έναρξη της διοργάνωσης επισήμανε με νόημα:

 «Στην εποχή της πολυεπίπεδης κρίσης που βιώνουμε κι ενώ οι πανανθρώπινες αξίες αμφισβητούνται, ο πολιτισμός αποτελεί  πραγματικό αντίδοτο στο δηλητήριο της επιχειρούμενης παγκόσμιας ομογενοποίησης.
Ο Δήμος Σερρών διοργανώνει ακόμη μία φορά την Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση και φιλοξενεί παιδιά απ’ άλλες περιοχές της χώρας, τα οποία μετέχουν ως μέλη χορευτικών τμημάτων πολιτιστικών σχημάτων που προσκλήθηκαν από τους σερραϊκούς συλλόγους κι ομίλους.
Εκατοντάδες νέες και νέοι συμμετέχουν και συνενώνονται σε μία γιορτή αφιερωμένη στη ελληνική παράδοση, η οποία με το εύρος και το πλούτο των εκφάνσεών της αναδεικνύεται σε όπλο αντίστασης κατά της επιχειρούμενης κατεδάφισης των πάντων.   
Χορευτικη-συναντηση-Σέρρες-12-9-14 xoreytikiΦιλοξενούμε τα παιδιά, στη διάρκεια ενός θεσμού που έχει καταστεί σπουδαίος και από τους πιο αγαπημένους των ανθρώπων που υπηρετούν την παράδοση και την λαογραφία.
Κι αυτό είναι το σπουδαίο στην περίπτωση…  Οι φορείς, οι λάτρεις της παράδοσης του τόπου μας αποδεικνύονται θεματοφύλακες της πατρώας κληρονομιάς.
Η ευαισθητοποιημένη νεολαία πιασμένη χέρι-χέρι στον κύκλο κοινωνεί την κοινή παράδοση, ενώ με την μουσικοχορευτική μέθεξη που επιτυγχάνεται μεταβάλλονται σε αγγελιοφόρους του καλού κ’ αγαθού σε καιρούς αιματηρούς και πονηρούς.
Ως Δήμαρχος Σερρών κι εκ μέρους του σερραϊκού λαού καλωσορίζω όλα τα παιδιά και τους υπηρέτες της παράδοσης και του πολιτισμού κι εύχομαι ακόμη μία χρονιά η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση να είναι επιτυχής».