Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2015: «Πετούσαν» οι νικητές στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, με τους ειδήμονες να λένε ότι είναι «οι καλύτερες εγκαταστάσεις στην Ιστορία του Πρωταθλήματος MX»!

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2015: «Πετούσαν» οι νικητές στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, με τους ειδήμονες να λένε ότι  είναι «οι καλύτερες εγκαταστάσεις στην Ιστορία του Πρωταθλήματος MX»!

2015-dimitrov-serres.jpgΣτον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2015 στις Σέρρες το περασμένο Σαββατοκύριακο (21/22-3-2015) οι νικητές των δύο κύριων κατηγοριών Παναγιώτης Κουζής(ΜΧ1) και Γιώργος Αρβανίτης(ΜΧ2) “πετούσαν” με την απόδοση τους κερδίζοντας και τα δύο σκέλη σε ΜΧ1 και ΜΧ2 αντίστοιχα. Τα σκέλη των κατηγοριών τους κέρδισαν επίσης οι Σταμάτης Λυρίου στην ΟΡΕΝ, Alex Dimitrov στα ΜΧ85 και ο Αντώνης Σάγμαλης στα ΜΧ65.
Μετά από δύο εβδομάδες από τον πρώτο αγώνα στη Χαλκίδα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross πέρασε στην Βόρειο Ελλάδα και για πρώτη φορά στις Σέρρες για να πραγματοποιήσει η ΛΑΜΣ τον πρώτο της αγώνα στον θεσμό. Η πίστα βρίσκεται μέσα στον χώρο του αυτοκινητοδρομίου και όπως είναι εύκολα κατανοητό οι εγκαταστάσεις ήταν οι καλύτερες που έχει συναντήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΧ στην ιστορία του. Ο αγωνιστικός χώρος και η σχεδίαση της πίστας με το αμμόχωμα ήταν κάτι που απόλαυσαν οι αγωνιζόμενοι με μόνο μικρό παράπονο τις πέτρες που καραδοκούσαν σε κάποια σημεία. Ο αγώνας κύλησε πολύ καλά από πλευράς οργάνωσης με τους 105 αγωνιζόμενους από Ελλάδα, Βουλγαρία και Σκόπια να προσφέρουν άφθονο θέαμα στους περίπου 1500 θεατές που βρέθηκαν την Κυριακή στο αυτοκινητοδρόμιο
Κατηγορία ΜΧ1
Ο περσινός πρωταθλητής Παναγιώτης Κουζής(1-1) ξεχωρίζει και όπως και στον πρώτο αγώνα στην Χαλκίδα έτσι και στις Σέρρες ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας κατάφερε να πάρει με διαφορά τις νίκες στα δύο σκέλη. Στις εκκινήσεις ο Δημήτρης Κοντολέτας(2-2) κατάφερε να στρίψει πρώτος και προσπάθησε να ακολουθήσει τον πρωτοπόρο Κουζή όταν αυτός τον πέρασε, όμως και στα δύο σκέλη ο Κουζής είχε επιβάλει ένα δυνατό ρυθμό που κατάφερε να τον κρατήσει μέχρι και τον τερματισμό, δυσκολεύοντας αρκετά τον Κοντολέτα που τελικά αρκέστηκε στην δεύτερη θέση της ημέρας. Παρουσιάζοντας πανομοιότυπη εμφάνιση όμως σε διαφορετικά σκέλη οι Νίκος Λυρίου(4-3) και Άρης Τσαρνάς(3-4) μοιράστηκαν θέσεις και βαθμούς για να ισοβαθμίσουν στην τρίτη θέση.
2015-zounis.jpgΚατηγορία ΜΧ2Τ
Ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας Φραγκίσκος Ζούνης κατάφερε να πάρει ακόμα δύο νίκες ανεβάζοντας την απόδοση του από την περσινή χρονιά. Ο Νίκος Δεμερδεσλής(3-2) μοιράστηκε βαθμούς με τον Δημήτρη Τουρατζίδη(2-3) όμως πήρε την τρίτη θέση με καλύτερο αποτέλεσμα στο δεύτερο σκέλος.
Την τέταρτη θέση κατέλαβε ο περσινός πρωταθλητής MX85-Junior Φώτης Κόλιας(4-4).
Κατηγορία ΟΡΕΝ
Παρά τις κακές του εκκινήσεις ο Σταμάτης Λυρίου κατάφερε να κερδίσει άνετα και τα δύο σκέλη της κατηγορίας αυξάνοντας το βαθμολογικό του προβάδισμα από τον περσινό πρωταθλητή Σταμάτη Δημολιάνη(2-3) που αν και πήρε την δεύτερη θέση στο τέλος της ημέρας ωστόσο έχασε βαθμούς από τον Χρήστο Τομαρά(4-2) στο δεύτερο σκέλος αντιμετωπίζοντας ένα μικρό τραυματισμό στο πόδι. Ο Τομαράς για δεύτερο αγώνα είχε πολύ καλή απόδοση καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση της ημέρας
Κατηγορία ΜΧ85
Οι Βούλγαροι είχαν πάντα δυνατές παρουσίες στις μικρές κατηγορίες και ο Alex Dimitrov έδειξε ότι παραμένουν δυνατοί κερδίζοντας άνετα και τα δύο σκέλη της κατηγορίας. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ανδρέου Ανδρέου(2-2) και αυτός άνετα από τον φετινό του αντίπαλο στην κατηγορία Άγγελο Βογιατζή(3-3).
Κατηγορία ΜΧ65
Ακόμα δύο νίκες πέτυχε ο Αντώνης Σάγμαλης στην κατηγορία κερδίζοντας τον δεύτερο φετινό του αγώνα, το ίδιο άνετα όπως και στον πρώτο. Για την δεύτερη θέση είχαμε ακόμα μια ισοβαθμία με τον Δημήτρη Καλαθά(4-2) να επικρατεί με καλύτερο δεύτερο σκέλος από τον Μάριο Κανάκη(3-3) που κατέλαβε την τρίτη θέση.
Πηγη: mxin.gr