Πανευρωπαϊκή διάκριση στην Μαθητική Ολυμπιάδα για την Δανάη-Χριστίνα Αβδελά!

Πανευρωπαϊκή διάκριση στην Μαθητική Ολυμπιάδα για την Δανάη-Χριστίνα Αβδελά!

Η μαθήτρια της Β’ Λυκείου του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών Δανάη-Χριστίνα Αβδελά, συμμετείχε με άλλες δύο μαθήτριες της Γ’ Λυκείου και μια της Α’ Λυκείου, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην Πανευρωπαϊκή Μαθηματική Ολυμπιάδα κοριτσιών EGMO 2019 Ukraine, στην οποία συμμετείχαν εκτός των χωρών της Ευρώπης οι Η.Π.Α.,ο Καναδάς και Αραβικές χώρες.

Σε σύνολο 49 χωρών και 200 περίπου διαγωνιζόμενων μαθητριών, η Ελληνική Ομάδα πέτυχε την καλύτερη παρουσία της από τις μέχρι τώρα συμμετοχές της στον διαγωνισμό και ειδικά στην γεωμετρία κατάφερε να αποσπάσει την 8η θέση!

Αναλυτικά:

Δύο χάλκινα μετάλλια και δύο εύφημες μνείες κατέκτησε η ελληνική ομάδα στην EGMO 2019 Ukraine
Θερμά συγχαρητήρια στην Ελληνική Ομάδα των

  • HEL1 Danai-Christina Avdela, Β’ Λυκείου, Εύφημος Μνεία με μόνο μία μέρα συμμετοχής,
  • HEL2 Eirini Miliori, Γ’ Λυκείου, Χάλκινο Μετάλλιο,
  • HEL3 Κωνσταντίνα Ρασβάνη, Α’ Λυκείου, Εύφημος μνεία,
  • HEL4 Άρτεμις Σ. Γ’ Λυκείου, Χάλκινο Μετάλλιο

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η επίδοση της ελληνικής ομάδας στα θέματα γεωμετρίας ήταν πάρα πολύ καλή έως εξαιρετική: την πρώτη ημέρα στο P3 και τη δεύτερη στο P4.
Συνολικά στη γεωμετρία σημείωσε την 8η καλύτερη επίδοση σε 49 χώρες!
Το Αριστοτέλειο και ο Λυκειάρχης Δημήτρης Κεφαλάς συγχαίρουν ιδιαίτερα την μαθήτρια τους που εκτός των άλλων με τις επιδόσεις της τιμά και το Σχολείο!

Advertisements

Γράψτε το σχόλιό σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.