Πανελλήνιο 1ο βραβείο στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ ΣΕΡΡΩΝ στο Free mobility!!!

Πανελλήνιο 1ο βραβείο στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ ΣΕΡΡΩΝ στο Free mobility!!!

Η καλύτερη εργασία και τα δημιουργικά βραβεία της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2016-17, ανακοινώθηκαν στη διάρκεια μιας ειδικής εκδήλωσης, εορταστικού χαρακτήρα, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Απριλίου 2017 στην Αθήνα.

Το 1ο βραβείο στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ ΣΕΡΡΩΝ

Το 1ο βραβείο απονεμήθηκε στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ ΣΕΡΡΩΝ στο πρόγραμμα Free mobility 2016-2017 !!!
Για 3η συνεχόμενη χρονιά η ομάδα Freemobility του ΕΕΕΕΚ Σερρών συμμετείχε δυναμικά με πολλές δράσεις. Αποκορύφωμα ήταν η αποδοχή της πρότασης για δημιουργία και ενσωμάτωση παιχνιδιών για παιδιά με κινητικές αναπηρίες, στην κεντρική παιδική χαρά των Σερρών (Πλατεία του ΙΚΑ) από τον Δήμο Σερρών. (Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο)

Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Σερρών με ανάρτησή του στο facebook εκφράζει τις ευχαριστίες του:

Ευχαριστούμε την ομάδα Ecomobility του 5ου Γυμνασίου που μας βοήθησαν και στήριξαν τις δράσεις μας!!! Θερμά ευχαριστώ σε όλους τους τοπικούς φορείς με τους οποίους ήρθαμε σε επαφή και ήταν ουκ ολίγοι!!!!

Ακόμη πιο πολλά ευχαριστώ σε όλους τους Σερραίους συμπολίτες μας οι οποίοι μέχρι σήμερα στηρίζουν το έργο μας!!!! 
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΟΜΑΔΑ FREEMOBILITY!!!! 

 Βραβείο και στο 5ο Γυμνάσιο Σερρών

Να σημειώσουμε πως το 5ο Γυμνάσιο πήρε το 1ο βραβείο στην κατηγορία Ηλεκτρονικής έκφρασης ενώ κατέλαβε την 5η θέση στο ECO MOBILITY.

Η τελετή βράβευσης

Προσκεκλημένοι στην τελετή απονομής των βραβείων ήταν όλοι οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι εκπρόσωποι των Υπουργείων και της Πολιτείας, της Επιστήμης, των Μέσων Ενημέρωσης, των Επιχειρήσεων και Ενεργοί Πολίτες.

Η τελετή ήταν επιβράβευση όλων των Φορέων που συνεργάσθηκαν στην υλοποίηση της Εκστρατείας, καθώς και του Δήμου που έκανε την καλύτερη διοργάνωση της Εκστρατείας στην περιοχή του.

Η ομάδα με την καλύτερη εργασία και ο καθηγητής προβλέπεται να συμμετέχουν στην Αποστολή του ECOCITY, στις Βρυξέλλες, τον Ιούνιο, όπου θα περιηγηθούν στο Ευρωκοινοβούλιο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να ενημερωθούν σχετικά με τον περιβαλλοντικό προσανατολισμό της Ευρώπης.

Οι μαθητές από τις ομάδες με τις καλύτερες δημιουργικές εργασίες θα φιλοξενηθούν την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου στο ECOCAMP.

Τι είναι το ECOMOBILITY

Το ECOMOBILITY είναι μία περιβαλλοντική εκστρατεία που σχεδιάστηκε και υλοποιείται με σκοπό την ευαισθητοποίηση των εφήβων για την Οικολογική Μετακίνηση στις πόλεις. Σχεδιάστηκε από την PARTNERS PR στο έτος 2002 και εφαρμόσθηκε πιλοτικά.

Μετά από την αξιολόγηση που έγινε από επιστήμονες του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Ο.Δ.Ε.& Μ.Ε. (MBA) του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ και του Εργαστηρίου Ελέγχου Ρύπανσης του Τμ. Χημείας του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Η Εκστρατεία διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Μ.Κ.Ο. ECOCITY που ασχολείται με θέματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Η συνεργασία με τις δύο επιστημονικές ομάδες βοήθησε σημαντικά στην προσέγγιση του περιεχομένου του προγράμματος, καθώς και στη θεσμοθέτηση των κριτηρίων βάσει των οποίων γίνεται η αξιολόγηση των εργασιών των ομάδων των μαθητών.

Το Ecomobility βασίζεται στην αυτενέργεια των εφήβων και την εθελοντική συνεισφορα όλων όσων συμμετέχουν για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις πόλεις και τον προσανατολισμό στις Πράσινες Μεταφορές.

Για την υλοποίηση συνεργάζονται Επιστημονικά Ιδρύματα και Οργανισμοί, ενώ σημαντικό ρόλο έχουν οι Δήμοι και οι Τοπικοί Φορείς που συνεργάζονται. .