Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης: Οι κορυφαίοι αθλητές αγωνίστηκαν στις Σέρρες (φωτορεπορτάζ)

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης: Οι κορυφαίοι αθλητές αγωνίστηκαν στις Σέρρες (φωτορεπορτάζ)

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Σερρών φιλοξένησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης ανδρών και Γυναικών (Ελευθέρα και Ελληνορωμαϊκή). Το Σάββατο 4/3/2017  140 αθλητές και αθλήτριες από 38 σωματεία της χώρας, έδωσαν το παρόν στο κλειστό Γυμναστήριο της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων, οι οποίοι είχαν προκριθεί από αγώνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο φάσεις (νότια και βόρεια Ελλάδα) τον περασμένο Ιανουάριο.  

Αλλαγές στα σωματεία

Σημαντικές αλλαγές είχαμε στα σωματεία καθώς πολλά μη εκπληρώνοντας τους νέους όρους της Ομοσπονδίας διαλύθηκαν κι έτσι πολλοί Σερραίοι αθλητές βρέθηκαν να αγωνίζονται με σωματεία εκτός του ν. Σερρών. Χαρακτηριστικά στον τελικό των 64 κιλών βρέθηκαν να αγωνίζονται δυο Σερραίοι Αθλητές με το σύλλογο της… Ευκαρπίας.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης-Σέρρες 2017

Μοναδικός σερραϊκός σύλλογος που πληρούσε τις νέες προύποθέσεις και συμμετείχε στους αγώνες ήταν των Καλών Δένδρων.

Κεντρικό πρόσωπο των αγώνων ήταν η  Μαρία Πρεβολαράκη που έδωσε τον πρώτο της σημαντικό αγώνα μετά τους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Φαντασμαγορική τελετή έναρξης

Η τελετή έναρξης των αγώνων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, πριν τους τελικούς και εξελίχθηκε σε μια μεγάλη γιορτή της πάλης. Μια τελετή που ξεκίνησε τιμώντας τον Ολυμπιονίκη Γιάννη Τσιντσάρη, που έφυγε από τη ζωή πρόωρα στις αρχές της εβδομάδας, κρατώντας ενός λεπτού σιγή.

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Ολυμπιονίκη Γιάννη Τσιντσάρη

Ακολούθησε παρέλαση των αθλητών που πήραν μέρος στους τελικούς, βραβεύσεις αλλά και επίδειξη από τμήμα  σύγχρονου χορού της κυρίας Μπρέγκου. Επίσης πραγματοποιήθηκε αγώνας επίδειξης πάλης όπου παρουσιάστηκε στους θεατές, ο τρόπος της βαθμολογίας του αγώνα.

Βραβεύσεις

Η ομοσπονδία βράβευσε την Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά για την προσφορά της στο άθλημα. Επίσης η ΥΜΑΘ κήρυξε την έναρξη των αγώνων.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιονίκης Κώστας Θάνος βράβευσε τον Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη ενώ η ομοσπονδία τον ανακήρυξε ως επίτιμο μέλος της, αφού ο Δήμος Σερρών φιλοξένησε για έκτη συνεχή φορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πάλης.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις δύο Σερρών προπονητών του Χρήστου Γάτσιου και του Χαράλαμπου Ελισιάδη  καθώς και του υπευθύνου αθλητισμού του Δήμου Σερρών Νίκου Ιλανίδη (οι τρείς τους ήταν οι βασικοί συντελεστές της διοργάνωσης), του Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών Δημήτρη Γιαννάκη όπως και του πρωταθλητή από τις Σέρρες Μιχάλη Τσικοβάνι.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Πρωταθλητές ο ΠΑΟΚ και η Ευκαρπία

Ο ΠΑΟΚ στην Ελληνορωμαϊκή και η Ευκαρπία στην ελευθέρα πάλη είναι οι πρωταθλητές στους άνδρες για το 2017 ενώ στις γυναίκες τα Άνω Λιόσια.

Οι τρεις πρώτοι σύλλογοι είναι:

Ελληνορωμαϊκή πάλη

  1. ΠΑΟΚ 74 βαθμοί
  2. ΠΑΟ 71 βαθμοί
  3. Εθνικός 60 βαθμοί

Ελευθέρα Πάλη

  1. Ευκαρπία 63 βαθμοί
  2. Μέγας Αλέξανδρος Ασπροπύργου 51 βαθμούς
  3. Πολυνίκης Ταύρου 28 βαθμοί

Γυναικών

  1. Ευπυρίδες Άνω Λιοσίων 16 βαθμοί
  2. Ήφαιστος Βαθυλάκου 9 βαθμοί
  3. Πολυνίκης Ταύρου 7 βαθμοί

Πλήρες φωτορεπορταζ από τους τελικούς

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης-Σέρρες 2017

Posted by Ανεξάρτητος on Sunday, March 5, 2017

Ποδοσφαιρικό χρώμα από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ

Ποδοσφαιρικό «χρώμα» στους αγώνες έδωσαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που με συνθήματα… ποδοσφαιρικά, προσπάθησαν να εμψυχώσουν τους αθλητές του συλλόγου. Μάλιστα  ο Παναθηναϊκός Α.Ο. κατήγγειλε ότι η αποστολή της ομάδας πάλης του συλλόγου δέχτηκε φραστική επίθεση από οπαδούς του ΠΑΟΚ στις Σέρρες.

Όπως κατήγγειλαν οι πράσινοι με ανακοίνωση της οι έντεκα αθλητές μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του τμήματος προπηλακίστηκαν (λεκτικά) από οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Πάντως οι αγώνες των τελικών διεξήχθησαν σε άψογο κλίμα και οι αθλητές του ΠΑΟΚ που κέρδισαν πανηγύρισαν τις νίκες τους με τους φιλάθλους της ομάδας.